Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Day of the Apocalypse (2010)

Bibelsk regn, døende dyr og en blodrød sol - alt står tydligvis ikke helt bra til i den landsbyen hvor Tom, hans kone og deres sønn bor. Rett før all elektrisitet samt radio og TV-signalene forsvinner, får de høre at det har skjedd værkatastrofer i global skala. Noe som forunder Tom er den totale stillheten. Han kan hverken se eller høre lyden av naboer, biler eller fugler. Men det er andre mer farlige krefter der ute som venter på Tom og hans familie.

Vurdering

2.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
The Final Storm, The Storm
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Uwe Boll
Forfattere
Tim McGregor
Manusforfatter
Skuespillere
Blu Mankuma
Charles Booker
Steve Bacic
Tom Grady
Michael Eklund
Co-op Man
Cole Heppell
Graham Grady
Luke Perry
Silas Hendershot
Lauren Holly
Gillian Grady
Produsenter
Shawn Williamson
Produsent
Jonathan Shore
Sjefsprodusent
Andreas Olavarria
Sjefsprodusent
Uwe Boll
Produsent
Matthias Triebel
Sjefsprodusent
Dan Clarke
Produsent
Annet
Karen Porter
Redigering
Mathias Neumann
Cinematografi
Hal Beckett
Komponist
Tink
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Mer ubibelsk apokalypse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen tar for seg en enkel familie bestående av far, mor og sønn. Etter kraftige katastrofer verden rundt forsvinner byens befolkning utenom denne familien. De får mystisk besøk av en livstruende skadet mann som de tar vare på. Denne mannen bærer allikevel med seg noe merkverdig, noe som får familien til å holde litt ekstra vakt.Filmen beveger seg interessant inn i en slags mystisk apokalyptisk hendelse. Men mer enn det blir det ikke. Den ene troende som blir henvist til, som liksom skal være bortrykket(ser det ut til) er en som tydelig missbruker Jesu navn i et nærbilde. Det blir heller ikke noe bedre når den mystiske Silas dukker opp som en mer mystisk troende.

Som andre lignende filmer, der mystiske folk dukker opp, så utvikler filmen seg på en skuffende måte og tar en slags usving som gjør historien bare enda mer teit enn den egentlig var fra før av.

Det blir nevnt noen bibelvers underveis og henvist til noen bibelske hendelser, men etter min mening tolker filmen dette merkverdig dårlig. Merkelig er det også at hovedpersonen plutselig tar seg tid til å slå opp i Åpenbaringsboken som om han var godt kjent i den.Grei bildekvalitet og litt opp og ned skuespill, men stort sett ikke mer, preger denne lavbudsjettsapokalypsen, som kan fenge litt fra første stund, men ikke stort mer.Dette er nok ingen kristenproduksjon og passer vel å merke de spesielt interesserte, men anbefales ikke. Filmen inneholder også scener som er god nok grunn til å styre unna denne! Går også under tittelen ”Final Storm”.
2.33 av 7 - -

Kjedelig endetid, på en gård

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Day of the apocalypse” er noe så sjeldent som en ikke kristen endetidsfilm som henter inspirasjon fra bibelen og åpenbaringen. Dessverre så er det ikke en velidig bra sådan selv om det er gjort med et solid budsjett. Ikke noe særlig spesialeffekter, ingen veldig kjente skuespillere, ikke veldig variert, mye prat, manglede fokus etc. etc. Kjedelig blir det når nesten all handling er satt til en gård der de siste hendelser observeres fra, men der man aldri helt får vite hva som egentlig har skjedd.Endetidens hendelser kommer fram helt i begynnelsen når verden går bananas med stormer, uvær, klimakrise, kollaps og opprør, mens en gård som er noe skjermet fra det hele ser ut til å greie seg noenlunde. Her dukker det opp en mann i stormen som heter Silas, med en forhistorie og som kan litt bibel mener at dette er verdens ende. Fokuset går likevel bort fra verdens ende og fokuserer mer på trekantdramaet som oppstår mellom mystiske Silas, og gårdeierparet Tom og Gillian.På grunn av at så mye holdes skjult og settingen og hendelsene som skjer så er det en del ulogiske valg som er gjort. Skuespillet er ganske dårlig, og filmen blir kjedelig samtidig som handlingen ikke har den driven som en endetidsfilm bør ha. Det hjelper ikke at de har en stor bibel liggende og at det vises til noen vers i åpenbaringen når det ikke ligger i fokus. I stedet krydrer man med noen sex scener, krangel og intriger. Filmen holder rett og slett ikke mål og blir helt poengløs. Det eneste kan virke bra er at det faktisk er noe bibelsk over hendelsene, det som skjer med verden, til tross for at det ikke er en kristen film – men det virker til ingen nytte.
2.33 av 7 - -
0.56 sekunder