Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Our Fathers (2005)

Den nyinnviede katolske presten John Geoghan(Atkins) begynner å antaste unge korgutter i 1960-tallets Boston. Overgrepene som for en stor del utføres i guttenes hjem fortsetter systematisk i flere tiår til tross for at kirken vet hva som pågår. Når Geoghan stilles for retten og de nå voksne ofrene trer frem, begynner anklageren Mitchell Garabedian(Danson) å grave i fortiden. Han finner en skandale som strekker seg lengre enn til en enkelt overgriper, der den fremdeles aktive kardinal Bernard Law(Plummer) har mørklagt det som har pågått under sitt ansvar. For ofrene, kardinalen og den katolske kirken begynner en beinhard rettsprosess uten motstykke i moderne tid.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

2t 4min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
David France
Forfatter
Thomas Michael Donnelly
Manusforfatter
Skuespillere
Kenneth Welsh
Biskop Murphy
Ellen Burstyn
Mary Ryan
Christopher Plummer
Kardinal Bernard Law
Richard Fitzpatrick
Jack Tannen
Julian Christopher
Biskop Gregory
Ted Danson
Mitchell Garabedian
Michael Rhoades
Another Man
Michael Rhoades
En annen mann
Cedric Smith
Pavens kardinal
Roman Podhora
Bartender
Produsenter
Dan Curtis
Sjefsprodusent
Gary Howsam
Sjefsprodusent
David France
Sjefsprodusent
David Kennedy
Sjefsprodusent
Charles Bloye
Sjefsprodusent
Annet
Henk Van Eeghen
Redigering
Bob Cobert
Komponist
Eric Van Haren Noman
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Sterkt fra virkeligheten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Our Fathers» er en Emmy nominert TV film om en skandale som rystet den katolske kirken, og gav forståelig nok kristendoms kritikere mange nye grunner til å være kritiske mot kristendommen. Filmen gir oss et inntrykk i hvor mye falsk kristendom det befinner seg bak kulissene og hvordan man egentlig har valgt å misbruke sin tittel til å bli en overgriper isteden for prest.Filmen starter med Jesu egne ord fra Matteus 10:27 og fordømmer ikke Jesus eller Hans lære men retter sitt fokus heller på det negative med den katolske kirken som en institusjon som kan misbrukes i Guds navn. Men samtidig er det skuffende av å lese bak på coveret på filmen at dette er «en sterk og virkelighetsbasert film om kristendommens mørke bakside». Det spørs jo hva kritikeren mener med "kristendoms", for det finnes en ekte kristendom som har sine røtter i det Bibelske, for Jesus selv og Bibelen fordømmer slik seksuel umoral, og det at noen bruker kristendommens kappe til å spre slik umoral har slettes ikke møtt den Kristus bibelen snakker om! Filmen tar jo frem og løfter opp noe av Jesus og Hans ord som bl.a. fordømmer slikt.

En sterk sekvens i filmen er når en av disse guttene som har blitt misbrukt velger i sin eldre alder å gå bort å tilgi en av disse prestene som seksuelt misbrukte ham fra gutteben av. En av prestene oppfordrer også noen av ofrene til å ikke vende seg bort fra Kristus pga. disse skandalene men å holde seg nær til Ham. Så filmen setter ikke Jesu ord i et dårlig lys, selvom Brian Dennehy skikkelsen får det til å bli litt hyklersk til tider.

Jesus sier også at mange vil komme i Hans navn å gjøre forskjellige ting, men at Jesus på den siste dag vil si at han aldri kjente dem. Djevelen vil misbruke ekte kristendom til å bli noe falsk og hyklersk som igjen vil gi verden et falskt bilde på hva det vil si å følge Jesus.Kvalitetsmessig bærer denne på en helt grei filmkvalitet som er tilpasset TV og gir solide skuespillerpresentasjoner som igjen gjør filmen intrykksfull og noe følelsesladd.

Filmen vil ikke nødvendigvis være med å bygge en opp, men forhåpentligvis gi seerne et lite bilde på at all kristendom som går under kristendommens kappe ikke trenger å være hyklerske slik hendelsene i filmen er, men at det finnes en Sannhet der ute som virkelig setter mennesker i frihet.
4.67 av 7 - -
0.44 sekunder