Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Calling: Djevelens Sønn (2000)

Katie har begynt a "se" groteske syner. Bilder fra bryllupsnatten, hvor hennes sønn blir unnfanget i fullmånens lys, i en lysning i skogen omgitt av eldgamle keltiske runesteiner. Mennende menneskemasser i mørke klær, og rituelle ofringer av spedbarn. Mareritt og virkelighet smalter sammen da en mystisk mann overrekker henne et ravinnkapslet dokument, Djevelens Pakt, med en advarsel, om at hun og hennes sønn er De Utvalgte. Dypt rystet konsulterer hun en professor, en spesialist på gammel mytologi. Neste dag mottar hun så hans halshuggede hode. Politiet tror ikke på hennes forklaringer, og kirken avviser henne blankt. Djevelen er et religiøst trusselbilde, ikke virkelighet...

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 25min
The Calling
Land: USA, Tyskland
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Richard Caesar
Forfattere
Rudy Gaines
Manusforfatter
John Rice
Manusforfatter
Skuespillere
Alice Krige
Elizabeth Plummer
Nick Brimble
Inspektør Oliver Morton
John Standing
Jack Plummer
Richard Lintern
Marc St. Clair
Laura Harris
Kristie St. Clair
Produsenter
Bernd Eichinger
Produsent
Norbert Preuss
Produsent
Yvo Junkers
Sjefsprodusent
Matthias Deyle
Sjefsprodusent
Andy Birmingham
Produsent
Annet
Bernd Lepel
Produksjonsdesign
Joachim Berc
Cinematografi
Alexander Berner
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Har du sett en, har du sett dem alle

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en av mange filmer i samme sjanger og man kan si det sånn at, har du sett en av dem så har du omtrent sett dem alle. Slik blir det med denne også, hva mer enn at djevelens sønn blir unnfanget og ondskapen øker og verden blir oppslukt i denne ”Messias” gutten der moren etter hvert innser hva han egentlig er og dermed åpnes sannhetens øyne for henne og grøssen er i gang.Filmen åpner med versene i Johannes Åpenbaring 17:7 og lager sin egen spinnville tolkning av den og begir seg ut på en ubibelsk tur i antikrists fotspor. Ikke merkelig nok det, men bare det at faren er en tv-fyr og sønnen får sitte med ham på et show og sitere ting baklengs gjør ham til en omtrent verdensvid kjendis på null komma niks. Skal det ikke litt bedre triks til for å trekke oppmerksomheten til menneskene i den virkelige verden så vet ikke jeg.Bildekvaliteten og lyden er noenlunde grei og lagt en del fokus på. Historien henger så å si ikke på grep og man prøver med tvister som man ikke lykkes med.I ”The Calling” har man tatt elementer fra ”The Omen”, og på en måte fått laget en egen vri på historien, og man kan finne flere paralleller med denne og ovennevnt film. Filmen prøver å grøsse og er veldig tydelig laget for å grøsse og det på en mer eller mindre dårlig måte. Den er dyster og ”skremmende” gjennom hele historien og man får lite innblikk i det ordinære familieliv og personene i seg selv. Når man trodde det var nok med ”The Omen” så har filmskapere trodd at de kan klare å komme opp på et noenlunde likt nivå ved å lage filmer som ligner, men der tar de feil. Dette er en film som prøver å skremme, og klarer kanskje det med de lett skremte, men de som klarer å se tåpeligheten i historien vil forstå. Hvis du skal se en slik film, så la det være nok med den første filmen i ”The Omen” serien.
2.67 av 7 - -

Summerer sin sjanger bra

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det finnes en del filmer og serier som havner i denne sjangeren, Ikke-kristne sådanne om hvordan Antikrist kommer til vår verden. På mange måter er The Calling en av de bedre i sjangeren selv om sjangeren i seg selv er ganske håpløs. Det er veldig forståelig at der det blandes noen bibelvers fra åpenbaringen med noen andre oppdiktede sataniske skrifter, der satan skal reversere Jesu verk med egne ofringer, der Antikrist blir født som et barn med spesielle evner, og bare hovedpersonen kan redde verden etc. ikke akkurat er logisk eller på noen måte henger på geip. Det eneste som mangler en skikkelig god kristen budskap der man vender seg til Jesus for frelse og kanskje en litt mer bibeltro gang i historien, selv om korset og Jesus skremmer vettet av Satans sønn. Men ikke slik som i ”Left Behind” for det blir veldig farfetch den andre veien igjen.Det må sies at ”The Calling” har mange svakheter i historien, men som film fungerer den ypperlig fordi den greier å gjøre det spennende i måten det blir fortalt. Det er ikke en film å anbefale til enhver, men er du glad i filmer av denne typen og tåler det verd å ta en titt. ”The Calling” kunne lett fått en oppfølger, og hele filmen er på en måte en introduksjon til den store fortsettelsen. Jeg har altså mange godord å si om filmen dersom man ikke vurderer den i forhold til andre typer filmer. Selv om foto og kvalitet på skuespill er bra, så er historien egentlig veldig håpløs og om man måler opp mot andre filmer så faller denne typen lett ned på skalaen.
3 av 7 - -
0.53 sekunder