Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Sisters of War (2010)

Januar 1942. Den japanske krigsmaskinen raser over Sørøst-Asia. Midt i banen for den, på øya New Britain, ligger den lille katolske misjonsstasjonen Vunapope. Her har en håndfull australske sykepleiere søkt tilflukt sammen med skadde australske soldater.

Lorna Whyte(Snook), en militærsykepleier, og søster Berenice Twohill(van der Boom), en katolsk nonne fra landsbygda i New South Wales, er stasjonert på Vunapope. Selv om de er to svært forskjellige kvinner, skulle vennskapet deres overleve farene som fulgte.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 35min
Land: Australia
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brendan Maher
Forfattere
John Misto
Manusforfatter
Skuespillere
Kuni Hashimoto
Japansk kaptein
Claire van der Boom
Søster Bernice Twohill
Emma Randall
Joyce
Ken Senga
Japansk vakt
Masa Yamaguchi
Japansk kaptein
Sarah Snook
Lorna Whyte
Khan Chittenden
Len
Anna Volska
Søster Cordula
Gerald Lepkowski
Biskop Leo Scharmach
Susie Porter
Kay Parker
Produsenter
Andrew Wiseman
Produsent
Miranda Dear
Sjefsprodusent
Yvonne Collins
Medprodusent
Annet
David Bridie
Komponist
Ben Nott
Cinematografi
Uri Mizrahi
Redigering
Eugene Intas
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Utfordringer under andre verdenskrig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Biskop Leo Scharmach driver misjonsstasjonen Vunapope på øya New Britain der noen australske sykepleiere og nonner holder til for å hjelpe sårede soldater under andre verdenskrig. Det hele går i en annen retning når japanerne invaderer stedet og alle får merke det både på kropp og sjel.”Sisters of War” baserer seg på en sann historie fra andre verdenskrig og tar for seg historiene til Lorna Johnson og Søster Bernice Twohill og det de grusomhetene de var vitne til under krigen.

Filmen har en katolsk retning med en del ”Mary full og grace” bønner og en del skriftemål.

I kampens hete settes allikevel medmenneskelighet på prøve, spesielt fra Søster Bernice side som ifølge sin tro må gå foran som et godt eksempel for sine mednonner, ikke troende sykepleiere og de andre på stasjonen. Hun blir småertet for sine stadige bønner og nonnetilværelsen sin, men hun gjør alt for ikke å hate sine fiender og de nærmeste når ting skulle tilsi det.

Et fint budskap om medmenneskelighet og noen blunk om tilgivelse. Men stort sett mer er det ikke å hente på det budskapsmessige enn at filmen kan gi oss et historisk blikk på en liten og ukjent del av andre verdenskrig som ikke kan la hjertene være litt uberørt av det som skjedde.Kvalitetsmessig greit, men den sparer på litt effekter, men ikke så mye at det ødelegger realitetspreget, når hovedfokuset i filmen er misjonsstasjonen. Kanskje lavbudsjett og TV-produksjon også har noe å si på det. Greit skuespill men til tider blir filmen noe tam og kjedelig.I det store og hele en grei historie om krigshistorien som gir oss et lite innblikk i hvordan krig kan være og hvilke utfordringer man kan bli stilt til veggs med spesielt når man velger å være i ”hjelpekorpset”. Selv om filmen har en katolsk trå i historien så får man fokusere på det filmen forteller om medmenneskelighet, og at dette er en historie som har skjedd i virkeligheten, noe som kan gjøre filmen litt sterkere enn den ellers hadde blitt.

Filmen er basert på krigsdagbøkene til og intervjuer med Lorna, søster Bernice og andre som var vitner til disse hendelsene. Filmen baserer seg også på Rod Millers manuskript ”The Lost Women of Rabaul”.
3.67 av 7 - -
0.28 sekunder