Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

To End All Wars (2001)

Andre verdenskrig, september 1942. En liten gruppe allierte soldater, deriblant kaptein Ernest Gordon(McMenamin), blir tatt til fange av japanerne. De føres til en leir dypt inne i Burmas jungel og blir under umenneskelige forhold satt til å bygge en jernbane langs elven Kwai. Mange vil dø. Noen få vil overleve. Ingenting vil noensinne bli som før.

Vurdering

6.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 52min
Språk: Engelsk, Japansk

Medvirkende

Regissør
David L. Cunningham
Forfattere
Brian Codawa
Manusforfatter
Ernest Gordon
Forfatter
Skuespillere
Robert Carlyle
Major Ian Campbell
James Cosmo
Lt. Col. Stuart McLean
Greg Ellis
Sgt. Rogert Primrose
Pip Torrens
Lt. Foxworth
Ciaran McMenamin
Kaptein Ernest Gordon
Brendan Cowell
Wallace Hamilton
Kiefer Sutherland
Lt. Jim Yankee Reardon
Mark Strong
Dusty Miller
Yugo Saso
Takashi Nagase
Produsenter
David L. Cunningham
Produsent
Penelope L. Foster
Medprodusent
Jack Hafer
Produsent
Greg Newman
Sjefsprodusent
John Quested
Sjefsprodusent
Scott Walchek
Sjefsprodusent
Annet
John Cameron
Komponist
Tim Silano
Redigering
Greg Gardiner
Cinematografi
Paul Sylbert
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tidenes kristne krigsfilm?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Kaptein Ernest Gordons bok om sine opplevelser i Asia under andre verdenskrig har tjent til inspirasjon for mange filmer. Men det er først nå det blir film av selveste boken. Filmen har sikkert endel mangler når det gjaldt virkeligheten, men tross dette så tror jeg filmen gir publikum nok å tenke på. Jeg tror f.eks. at fangene var mye tynnere i virkeligheten enn det blir vist i filmen, men det skader nok ikke historien noe særlig egentlig.


Dette er en sterk og gripende filmatisering om kraften i tilgivelse, om det å elske sine fiender og ofre sine liv for andre. En meget sterk film som helt sikkert vil berøre noen i hjerterota. Filmen kan inneholde flere sterke scener som er uegnet for mindreårige, men den kan sterkt anbefales for de over 15. Ta en kveld sammen med venner og se denne, denne kan lære en mye. Det er sjeldent vi opplever krigsfilmer med et slikt sterkt kristent budskap om tilgivelse som "To End All Wars" gir oss. Selvom Jesu navn ikke nevnes så ser man tydelig hvem deres forbilde er og hvor forbildet til noen av disse fangene kommer fra og hvor overgitte de ble til bibelens budskap om å elske sine fiender osv.


Det er også sønnen til Loren Cunningham(UIO), som står bak denne filmen som er basert på en sann historie fra andre verdenskrig. Filmen har et godt og realitstisk kvalitetspreg med flinke skuespillere i hovedrollene. Vi får bl.a. møte Kiefer Sutherland, kjent fra TV-serien "24" og Robert Carlyle kjent fra bl.a. "Hitler - The Rise of Evil".
6.33 av 7 - -
0.44 sekunder