Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Unbroken (2014)

Angelina Jolie er regissør og produsent av Unbroken, den episke dramafilmen om det utrolige livet til OL-mesteren og krigshelten Louis "Louie" Zamperini.

Zamperini var OL-mesterer i sprint som under andre verdenskrig overlevde en flystyrt. Sammen med to andre soldater holdt han seg i live, drivende på en flåte i 47 dager - før han ble funnet av den japanske marinen som sendte ham til en krigsleir hvor de forsøkte å knekke ham med tortur.

Unbroken er basert på den populære boka av Laura Hillenbrand (Seabiscuit). Dette er en kraftfull og inspirerende historie om hvor utholdende vi mennesker kan være.

Hovedrollen som Zamperini spilles av stjerneskuddet Jack O'Connell. I øvrige roller finner vi blant andre Dohmnall Gleeson, Finn Whittrock, Alex Russell, Garrett Hedlund og John Magaro. Bak kamera står den mangfoldig ganger Oscar-nominerte filmfotografen Roger Deakins (Skyfall, No Country for Old Men, Fargo, The Shawshank Redemption).

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

2t 17min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ethan Coen
Manusforfatter
Joel Coen
Manusforfatter
William Nicholson
Manusforfatter
Laura Hillenbrand
Forfatter
Richard LaGravenese
Manusforfatter
Skuespillere
Jack O'Connell
Louis Zamperini
Kuni Hashimoto
Kwajalein Officer
Louis McIntosh
Harris
Luke Treadaway
Miller
John Magaro
Tinker
Vincenzo Amato
Anthony
Maddalena Ischiale
Louise
Jai Courtney
Cup
Finn Wittrock
Mac
Miyavi
Watanabe
Produsenter
Erwin Stoff
Produsent
Angelina Jolie
Produsent
Clayton Townsend
Produsent
Michael Vieira
Medprodusent
Thomas Tull
Sjefsprodusent
Joseph P. Reidy
Medprodusent
Jon Jashni
Sjefsprodusent
Holly Goline
Medprodusent
Mick Garris
Sjefsprodusent
Matthew Baer
Produsent
Annet
Roger Deakins
Cinematografi
Tim Squyres
Redigering
Jon Hutman
Produksjonsdesign
William Goldenberg
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Den inspirerende historien, men ikke hele

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når Angelina Jolie fant og ville lage film historien om Louis Zamperini, 5000 meter løperen som deltok i OL for USA og senere havarere i krigen og bli tatt til fange av Japan, kunne man ikke annet enn å glede seg. Når Zamperini kom hjem fra krigen ble han etterhvert en kristen og senere evangelist og fast bestemt på å dra tilbake og tilgi de som holdt ham fanget under krigen. Det åpner altså opp for en drama med et sterkt budskap om tilgivelse sammen med elementer av både krig og sport. Med Jolie om roret og de teamene hun kan få satt sammen kan det heller ikke bli en dårlig film.

Historien i seg selv er ikke så veldig kjent, og det ble dermed en nytt og spennede bekjentskap til en historie som er verd å få med seg og som har mulighet til å overraske. Filmen har absolutt sine oppturer, men kunne med lette være noe kortere for jeg synes det ble noe platt i lengden. Kristentroen som kom senere har også veldig liten plass i filmen selv om dette med tro dukker opp innimellom, så er det aller mest fokus på oppholdet til havs og i fangeleiren, uten noe utvikling på trosfronten. Det er også ingenting om tiden etter krigen som er tatt med, budskapet om å tilgi og forsone seg, så filmen føles mangelfull når man vet om at det er en større historie der.

En god film på det jevne, men stor skuffelse ved at det ikke er tatt med mere, noe som garantert ville gitt filmen et større perspektiv. Denne historien får du først i bonusmaterialet på DVD og Blu Ray plata.
4 av 7 - -
0.47 sekunder