Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Megiddo: The Omega Code 2 (2001)

Stone Alexander(York) er den mektigste mannen i historien. Men bak hans sjarmerende smil skjuler han en plan om en gang for alle å ødelegge menneskeheten. Den eneste som kan stoppe han, er hans bror David(Biehn) - USAs president som i kampen mot ondskapen må ha hjelp fra en like mektig alliert. I dalene ved Megiddo - et oldtidsord for dommedag - blir det kontinent mot kontinent, nasjon mot nasjon og bror mot bror.

Vurdering

2 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Megiddo, Omgea Code 2
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brian Trenchard-Smith
Paul J. Lombardi
Forfattere
Stephan Blinn
Manusforfatter
John Fasano
Manusforfatter
Skuespillere
Michael York
Stone Alexander
Franco Nero
Franco Nero
Gen. Francini
Chad Michael Murray
David Alexander, 16 år
Michael Biehn
David Alexander
R. Lee Ermey
President Richard Benson
Udo Kier
Beskytteren
Mark A. Watters
Helikopterpilot
Greg Ellis
Agent Harris
Diane Venora
Gabriella Francini
Joseph Makkar
Arabisk leder
Produsenter
Stephan Blinn
Medprodusent
Paul Crouch
Sjefsprodusent
Michael York
Sjefsprodusent
Gary M. Bettman
Produsent
Richard J. Cook
Produsent
Matthew Crouch
Produsent
Andrew Crouch
Produsent
Annet
John Lafferty
Redigering
Peter Bernstein
Komponist
Albert J. Dunk
Cinematografi
Charles Daboub Jr.
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Feil fokusert endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Megiddo er et gammel hebraisk ord for dommedag og det er stedet hvor det gode støter sammen med det onde i dette dårlige forsøket på å lage en god kristen film. Hvorfor sløse $22millioner på en film som folk mest sansynlig ikke kan blir frelst gjennom. Det som drar mest ned i denne actionfylte endetidsfilmen er fokuset på djevelen selv. Ja, filmen viser oss slutten av tidsalderen gjennom antikrists øyne, som er med å fører filmen i en dyp grøft. Navnet Jesus uteblir helt fra filmen og når djevelen får slik innpass istedenfor så mister filmen frelsesfokus og gir mennesket et falskt håp. Hvordan ble egentlig USAs president frelst, skjønte han plutselig alt sammen eller? Hva gjør han i en katolsk kirke, går han inn dit for å få et budskap fra Herren eller hva? det ser mer ut til at menneskene blir ledet til presidenten etter frelse isteden for Jesus. Det hele blir merkelig, selvom mange av krigssekvensene kan være noe imponerende til tider, men når effektene virkelig gjelder, som helt på slutten når det hele skal gjøres opp og dragen stiger frem. Dragen virker som om den er blitt tatt ut ifra et dataspill eller noe, og når man bruker såpass mye penger på en slik film, så burde man bl.a. fokusert litt mer på effektene og ikke minst, og først og fremst, få frem det kristne budskapet mer balansert enn «Megiddo» gir uttrykk for. Samtidig er det skuffende at filmen kun er i stereo og ikke surround som ville gitt en litt større filmatisk opplevelse av filmen.Bildekvaliteten er god, et par hakk bedre enn forgjengeren, skuespillet skrenter desverre noe og storyen henger ikke helt på greip og det er jo tatt med noen hendelser som Bibelen snakker om, men da fokusert på ondskapen, selvom det er det gode som seirer til slutt.

De kristne blir omtrent ikke lagt merke til og hvis de blir det så seirer antikrist over dem, slik som konen til antikrist som vi plutselig får se at er blitt en gudfryktig dame som hjelper de fattige.Spar denne filmen og se «Left Behind» filmene eller en annen endetidsfilm istedenfor. Andre filmer som TBN står bak er bl.a. «Carman: The Champion», «The Omega Code» og «China Cry».

Desverre er dette et av de dårligste kristenproduserte filmene, spesielt budskapsmessig, som jeg har sett og fortjener ikke veldig mye ros. En liten positiv ting i filmen er jo at djevelen til slutt må innse seg slått og bekjenne Gud som Herre, da triumferte hjertet mitt litt ihvertfall.

Michael Biehn gjør det noen hakk bedre i World Wide Pictures filmen «Det store rittet» som ihvertfall klarer å få frem evangeliet. Michael York møter vi i denne som i forgjengeren, mer ondskapsfull og maktsyk enn før, men hvis du ønsker en alternativ kristen film med ham i en liten rolle så se hans rolletolkning av Johannes døperen i «Jesus fra Nasareth» (1977) istedenfor.
2 av 7 - -

Ingen fortsettelse og patriotisk vrøvl

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fortsettelsen fra ”The Omega Code” begynner med å gi oss historien om barndommen og oppveksten til Stone Alexander, og ikke minst broren som er på vei til å bli Amerikas neste President, Amerika som er den eneste makten som ikke føler etter Stone Alexander. Men likevel kan man ikke se på filmen som en direkte fortsettelse siden broren og andre viktige personer ikke ble nevnt i eneren selv om noen av de samme hendelsene berøres, og vi følger samme mann så er det ikke mye som kan knyttes sammen. Dessuten er mage helt nye personer introdusert inn i historien. Det forvirrer, fordi det er en alternativ historie. Stone Alexander har her visst hele livet sitt hvem han er og ser ut til å ha mye større makt enn i den forrige filmen. Altså har vi en annen historie med andre personligheter men med litt av samme teologi blandet inn.Teologien kommer enda mindre til syne her ser om de absolutt prøver, men uten å lykkes trekkes filmen ytterligere i negativ retning. Amerikanske presidenten som frelsere, for noe sludder. Jesushistorien ligner mer på en del av fiksjoner enn som en del av sannheten. Jeg aner en inspirasjon fra ”The Omen” og ”The Seventh Sign” samt andre lignende filmer. Den er mer lik en sekulær overnaturlig fiksjons film enn en kristen endetidsfilm, som gjør filmen lettere å svelge for dem som ikke er kristne uten at det er positivt. Mange av spesialeffektene er minst like dårligere om ikke enda verre enn før. Og gjett hva, budsjettet er nesten tre ganger så stort. Jeg tipper at mesteparten ble brukt til å lage en skikkelig spektakulær krig mot slutten som rett og slett bare er kaos.
2 av 7 - -
0.46 sekunder