Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Left Behind (2014)

Vi følger en liten gruppe overlevende som er latt tilbake etter millioner av mennesker plutselig forsvinner fra jordens overflate og verden havner i ødeleggelse og kaos.

Vurdering

2.7 av 1 stemme

Fakta

1t 50min
Land: Canada, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Vic Armstrong
Forfattere
Paul Lalonde
Manusforfatter
Jerry B. Jenkins
Forfatter
John Patus
Manusforfatter
Tim LaHaye
Forfatter
Skuespillere
Cassi Thomson
Chloe Steele
Chad Michael Murray
Buck Williams
Nicolas Cage
Rayford Steele
Lance E. Nichols
Pastor Bruce Barnes
Gary Grubbs
Dennis
Nicky Whelan
Hattie Durham
William Ragsdale
Chris Smith
Shanna Forrestall
Checkout Lady
Produsenter
Paul Lalonde
Produsent
John Patus
Produsent
Michael Walker
Produsent
Willie Robertson
Sjefsprodusent
R. Bryan Wright
Sjefsprodusent
J. Young Kim
Medprodusent
Jason Hewitt
Sjefsprodusent
Ed Clydesdale
Produsent
Bill Busbice Jr.
Sjefsprodusent
Annet
Michael J. Duthie
Redigering
Stephen Altman
Produksjonsdesign
Jack N. Green
Cinematografi
Jack Lenz
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke helt så ille som jeg hadde trodd

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Men likevel ille. Jeg var litt overrasket når det ble annonsert en restart av Left Behind filmene. Jeg ble enda mer overrasket når rollebesetningen ble annonsert. Nicholas Cage som Rayford Steele. Chad Michael Murray som Buck Williams. Det er sjelden vare med såpass kjente navn i en så profilert kristen film, men samtidig tydet det på at det var snakk om en større satsing på en kristen film en normalt. Spørsmålet er, kunne det bli noe bra?

Det var ikke gått lange tiden etter lanseringen at slakten kom. Mulig det er derfor det tok såppass lang tid for meg å så sett den nye “Left Behind”, selv om den relativt kjapt var lett tilgjengelig på Netflix. Selv om det i den store sammenhengen ikke er snakk om et stort budsjett, så må det likevel settes noen krav til en slik satsing samt for å forsvare en remake.

“Left Behind” starter faktisk overraskende godt. Alle karakterene blir introdusert på en god måte selv om det er noe uvant når man kjenner dem fra tidligere filmer. Vi får vite hvem som er den troende samt hvilke konflikter som er på vei. Man merker at filmen bygger opp til noe, der dette noe er selveste bortrykkelsen. Og så begynner sirkuset.

Til forskjell fra den eldre filmen som går over flere dager så er denne remaken fokusert på kun noen timer på denne skjebnesvangre dagen. Det betyr at det er tilsvarende mye fokus på kaoset, og mindre fokus på etterforskning og det å finne ut hva som skjedde. Det betyr også mindre tid til realistisk karkaterutvikling samt mindre tid til å forklare de bibelske grunnene som disse hendelsene tolket fra. I tillegg så er store deler av handlingen satt til inn i et fly oppe i luften, som gjør at det ikke er så mange steder man kan dra for å finne ut av ting(altså, spoiler, at det var de kristne som forsvant) og de relasjonene som ble bygget i starten blir vanskelig å bygge videre på. Ser du hva det er tendens til? Oppskriften til en kjedelig film.

Hva ender man så opp med? En middelmådig katastrofefilm basert på en bok som er løst inspirert på hva ville skjedd dersom en mulig tolkning av bibelske fremtidsvisjoner ble virkelighet, men som ikke handler så mye annet enn å redde seg og sine midt i krisa.
2.7 av 7 - -
0.52 sekunder