Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Six: The Mark Unleashed (2004)

I en ikke så fjern fremtid er verden underkastet en brutal diktator. Med høyteknologisk overvåkningsutstyr og innopererte datachips blir alle holdt under konstant oppsyn. Og hvert fingeravtrykk - både fysisk og digitalt - blir registrert. Tre menn har valgt å trosse systemet, og straffen er henrettelse. Men på dødsgangen finner de nøkkelen til befolkningens frihet. Og under et dristig attentat øyner de en spinkel sjanse for å unnslippe dødsdommen og styrte diktaturet.

Vurdering

5.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Kevin Downes
Kevin Downes
Manusforfatter
David A. R. White
David A. R. White
Manusforfatter
Chipper Lowell
Manusforfatter
Skuespillere
Mike Norris
Mutant
David A. R. White
David A. R. White
Brody Sutton
Kevin Downes
Kevin Downes
Jerry Willis
Brad Heller
Brad Heller
Preston Scott
Eric Roberts
Eric Roberts
Dallas
Andrea Logan White
Andrea Logan White
Fengselsvakt
Jeffrey Lee Hollis
Mannen med bart
John Gilbert
Kommandanten
Produsenter
Bobby Downes
Bobby Downes
Produsent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Chipper Lowell
Medprodusent
Cosimo Michael Occhipinti
Produsent
Terry Hickey
Medprodusent
Declan Joyce
Medprodusent
Paul Crouch Jr.
Medprodusent
Annet
Philip Hurn
Cinematografi
Jeffrey Lee Hollis
Redigering
Marc Fantini
Komponist
Steffan Fantini
Komponist
Laird Pulver
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Radikal og sjelden endetidsperle

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ja, dette er en noe sjelden endetidsperle blandt en haug av endetidsfilmer.

Jeg tror det er vanskelig å vise endetiden på en perfekt måte gjennom film, men samtidig så synes jeg "Six: The Mark Unleashed" har klart det på en overraskende god måte. Det kristne budskapet i filmen er radikalt og Jesus rettet men kan kanskje til tider bli litt overdrevet og muligens satt inn for å få det til å se litt ekstra åndelig ut. Jeg legger tross dette et lite spørsmålstegn på alle bibelversene på veggen og det at omtrent alle kristne i fengslet, ihvertfall de som er med på bibelstudiene, har en bibel tilgjengelig. Tror reglene hadde vært noe mer innstrammet i virkeligheten og bibelen hadde vært forbudt å ha der. Bibelvers på celleveggene er kanskje litt vanskeligere å forhindre. Men samtidig får skuespillerne god bruk for skriften på veggen!Det skjules heller ikke på budskapet at man vil gå fortapt hvis man ikke vender om. Noen vil kanskje mene at det er å gå altfor langt å preke slik Luke, spilt av Stephen Baldwin, gjør, men spesielt i en slik tid så trenger man å høre det, og spesielt hvis man er ute for å hykle eller late som slik Tom(Dean Morgan) har i tankene. Det blir også nevnt at den Hellige Ånd vil forme oss mer lik Jesus mens dyrets merke former en mer lik Antikrist.Jeg synes bildekvaliteten er bra og mye av skuespillet virker godt gjennomført, spesielt synes jeg Jeffrey Dean Morgan og Amy Moon gjør en god jobb i sine roller! Vi møter også Stephen Baldwin, bror til den mer kjente Alec Baldwin, i rollen som profeten Luke og Eric Roberts glimter også til i en litt mindre rolle i begynnelsen av filmen.En annen veldig positiv ting er at filmen mest sanstnlig viser oss et post-trib syn på endetiden, som jeg tror er det mer riktige bibelsynet og det som ligner mer på det Jesus viser til i Matteus 24. Dvs. at menigheten vil være med inn i den store trengsel og oppleve forfølgelse og martyrdød. Selvom dette ikke kommer helt tydelig frem i filmen så virker det slik ihvertfall.Filmen viser oss også hvordan de kristne kan være lykkelige og frie selvom de sitter fanget i et fengsel og viser oss at uansett hva som omgir oss så kan vi få lov til å være lykkelige og fri på innsiden. Spesialeffektene er noen av de litt mer svakere punktene i filmen, men samtidig så er ikke filmen så avhengig av gode spesialeffekter som f.eks. «Left Behind» filmene. Filmen vil også få oss til å trekke litt på smilebåndet og få frem humor midt i alvoret.
5.33 av 7 - -

En av sjangerens beste så langt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmkvaliteten på denne endetidsfilmen er noe av det bedre innefor kristen film, men selvsagt ikke feilfri. Den er likevel så god at man sjelden irriterer seg over den, men heller blir litt overrasket dersom man har sett andrefilmer fra samme produsenter. Tenkte jeg skulle begynne med å si det, siden det er noe av ankepunktene hos mange andre filmer i denne sjangeren.Inneholdet i filmen er ganske spennede selv om alt ikke henger helt på geip. Noen klisjer og gjenbruk av ideer ser vi jo, som bruken av falske chipper og teknologisk ligges det litt rart ann selv om det er i framtiden. Chippene er superavanserte sammen med torturmetoden, mens henrettelsesmetoden er gammeldagse og bilene er ikke av nyere modell enn dagens. Småting som at ”Schindler's Liste” er forbudt, mens de krisnte som er forfulgt får fritt gå rundt i en topp sikret fengsel med bibler. Ideen med at de skriver på veggene er veldig genialt, men det ødelegger litt at de har full tilgang til bibelen. En av de andre tingene som ofte blir gjort dårlig, slik som her også, er det at endetiden ikke virker som en global hendelse. Den lille gruppen kristne som fokuseres på er tilfeldigvis den som er nærme fenglset, en hovedserver til nettverket og det kristne skjulestedet.Handlingen er både spennende, underholdende og med mye bra budskap og forkynnelse som er gjort både kreativt og smart. Men jeg kan forstå dem som sier at det blir kanskje litt i meste laget av forkynnende prat selv om dialogene er godt gjennomført. Det kan nesten virke litt som at handlingen er konstruert rundt det å få fram budskapet fimen prøver å få fram. Endetidssynet ser ut til å være mer av den typen jeg mener er mest bibelsk, at trengselstiden kommer før opprykkelsen, men det blir ikke diskutert eller nevnt. Filmen får også fram det viktige at man ikke trenger frykte døden som kristen.Det finnes altså mange småting å prike på, men i en film så fungerer det likevel. Man skal ta noen snarveier og få oss som ser på til å glemme ulogiskheter og heller bli opptatt av handlingen selv om den kan være litt banal til tider.
5.33 av 7 - -
0.68 sekunder