Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Pater Amaros Forbrytelse (2002)

En nyordinert prest (Bernal) sendes for å hjelpe en aldrende kollega med jobben i et lite prestegjeld på landet i Mexico. Da han ankommer møter han en vakker, ung kvinne som har en religiøs lidenskap som grenser til besettelse. Det tar ikke lang tid før hennes lidenskap for troen vikler seg inn i en stadig økende interesse for den nye presten. Og da den kjekke presten krysser linjen mellom fristelse og synd, så blir han slitt mellom det guddommelige og det verdslige, mellom det rette og det urettferdige.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 54min
The Crime of Father Amaro, El Crimen del padre Amaro
Språk: Spansk

Medvirkende

Regissør
Carlos Carrera
Forfattere
Vicente Lenero
Manusforfatter
Eca de Queiros
Forfatter
Skuespillere
Gael Garcia Bernal
Pater Amaro
Angelica Aragon
Augustina Sanjuanera
Sancho Gracia
Padre Benito Diaz
Pedro Armendariz Jr.
Presidenten
Ana Claudia Talancon
Amelia
Produsenter
Alfredo Ripstein hijo
Produsent
Laura Imperiale
Sjefsprodusent
Daniel Birman Ripstein
Produsent
Annet
Gullierno Granillo
Cinematografi
Rosino Serrano
Komponist
Oscar Figueroa
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Korrupte prester og sannhet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det begynner med at Pater Amaro kommer til byen for å være ny prest, og slik man tror filmen skal handle om er hans forhold til jenta Amelia – men det kommer litt i bakgrunnen når han blir dratt inn i hvitvasking og narkotikabusiness som skjer i skyggen av byggingen av et nytt sykehus i området. Det blir veldig vanskelig for Amaro å vite hvem som har rett, han som bare vil følge Gud og tror veien å gå er å være underordnet sine overordnede. Midt i den organiserte kriminaliteten så blir han forført av jenta og faller for fristelsen, og denne delen av historien får fokuset. Den delen av historien som drar mest oppmerksomhet i alle beskrivelser av filmen.Filmen er av god kvalitet, men ganske kjedelig i lengden og litt forvirrende med alle prestene og personene som man ikke vet om er snille eller slemme. Men temaene filmen omfatter er store, vanskelige og kontroversielle, og gjør derfor denne til en severdig film – for det er en god produksjon om disse temaene. Særlig i Mexico der hele folket er katolsk og de har en utrolig stor respekt for kriken og prestene – og der prestene derfor har stor makt, og folket trenger å se at de også er mennesker. Hvorvidt det er fått fram godt her er vanskelig for meg å bedømme fordi jeg ikke har samme type overbevisning som en meksikaner, men den vil nokk helt sikkert sjokkere og ha en virkning.Det er noe nakenhet i filmen, men ikke mye mer enn det man kan vente fra en sekulær produksjon. Budskapet er å vise prestenes svakheter i en verden der de har all respekt, og dermed kritisere noe som er galt innenfor katolisismen – men vi får ikke så mye positivt kristent ut av det. En god film til det foremål den er laget for, men ikke så mye mer.
3.67 av 7 - -

Hykleri og ritualer i den katoslke kirken

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ikke så original filmatisering av José Maria Eca de Queirós roman fra 1875 om en ung katolsk prest som vier sitt liv til presteembetet uten å være vitende om de fristelser som vil møte ham underveis. Han flytter til en ny liten by der de fleste kjenner hverandre og ryktene sprer seg som ild i tørt gress og der det lønner å ha sitt på det rene! Tross dette så møter Fader Amaro på den vakre Amelia som får satt ham på prøvebenken og testet ut den såkalte vellysten!Vi har sett lignende historier før, der prester som har viet sitt liv i sølibat møter på drømmejenta og ikke klarer å holde seg og faller i synd! Slikt ser man til stadighet rundt om i den katolske verden i dag. Hvor blir det av verset ”Det er bedre å gifte seg enn å brenne av lyst”(1.Kor.7:9)? At man binder seg slik til sitt kall at det skrider over fornuftens og bibelens hensikter med kallet er ganske så absurd, men slik er store deler av den katolske verden og lite kan man gjøre med det! Ritualer er en annen ting som flyter over i denne filmen, samt mye hykleri og hemmeligholdelse. Budskapsmessig løfter denne nok ikke noen opp men viser oss hva synden og dens lyster kan føre med seg!Denne ble nominert til en Oscar for beste utenlandske film i 2003, men stort sett mer utleverer denne ikke enn skandaler som alle vil høre om som skjer i den såkalte kristne kirken i dag. Skuespillet er litt vanskelig å vurdere siden alt foregår på spansk, men det fungerer greit. Historien kan bli noe kjedelig og oppstykket og man må følge nøye med for å få med seg sammenhengen av det hele.Mye av historien er nok blitt forandret og modernisert fra den opprinnelige romanen(1875) og satt i dagens perspektiv! Jeg har ikke lest romanen så er vanskelig å sammenligne!

For meg blir dette ingen stor film, men en av mange filmer som omhandler og utvanner den kristne troen i katolsk stil.
2.67 av 7 - -
0.44 sekunder