Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Death of an Angel (1986)

Enken Grace MacKenzie(Bonnie Bedelia) er en mor som blir ordinert til episkopal prest. Hennes inspirasjonskilde er hennes tenåringsdatter Vera som er bundet til en rullestol som følge av den samme bilulykken som drepte hennes far. Vera forsvinner og Grace drar avsted for å finne henne. Hun oppdager at Vera har sluttet seg til et avsideliggende ørkensamfunn ledet av Angel, en karismatisk skikkelse som lover sine hengivne tilhengere frelse. Angel er muligens en sjarlatan, men hans grep om Vera er reelt. Grace kjemper med den voksende konflikten mellom tro og kjærlighet i dette fengslende dramaet.

Vurdering

2.67 av 1 stemme

Fakta

12
1t 31min
Land: USA
Språk: Engelsk, Spansk

Medvirkende

Regissør
Petru Popescu
Forfattere
Petru Popescu
Manusforfatter
Skuespillere
Nick Mancuso
Father Angel
Michael Shannon
Bishop Holmes
Alex Colon
Robles
Carlos Marentes
Leonard Lewis
Demecio
Bonnie Bedelia
Grace
Abel Franco
Don Tarjetas
Pamela Ludwig
Vera
Irma García
Rosalba
Produsenter
Peter Burrell
Produsent
Frank Hildebrand
Produsent
Patrick Markey
Medprodusent
Dimitri Villard
Sjefsprodusent
Robert Wald
Sjefsprodusent
Charles Weber
Sjefsprodusent
Annet
Peter T. Myers
Komponist
Fred Murphy
Cinematografi
Linda Pearl
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Helliger målet middelet?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er laget en del filmer om sekter som lover helbredelse og frelse med karismatiske ledere i spissen som får mange til å tro på dem, og ”Death of an Angel” har mange av disse samme elementene som går igjen. En typsik ting er Jesus statue som begynner å blø, som et tegn på at troen er sann og fra kristus.

Vi møter en nylig ordinert kvinnelig prest som møter en slik sekt lignende bevegelse som går inn for å hente sin datter ut derifra. Lederen, Angel, blir sjokkert når hun sier hun er prest, siden han mener at hun som prest måtte trodd på mirakelet ved den blødende statuen, og mirakelverdien av det, og dermed bevegelsens sannferdighet.

Som en prest så må man kunne mer om vranglære enn det Grace presenterer i denne filmen, og man skjønner fort at hun er på vei inn i den tvilsomme predikantens hule hånd. Ingen av delene setter kristendommen i noe godt lys, og heller ikke greier filmen å formidle farene ved vranglære og sekterisme på noen god måte. Det er rett og slett ganske kjedelig å lite inspirerende film, men som likevel stiller et spørmål om hvorvidt målet kan hellige middelet – selv når det gjøres i tro og ikke for penger.

Lyspunktet er et lite budskap mot slutten om at Jesu blod ikke er i treverk, men at det er i oss som tror. Ikke helt bibelsk tanke, men ikke helt ubibelsk heller. Når vi blør, blør Jesus, og når vi slipper taket på det jordiske, da kan vi skue det himmelske. Det er likevel noe som skurrer, jeg tror ikke jeg vil plassere hendelsene mot slutten av filmen inn i en sunn kristen lære.
2.67 av 7 - -
0.26 sekunder