Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Die Welle (2008)

Kunne Hitler ha lyktes i dag? Gymnaslærer Rainer Wenger(Vogel) stiller seg dette spørsmålet og gjennomfører et kontroversielt eksperiment med sine elever.

Den harde disiplinen påvirker elevene på en måte ingen hadde regnet med og forsøket utvikles til en ukontrollerbar voldsbølge, som når langt utenfor klasserommets fire vegger!

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 41min
The Wave
Land: Tyskland
Språk: Tysk

Medvirkende

Regissør
Dennis Gansel
Forfattere
Dennis Gansel
Manusforfatter
Ron Jones
Forfatter
Peter Thorwarth
Manusforfatter
Ron Birnbach
Manusforfatter
Johnny Dawkins
Manusforfatter
Skuespillere
Ron Jones
Kaffebar besøkende
Jürgen Vogel
Reiner Wenger
Frederick Lau
Tim Stoltefuss
Max Riemelt
Marco
Jennifer Ulrich
Karo
Christiane Paul
Anke Wenger
Jacob Matschenz
Dennis
Cristina do Rego
Lisa
Elyas M'Barek
Sinan
Maximilian Vollmar
Bomber
Produsenter
Martin Moszkowicz
Medprodusent
Peter Schiller
Medprodusent
Christian Becker
Produsent
Antonio Exacoustos
Medprodusent
David Groenewold
Medprodusent
Franz Kraus
Medprodusent
Nina Maag
Medprodusent
Anita Schneider
Medprodusent
Annet
Heiko Maile
Komponist
Torsten Breuer
Cinematografi
Ueli Christen
Redigering
Knut Loewe
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Så enkelt kan det være

Rainer Wenger er lærer på en videregående skole og får motvillig lempet et prosjekt om aristokrati i sine hender, som skal vare over en uke. Under den første timen merker han hvordan elevene aldri kunne tenke seg at noe som kunne ligne Hitlers diktatur kunne skje igjen, i den opplyste tid vi lever i nå. Uti fra denne tanken bestemmer herr Wenger seg for å prøve ut et kontroversielt eksperiment med sine elever som etter hvert kommer ut av kontroll og som holder på å gå på toppen løs hos læreren. Finnes det en vei ut og hva må til for å få en stopp på galskapen?Dette er den tyske innspillingen av den sanne historien om ”The Third Wave” og læreren Ron Jones og hans eksperiment på Cubberley High School i Palo Alto i California, bare i tysk versjon.

”Die Welle” er ikke en kristen film, men kan være høyaktuell for kristne i en tid da mektige ledere innenfor kristne kretser manipulerer sine tilhengere til å gjøre ting i Jesu navn som Jesus aldri ba sine disipler om å gjøre. Kreftene er ofte usynlige for folk flest som er innblandet, som vi kan se i denne filmen, men godt er det at det finnes krefter der ute som prøver å gjøre alt for å få avslørt bedraget som foregår i kristendommens navn.

Filmen eksemplifiserer eksperimentet med Hitlers naziregime og hvordan Hitler var en slik maktperson i sin tid og klarte å få med seg en hel nasjon på å hate jødene. Filmen tar fram de negative sidene med diktaturet som ofte er kamuflert med positive trekk og uttrykksmåter for å fange tilhengere.Denne tyske versjonen, som finnes i amerikansk og mye kortere versjon fra 1981, har modernisert hendelsen og gitt klassen et sterkt partypreg og moderne ungdomskultur ulikt fra nevnte versjon av filmen. Filmen kunne gjerne ha vist lærerens rolle i enda større grad i motsetning til plassen det røffe ungdomsmiljøet får. Jeg synes også vi kunne ha fått et litt dypere innblikk i måten læreren bl.a. får gjennomført eksperimentet sitt på og fanget elevenes interesse for dette.Jeg har noen vage minner fra versjonen fra 1981 som en noe roligere og ikke så hardbarket som denne. Med den i bakhodet så synes jeg denne er blitt litt mye modernisert og filmen kunne ha holdt seg noe mer til samtiden hendelsen skjedde. Den moralske standarden er også bedre i nevnte versjon enn i denne, med tanke på kristne som ville tenkt seg å se filmen. Filmen inneholder noen sterke sekvenser og noe ordbruk man kunne vært forruten, samt unødvendige partyscener som fort kan ta noe av fokuset vekk fra det filmen egentlig handler om.
4 av 7 - -
0.5 sekunder