Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Omega Code (1999)

Det går rykter om at det i Bibelen finnes en hemmelig kode som forutsier fremtiden. Israel er fremdeles preget av konflikter, og verden venter på fred. Men en mann står frem og inngår en fredsavtale med Israel i 7 år, hjelper de fattigeste landene med mat og vann, har karimsa og taler godt og får med seg hele verden. Men når Guds profeter kommer på banen og forkynner at han er noe annet enn det han sier han er, så vet vi at enden er i ferd med å begynne.

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
The Code
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Stephan Blinn
Manusforfatter
Paul Crouch
Forfatter
Hollis Barton
Manusforfatter
Hal Lindsey
Manusforfatter
Skuespillere
Michael York
Stone Alexander
Yehuda Efroni
Rostenberg
William Hootkins
Sir Percival Lloyd
Casper Van Dien
Gillen Lane
Terry Hickey
Ond Tekniker
Oded Teomi
Statsminister i Israel
Catherine Oxenberg
Cassandra Barashe
Jan Triska
Profet
Produsenter
Stephan Blinn
Medprodusent
Paul Crouch
Sjefsprodusent
Gary M. Bettman
Medprodusent
Matthew Crouch
Produsent
Annet
Carlos Gonzalez
Cinematografi
Harry Manfredini
Komponist
Alan Howarth
Komponist
Katina Zinner
Redigering
Peter Zinner
Redigering
Mark Harper
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Endetidsfiksjon uten så mye mening

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En av de aller første endetidsfilmne, som også gjorde det relativt greit på det sekulære markedet var "The Omega Code", produsert av TBN. I 1999, rett før år 2000 kom det opptil flere slike filmer, og det er litt spennende å se hvor like de egentlig er. Den baserer seg på samme teologi som Left Behind og Apocalypse filmene, og er ja, skremmende like på de punktene bortsett fra at det her ikke skjer noen opprykkelse eller noe dyrets merke. Tilnærmingen til endetiden er likevel veldig annerledes, og dette er kanskje den av filmene som bærer mest preg av å være fiksjon og muligens også grunnen til at den har et bredere marked.Utgangspunktet til filmen er basert på "bibelkoden", som blant annet ble kjent via suksessboken av Michael Drosnin i 1997 om en kode i bibelen som kan framsi historien, og ikke minst har vært gjemt og vi i etterkant kan finne igjen historiske hendelser. Sprøtt og tilbakebevist, men et spennende tanke og utgangspunkt for film. Det rare er likevel at i filmen så følger antikrist denne koden som en oppskrift, uten å helt ha skjønt hvor bibelen sier at det vil ende. Dette og en del andre ting, slik at det skjer veldig mye "stort" på noe som virker som en altfor kort tid, gjør filmen rett og slett litt teit i mine øyne, selv om det er litt futt i filmen og kvaliteten er grei selv om spesialeffektene er crap.En annen ting med denne filmen er at tanken om frelse er nesten tatt bort, et aspekt som får mye større fokus i Apokalypse og særlig Left Behind filmene. Dermed virker filmen også mindre kristen og påtrengende med et kristent frelsesbudskap(selv om den er der) – som kan også skyldes suksessen.
3 av 7 - -

Endetidslappskaus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En skuffende film fra TBN. Utrolig nok funker ikke dette. Evangeliet skal forkynnes, men hvordan gjør man det når navnet Jesus kun nevnes en eneste gang i positivt sammenheng. Skuespillet, spesielt til Casper Van Dien, er merkbart dårlig og medspillerne klarer heller ikke å få det nivået noe høyere.Temaet i filmen er bibelkode og endetid blanda sammen i en innvikla og kjedelig lappskaus. Fokuset i filmen blir omtrent bare på det onde, nedtrykkende og djevelen selv isteden for Jesus Kristus. Og når det djevelske får mer oppmerksomhet, spesielt i en film som skal være laget av kristne, så må det ringe noen bjeller!

Bibelkoden i seg selv trenger ikke være veldig gal, selvom den er vært omdiskutert blandt flere kristne der noen mener at den er helt på jordet mens andre mener noe annet. Jeg har ikke satt meg helt inn i akkurat emnet om bibelkoden, men måten filmen prøver å formidle det på blir alt for utydelig, uforståelig og forvirrende, så jeg ble nok ikke noe klokere ihvertfall på det området og når oppdageren av bibelkoden i filmen sies å være en ikke kristen lifecoucher som til og med inngår et samarbeid med selveste antikrist så kan man jo ikke la være å sette et spørsmålstegn på den saken. Det kommer ikke tydelig frem i filmen hvordan bibelkoden i filmen er i forhold til den «virkelige» bibelkoden som den kontroversielle Michael Drosnin skrev selvom det såvidt henvises til det og det ordet i f.eks. hver fjerde setning osv.Bildekvaliteten i filmen er ganske grei og man får jo en filmfølelse, men når storyen og budskapet etter min mening ikke henger på greip så mister filmen min interesse. De to profetene som står frem blir for meg en altfor teit del av filmen, selvom det sikkert skal forestille de to vitnene det er snakk om i Bibelen.

Det mer positive med filmen er da at den er et par hakk bedre enn oppfølgeren «Megiddo: The Omega Code 2», som virkelig skuffer! Men denne faller nok lavt på listen og anbefales usett for den som ønsker seg en god endetidsthriller, men for nerder så kan dette sikkert funke som en type tom endetidsunderholdning.
2.67 av 7 - -
0.6 sekunder