Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Lost Souls (2000)

Winona Ryder spiller den katolske Maya i denne overnaturlige thrilleren der hun er overbevist at Satan kommer til å gå på jorda igjen og overta kroppen til Peter Kelson spilt av Ben Chaplin. Han er en ikke-troende, men hans sjel er planlagt til å bli en kampmark mellom det onde og det gode. Maya og Peter slår seg sammen for å kjempe mot denne kommende transformasjonen slik at antikrist ikke skal få kontoll over Peters sjel og via ham hele verden.

Vurdering

3 av 2 stemmer

Fakta

1t 34min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Pierce Gardner
Manusforfatter
Pierce Gardner
Forfatter
Betsy Stahl
Forfatter
Skuespillere
Winona Ryder
Maya Larkin
Philip Baker Hall
Fader James
John Hurt
Fader Lareaux
Rainer Judd
Festkvinne
Anne Betancourt
Mrs. Quintana
Jan Triska
Melvin Szabo
John Prosky
Orderly
James Lancaster
Fader Jeremy
Ben Chaplin
Peter Kelson
Elias Koteas
John Townsend
Produsenter
Michael De Luca
Sjefsprodusent
Pierce Gardner
Sjefsprodusent
Betsy Stahl
Sjefsprodusent
Ursula Brooks
Sjefsprodusent
Meg Ryan
Produsent
Annet
Mauro Fiore
Cinematografi
Anne Goursaud
Redigering
Andrew Mondsheim
Redigering
Garreth Stover
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En i rekken av flere lignende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Lost Souls» er en noenlunde standard katolsk film om demonbesettelse og eksorsisme! Den gir eller viser oss ingenting nytt og blir egentlig heller en bortkastet film man omtrent ikke kan lære noe av! Filmen hevder å starte med et vers fra 5Mosebok 17 der det liksom skal stå et vers som følger slik: «A man born of incest will become Satan and the world as we know will be no more». Jeg slo opp i Bibelen for å sjekke om det fantes noe vers i den duren og det gjorde det ikke! Så filmen starter rett og slett med en løgn om et vers som ikke står i Bibelen. Filmen fortsetter med en mørk og dyster fasade om katolske prester som liksom skal utøve en viktig demonutdrivelse men blir dermed nesten besatt selv.Autoriteten i Jesu navn blir ikke tatt ibruk og man ber heller til Maria. Det eneste lille positive glimt mot slutten av filmen er når Maya, spilt av Winona Ryder, proklamerer at Kristus triumferte over Satan på korset og at Satan er den svake! Det var det beste jeg fikk høre i filmen og får beholde de ordene i mitt hjerte, men ellers var fokuset på det onde som regjerte filmen og dens handlingsgang.Bildekvaliteten er grei og Winona Ryder og Ben Chaplin gjør to greie rolletolkninger tross dårlig film! Filmen blir liksom aldri skremmende og skummel i mine øyne, men mer ensidig og handlingsløs og uten noe poeng når den kommer mot slutten. En ganske standard katolsk film.
2.67 av 7 - -

Langsom til å være Thriller

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En litt annerledes og litt nyskapende i sjangeren av sekulære filmer som handler om antikrist, konspirasjonsteorier, demoner, Satan og Gud. Den bærer ikke så veldig preg av endetidstematikk, og det er jo ikke teologien bak egentlig heller. Vi vet ikke hva som skjer hvis Antikrist får makta, vi får likesom bare vite at det ikke er bra. På det teologiske stikker derfor heller ikke filmen så dypt, og er uten begrunnelse i bibel – bare fantasi. Selv om kors virker mot demoner, og eksorsisme hjelper, så har djevelen makt nokk til å snu opp ned på et stort krusifiks. Men siden Gud og Satan begge er realiteter i filmen så er det likevel spennende å se hvordan de blir tolket.Til å være en Thriller og Grøsser, så er det likevel kanskje mer en Drama. Det er ikke så mange elementer av grøss selv om det er med underliggende og noen ganger slik det skal være. Filmen handler om det at Maya først finner ut om Peter, så at hun forteller ham som blir etterfulgt av at Peter finner ut av at han er på vei til å transformeres og sist hvordan de skal kunne hindre det. En slags oppdagelsesreise kan man si. Kvaliteten på selve filmen er trolig det elementet dom holder filmen gående siden handlingen ikke er grensesprengende engasjerende. Det er noe jeg liker ved "Lost Souls", kanskje fordi den ikke er så overdreven, men samtidig så er det ikke så mye mer enn en middels underholdende film uten noe tydelig budskap som har tydelig påvirkning fra mange tidligere filmer i sjangeren(som for eksempel i eksorsisme elementene).
3.33 av 7 - -
0.5 sekunder