Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

W. (2008)

Ingen trodde på ham(Brolin), bortsett fra ham selv. Men det var nok. Fra fyllefester og avrusning til gjenfødt kristen. Fra sort gull i Texas’ oljefelt til Det hvite hus i Washington. Fra kampen ut av farens(Cromwell) skygge til krigen inne bak fiendens linjer i Irak. Her er den utrolige historien om USAs 43. president. Enten du elsker eller hater ham – eller elsker å hate ham – er George W. Bush utvilsomt den mest kontroversielle og omdiskuterte amerikanske president noensinne.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

2t 4min
Bush
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Oliver Stone
Forfattere
Stanley Weiser
Manusforfatter
Skuespillere
Stacy Keach
Pastor Earle Hudd
Ellen Burstyn
Barbara Bush
Gregory Alan Williams
Evangelisk leder
Jimmy Lee Jr.
Oil Rig Worker
Michael C. Allen
Presidential Aid
Wes Chatham
Brorskapsstyrken
Bruce McGill
George Tenent
Tom Kemp
David Kay
Johnny Wright
Odessa Debate Patron
Produsenter
Jon Kilik
Sjefsprodusent
Tom Ortenberg
Sjefsprodusent
Albert Yeung
Sjefsprodusent
David Whealy
Sjefsprodusent
Matthew Street
Sjefsprodusent
Thomas Sterchi
Sjefsprodusent
Ethan Smith
Medprodusent
Christopher Mapp
Sjefsprodusent
Eric Kopeloff
Produsent
Johnny Hon
Sjefsprodusent
Annet
Phedon Papamichael
Cinematografi
Alexis Chavez
Redigering
Paul Cantelon
Komponist
Joe Hutshing
Redigering
Julie Monroe
Redigering
Derek R. Hill
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe snevert om Bush

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En filmatisering av livet til en av de mest kontrovresielle presidentene USA har hatt gjennom tidene, nemlig George W. Bush. Mesterregissøren Oliver Stone har tatt i et tak og fått laget film ut av livet hans, og resultatet har blitt så som så. Filmen tar for seg utfordringene med å være president, med det å være verdens mektigste mann og alle de valg man må stå i spissen for, og ta ansvaret for i etterkant.Vi følger allikevel George W. Bush fra hans tidlige ungdomsår med fyll og vill festing, til hans arbeid på en oljerigg og til dagen da han bestemte seg for å aldri drikke mer og litt senere ble han frelst og tok i mot Jesus. Borstett fra at han holdt seg edru så skal filmen ha det til at han fortsatte å banne, snakke stygt om andre folk og slenge med leppa. Han så også for den saks skyld mye tristere ut etter at han ble kristen enn før ifølge filmen, og det virket også som om kollegaene hans var litt redde for ham pga. hans noe aggresive og sjefete fremtoning.

Sammenlignet med dokumentaren «George W. Bush: En troende i Det hvite hus» så fikk jeg ikke dette inntrykket av ham, men filmen er laget på sekulær grunn og har kanskje ikke tenkt så mye over dette, eller kanskje for alt jeg vet så fortsatte han med slikt snakk etter at han ble frelst, men utifra dokumentarfilmen så fikk jeg et helt annet inntrykk enn det filmen prøver å formidle. Ifølge filmen så virker det som om Bush, etter at han ble kristen, bare hadde kuttet ut alkoholen og tatt med Gud i politikken, men at det førte til at han bare så mer deprimert og sliten ut.

Vi får allikevel et innblikk i hvordan han tar initiativet til bønn etter hver samling de har hatt angående viktige saker og hvordan han ganske åpenlyst viser sin tro.

Vi kan også høre at navnet til den verdenskjente evangelisten Billy Graham bli nevnt i filmen og så får vi også et innblikk i Bush sin private pastor og åndelige veileder, spilt av Stacy Keach!Kvalitetsmessig er dette en helt ok produksjon, kan bli noe kjedelig og langtekkelig hvis man ikke akkurat er politisk engasjert eller interessert, men skuespillet er helt greit og Josh Brolin gjør en bra innsats i rollen som George W. Bush der han til tider rett og slett ligner på ham. Godt valg av skuespiller må jeg si!Jeg vil allikevel ikke anbefale denne til alle og enhver for jeg mistenker at filmen inneholder noen feil angående Bushlivet og ledelsen i Det hvite hus, men for all del, jeg kan ta feil jeg osgå. Se denne hvis du er interessert og ønsker å se en mulig side av hvordan Bush styrte det Amerikanske land!
3.67 av 7 - -
0.44 sekunder