Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Third Miracle (1999)

Oppstandelsen er stor da helbredende bloddråper pipler ut av en statue i et kloster. Et sant mirakel! Ifølge de lokale forårsaket av den hellige Helen O'Regan, som oppgav alt jordisk gods og gull for nonne livet.

En undrene offentlighet forlanger en forklaring, og en rystet katolsk kirke tilkaller fader Frank Shore, med tilnavnet "The Miracle Killer", for og undersøke saken. Men denne gangen kan selv ikke han finne en naturlig forklarlig. Dette er et mirakel og Helen O'Regan er en helgen.

Men... særdeles upassende for en katolsk prest forelsker Frank seg dypt i Helens deilige datter Roxsanne. For første gang i sit liv står Frank med beviser på Guddommelig tilstedeværelse. Nå hvor han skal overbevise kirkens øverste råd om mirakelet, er han tvunget til og fortrenge sine egne, dype følelser og kjønnslige lyster.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 53min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Agnieszka Holland
Forfattere
Richard Vetere
Forfatter
Richard Vetere
Manusforfatter
John Romano
Manusforfatter
Skuespillere
Ned Vukovic
Fader Castaldi
Don Carmody
Jack Da Sica
Rodger Barton
Det. Al Winston
Aron Tager
Cardinal Humes
Caterina Scorsone
Maria Witkowski
Ed Harris
Frank Shore
Anne Heche
Roxane
Norma Dell Agnese
Mrs. Witkowski
Craig Eldridge
Fader Burke
Produsenter
Andrew Stevens
Sjefsprodusent
Ashok Amritraj
Sjefsprodusent
Elie Samaha
Produsent
Francis Ford Coppola
Sjefsprodusent
Fred Fuchs
Produsent
Steven Haft
Produsent
Annet
Jerzy Zielinski
Cinematografi
David Siegel
Redigering
Robert de Vico
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Ikke noe mirakel av en film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En noe under middelmådig film om et under i den katolske verden grunnet en kvinne og en statue! Det blir søkt om helgenstatus for kvinnen og hennes spesielle bånd til Gud.

For meg blir dette en litt teit historie og litt kjedelig i lengden. Jeg selv har ikke troen på at Gud lar statuer gråte eller at Gud utvelger noen spesielle helgener som vi kan be til eller hva det nå enn skulle være.Hovedpersonen Frank, spilt av Ed Harris, er en tvilende prest og sliter med lystene sine etter å ha blitt forelsket! Denne kampen må han kjempe imot for å kunne fortsette presteembetet og ha et respektert rykte i miljøet. Denne historien blir fort litt klisjé og en typisk prestehistorie i filmer som omhandler katolisme.

Filmen har sterk fokus på helgendyrkelse og da mister jeg fort håpet om at fokuset vil rette seg selvom det er snakk om tro, og det at Jesus nevnes ved jevne mellomrom.Kvalitetsmessig fungerer dette helt greit, skuespillet er helt okey mens storyen sliter litt, bl.a. med en viss forutsigbarhet og en handling der det ikke skjer all verdens.Ingen stor film som skiller seg ut blandt mange andre katolskpregede filmer. Men er du interessert i hvordan presteregimet fungerer, hvordan helgener kåres, hvordan de tilbes og hvilke kamper en prest kan gå gjennom, så se denne en gang og la det holde med det.
2.67 av 7 - -

Prest i troskrise på jakt etter mirakel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen handler om presten Frank Shore som ikke helt får til det med å tro på mirakler og har som yrke å finne ut av dem or rapportere om de var virkelige til Vatikanet. Så langt har han ikke sendt inn en eneste positiv rapport, men så dukker det opp enda et mirakel som ser ut til å være noe ved. Kanskje han endelig kan finne sitt verifiserte mirakel og bekreftet sin tro. Han er hard, men liker ikke å ødelegge andres tro og velger derfor å gi dem en sjangse.Det innebærer det ganske vanlige, noen helbredelser og en statue av Maria som gråter blod. Men selve trosreisen til Frank er mer spennende å fokusere på, selv om vi har sett problemstillingen før. ”The Third Mirakle” lar oss komme innenfor hjernen til Frank, utmerket spilt av Ed Harris, noe av det som holder filmen oppe. Ellers er den litt langtekkelig men likevel med en historie av interesse og med et positivt forhold til det med mirakler. De må prøves og undersøkes hvorvidt de er virkelige, som er en sunn holding og som bidrar til å gjøre filmen mer intelligent og kirken til å framstå med tyngde i sine påstander om kanoniseringer istedenfor å ofte framstå som de korrupte og skandalefulle.Selv om det ikke er veldig troverdig når det kommer til prosessen å saliggjøre en person så får vi likevel et innblikk. Hos meg faller filmen i smak, men ikke som en veldig god film – snarere en godt laget middels film. En undersøkelse som ender i et lite rettsdrama om hvorvidt man kan akseptere eller bevise mirakler som skjer omkring en spesiell person.
3.67 av 7 - -
0.38 sekunder