Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Left Behind: World At War (2005)

Carpathia(Currie) har fått stabiblisert makten og satt i gang nedrustingen av landenes våpen. Men undergrunnen har fått nyss om at han planlegger å angripe USA. De kristne har gått i skjul, smugler bibler og tar seg av de som trenger Jesus, men så bryter det ut pest blant dem og kappløpet om tid for å finne motgift begynner.

Vurdering

4.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 31min
Land: USA, Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Craig R. Baxley
Forfattere
Jerry B. Jenkins
Forfatter
Paul Lalonde
Manusforfatter
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Manusforfatter
Andre van Heerden
Andre van Heerden
Manusforfatter
Tim LaHaye
Forfatter
Skuespillere
Kirk Cameron
Kirk Cameron
Buck Williams
David Macniven
Chris Smith
Arnold Pinnock
Bruce Barnes
Louis Gossett Jr.
President Fitzhugh
Brad Johnson
Rayford Steele
Gordon Currie
Nicolae Carpathia
Janaya Stephens
Chloe Steele
Chelsea Noble
Hattie Durham
Produsenter
Paul Lalonde
Sjefsprodusent
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Produsent
Ron Booth
Sjefsprodusent
Annet
David Connell
Cinematografi
Sonny Baskin
Redigering
Gary Chang
Komponist
Rupert Lazarus
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Lenger ut i trengselen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med 1/3 av budsjettet som de forrige filmene hadde har man likevel greid å holde samme kvalitet, og etter min mening ofte litt bedre kvalitet enn de dem selv om noen stor-effekter skuffer. En av tingene som er bedre merkes når man tar en titt på coveret, der noen helt klart har gjort en bedre jobb. Widescreen gir også et proffere utrykk.Noe av som er det første som slår meg er hvordan Ray kan gifte seg på nytt sånn plutselig(han har jo levende kone i himmelen), uten at det begrunnes dette synspunktet. Ble litt rart. Men ellers holder filmen budskapet i behold og får fortalt om Jesus på mange bra måter, men burde kanskje satse enda mer på å få inn andre aspekter av budskapet noe de også gjør. Det er flere ting filmen vil forkynne noe om, blant annet det å stole på Gud, vente på Ham, stå sterke når det stormer og til og med litt om kjærlighet – men frelse er det viktigste. Buck(som har fått en litt ny look), Chloe og Buck har blitt mer voksne i sin tro og har tatt på seg en profet rolle, mens USAs president Fizgerald har overtatt Bucks gransking.Men det er noen ting i historien som jeg ikke liker helt. For eksempel er mangelen på bibler et mysterium og behovet for å smugle dem som om det ikke finnes mer enn nokk rundt om i USA. Det burde blitt forklart tydeligere hvorfor det var mangel. Fikk det heller ikke helt klart hvorfor USA skulle angripes, noe som jo er en stor del av handlingen. Men stort sett holder den mål.Så, resultatet er på en noen måter bedre enn de foregående og andre måter litt dårligere, men stort sett like bra selv om det "kule" på en måte har skjedd blir dette også kult men kanskje litt som en sidestory.
4.67 av 7 - -

Eksplosivt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter bl.a. den tidligere Oscar vinneren Lou Gossett Jr i rollen som den Amerikanske presidenten i denne tredje, og litt mer eksplosive delen av "Left Behind" serien. Leit nok så er rollen som Bruce Barnes byttet ut med Anthony Pinnock, men resten av folket har beholdt sine roller. Faktisk så synes jeg at skuespillet her er noe forbedret enn fra de to forrige, men handlingen i filmen synker litt og filmen blir litt ensidig og kjedelig til tider, selvom filmen har en drøss med spesialeffekter, som løfter litt på spenningsnivået. Evangeliet kommer også fint og klart fram i filmen og selve filmkvaliteten hever seg litt over de to forrige. Litt merkelig og teit å se at Rayford Steele har funnet seg en kone nå midt i alt dette. Det blir egentlig bare merkelig og rart. Bøkene forklarer sikkert hele prossessen på en annen og bedre måte og skjønt nok må filmen sikkert korte ned på det hele. Dette får de desverre ikke så veldig bra til ved å la bl.a. vielsen ta såpass stor plass i filmen. Filmen viser også en udødelig side av Antikrist som om det var tatt ut av en eller annen slags science fiction film. Det blir litt teit og klisjé.

Et par positive sider er at filmen oppfordrer oss til å tro på Gud, høre på Hans stemme og ikke tvile på Hans Ord. Jesusfokuset er også bra gjennom hele filmens gang.

Under filmen og etter filmen så kan man stille seg tre spørsmål: Hva har skjedd, hva skjer og hva skal skje? Men alt i alt er denne noen hakk bedre enn den første og samtidig noen hakk lavere enn den andre.
4.67 av 7 - -
0.45 sekunder