Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Wildflower (2016)

En kunststudent streber med en vond fortid når noen gjentagende drømmer vekker glemte minner og tvinger henne til å konfrontere hennes barndoms hendelser og gjenopprette hennes tro.

Vurdering

4.35 av 2 stemmer

Fakta

1t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Nicholas DiBella
Manusforfatter
Skuespillere
Kristen Royal
Allison
Nicolette Hart
Lola
Christina Fuentes
College Student
Patricia Lewis Browne
Mrs. Sutton
Jessica Bell
Church Member
Kevin McCorkle
Sargent Stanford
Katie Gill
Brooke
Benjamin Ashbrook
Pastor Mark
Produsenter
Nicholas DiBella
Produsent
Gabe Vasquez
Sjefsprodusent
Tyler Zacharia
Produsent
Marc Wax
Produsent
James Pavone
Produsent
Brian Coughlin
Produsent
Dale A. Brown
Produsent
Mark D. Rodgers
Sjefsprodusent
Veronica Nickel
Produsent
Michael Leaser
Sjefsprodusent
Annet
Nicholas DiBella
Redigering
Anthony De Luca
Redigering
Ryan Tamer Ilgi
Produksjonsdesign
Matt Wise
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Fortiden som kommer tilbake

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fra mannen bak “King’s Faith” kommer enda en film med høy kvalitet og et tilskudd i sjangeren kristen film som er veldig velkommen. Denne gangen er det en ganske mørk Thriller som slå ann fra første minutt med en skummel stemning, og som tar veien videre inn i den forvirrede tilstanden til hovedpersonen Chloe. Hun har sett noe og opplevd noe som hun har glemt, men som sakte kommer tilbake og hjemsøker henne. Hun er nødt til å finne ut hva hun så.

Det blir stadig hintet om en fordums tro men også om fordums mørke hendelser. Dette er veien inn til koblingen mellom noen som sliter med ikke bare sin tro, men livet generelt - og det er dermed også åpnet opp en vei for å konfrontere det og å finne tilbake noe av det tapte. Chloe er heldigvis ikke helt alene på denne ferden og får med seg Josh, en fyr som også holder på noen vonde minner fra fortiden.

Det tas noen mindre snarveier i plottet. Det er ikke nytt på film at man har glemt noe eller drømt noe, og så husker man mer og mer etterhvert som filmen går fram. Sånn sett så får det meg noen ganger til å tenke på at kvaliteten er mer som en episode i en tv serien enn en kinofilm. Det er likevel en god film som holder progresjonen og spenningen hele veien til en verdig slutt.
4.7 av 7 - -

Minnerik kunst, men noe kunstig

Chloe har kunstnerisk talent og søker seg inn på kunstlinjen på høyskolen. Dårlige og fortrengte minner fra en spesiell hendelse i barndommen hennes dukker opp, bit for bit, noe som preger humøret, psyken og ikke minst kunsten hennes. Disse minnene har med en drapssak å gjøre, som fant sted for 12år siden, der hun som åtte åring var det eneste vitne. Saken ble fort henlagt, men ikke i hodet til Chloe. Etter hvert husker hun stadig flere detaljer i saken og med god hjelp av Josh, som selv er langt nede etter familiære ting. Litt etter litt begynner Josh å få hennes tillitt, når alle andre ser ut til å svikte, og sammen kommer de stadig nærmere sannheten. I kulissene finner vi også Josh storebror Mark, som er pastor i den lokale menigheten.

Dette er en kristenprodusert thriller, der sjangeren får mer fokus enn et klart kristent budskap. Selv om man stadig får noen drypp av noe som har med tro å gjøre, spesielt fra pastor Marks side, så klarer jeg ikke se at den griper hele filmen på en solid nok måte. Filmen har sine fine stunder og poenger, men har et noe dystert og mørkt preg ellers. Det kristne budskapet som kommer fram i filmen har mest å gjøre med det å være langt nede og at Gud nok vil vende ting til det gode, eller som pastor Mark sier under en samling at Gud vil være med gjennom tøffe tider og aldri forlate deg. Men da må utgangspunktet være at man er en troende, og ikke frafallen slik både Chloe og Josh ser ut til å være. Totalt sett synes jeg filmen viser dette på en noe pessimistisk måte, men samtidig med noen ørsmå lysglimt, uten at vi ser noe revolusjonerende skje i livene til hovedpersonene når det kommer til tro og frelse. Det er også skuffende å høre Pastor Mark fortelle sin bror Josh at det er greit å være sint siden vi bare er mennesker. Dette er stikk i strid med det Bibelen sier om sinne (f.eks. Matt.5,22; Ef.4,26; Ef.4,31).

Kvaliteten er så som så. Skuespillet ganske vaklende, men til tider også noe troverdig, spesielt av Nathalia Ramos som Chloe og Cody Longo som Josh. Men i det store og hele er ikke skuespillet det store å skryte av, selv om filmen allikevel, spesielt i starten klarer å bygge opp en viss spenning. Etter hvert dukker flere klisjeer og usannsynligheter opp som gjør at filmen daler nedover på rangstigen.
Hvis du er ute etter en kristen produksjon som legger mer vekt på spenning enn et kristent budskap, så kan dette kanskje gå med nød og neppe, men hvis ønsket ditt er å se en film der du føler deg oppløftet i etterkant, da må du nok ty til noe annet.
4 av 7 - -
0.3 sekunder