Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Mighty Heart (2007)

Etter at ektemannen, Wall Street Journal-reporteren Daniel Pearl(Futterman), blir kidnappet av terrorister, starter Mariane(Jolie) en fortvilet kamp mot klokken og en desperat jakt for å finne spor som kan fortelle hvor hennes savnede mann befinner seg.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
Land: USA, England

Medvirkende

Regissør
Michael Winterbottom
Forfattere
Mariane Pearl
Forfatter
John Orloff
Manusforfatter
Skuespillere
Angelina Jolie
Mariane Pearl
Will Patton
Randall Bennett
Irrfan Khan
Kaptein
Denis O'Hare
John Bussey
Dan Futterman
Daniel Pearl
Archie Panjabi
Asra
Mohammed Afzal
Shabbir
Mushtaq Khan
Dannys drosjesjafør
Alyy Khan
Omar, Bashir
Jillian Armenante
Maureen Platt
Produsenter
Brad Pitt
Produsent
Dede Gardner
Produsent
Susan Kirr
Medprodusent
Andrew Eaton
Produsent
Arti Gupta
Medprodusent
Anita Overland
Medprodusent
Annet
Mark Digby
Produksjonsdesign
Harry Escott
Komponist
Molly Nyman
Komponist
Marcel Zyskind
Cinematografi
Peter Christelis
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Det farefulle ved å være journalist

Dette er den sanne historien basert på Mariane Pearls bestselgende selvbiografi om sin kamp etter å finne ektemannen sin etter en kidnapping under et journalistoppdrag i Pakistan. Hun er gravid i sjette måned og er redd hun ikke vil se mannen sin igjen. Hun legger allikevel sitt alt inn for å finne ut av hvem som står bak kidnappingen av ektemannen hennes.Det som gjør filmen ekstra sterk er at den baserer seg på en virkelig hendelse. Mannen til Mariane er opprinnelig jøde, noe Mariane selv ikke er. Hun viser seg å være en buddhist og dette kommer også fram gjennom et par ritualer i filmen. Filmen viser også noen sider av sterk Muslimsk fundamentalisme.Angelina Jolie gjør en flott presentasjon i dette dokudramaet som er med og gir seerne et virkelighetsinntrykk av det som skjedde. Hadde ikke dette vært basert på en sann historie så hadde heller ikke filmen gjort det inntrykket og blitt såpass vellykket som den ble. Filmen bærer også på en stemning som holder en sittende og følge med til siste slutt. Det kan hende at filmen kan bli noe kjedelig og ensformig til tider, men det klarer man å holde seg gjennom, i hvert fall med en kaffekopp i hånda.Jeg var litt usikker på om jeg skulle anmelde denne filmen her siden den ikke er bærer av noe kristent budskap, men valgte allikevel å anmelde den pga. noen jødiske undertoner og innslag av hva ekstrem islam kan føre til.

Dette er filmmessig en bra film og Angelina Jolie gjør nesten en Oscar-nominasjonsverdig presentasjon i rollen som Mariane Pearl som nekter å gi opp kampen etter sin savnede ektemann.
5 av 7 - -

Hverdagen som journalist der islam styrer

Dette er en ganske saktegående, men detaljert, film basert på den sanne historien om kidnappingen og drapet på den amerikanske journalisten Daniel Pearl. Vi følger etterforskingen fra politiets side samt den gravide kona til Danny(Marianne Preal, spilt av Angelina Jolie) som også er journalist. Vi får ikke så veldig godt innblikk i selve islam, men derimot får vi god kjennskap til spenningen i området hvordan al qaeda holder en sterk posisjon.Til tider er filmen veldig bra, der spenningen holdes oppe og framdriften er god – men noen ganger får man følelse av at det er alt for nære slik det virkelig skjedde og for mye uinteressant i handlingen. På en måte er det bra, men på en annen måte så gjør det at filmen drøyer litt når vi heller vil vite mer eller komme mer nær karakterene. Det er en god del personer vi ser gjennom filmen, og det er lett å gå surr, så de eneste vi kommer virkelig nær er Marianne. Godt er det da at skuespillet er bra tvers gjennom.Jeg fikk noe ut av filmen, litt hvordan kulturen er annerledes i Pakistan og hvordan politiet fungerer der – men også litt hvor farlig det er å være journalist og ikke minst jøde(og amerikansk) område mens tiden fortsatt var turbulent og styrt av ytterliggående Islam. Jeg tror du vil ha utnytte av filmen dersom kultur, islam og journalisme er dine interesser, for det er en noe annerledes produksjon enn det vi har sett av lignende hollywood filmer.
5 av 7 - -
1.17 sekunder