Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Challenge - The Great Debaters,The (2007)

I 1935 møter et debatt-team fra Wiley College for første gang det beste laget i USA, Harvard University. Hvordan kunne studenter fra et lite svart college i Marshall, Texas, nå så langt? The Challenge, regissert av Denzel Washington, svarer på spørsmålet og mye mer.

I flere år har engelskprofessor Melvin Tolson organisert skolens debattlag. I 1935 er det tyve som søker og det holdes audition for å finne frem til fire debattanter. Han velger den selvkritiske Hamilton og sjarmøren Henry. Som reserver stiller det 14-år gamle vidunderbarnet James og Samantha, den første jenta i lagets historie.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

2t 2min
The Great Debaters
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jeffrey Porro
Manusforfatter
Robert Eisele
Manusforfatter
Skuespillere
Bonnie Johnson
Dr. Jennings
Denzel Washington
Melvin B. Tolson
Jimmy Lee Jr.
Lyncher
Jaishon Fisher
Newspaper Boy
Michael C. Allen
Deputy Texas Ranger
Kimberly Elise
Pearl Farmer
Jeannie Perrin
Lynching Participant
John Heard
Sheriff Dozier
Tim Parati
Pig Farmer
Ruth Sullivan
Student
Produsenter
Harvey Weinstein
Sjefsprodusent
Bob Weinstein
Sjefsprodusent
Joe Roth
Produsent
Oprah Winfrey
Produsent
Kate Forte
Produsent
Todd Black
Produsent
Valeria Scoon
Medprodusent
Melody Fowler
Medprodusent
Molly Allen
Medprodusent
David Crockett
Sjefsprodusent
Annet
Philippe Rousselot
Cinematografi
David J. Bomba
Produksjonsdesign
Hughes Winborne
Redigering
John Breinholt
Redigering
Peter Golub
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Engasjerende om likeverd

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Great Debaters” baserer seg på den sanne historien om Melvin Tolson som skaper et debattlag fra bunn av og som klatrer opp til toppen i det amerikanske land, og ikke bare det, ropene etter rettferdighet og likeverd blir satt på dagsorden i denne fengslende og engasjerende historien om et historisk debattlag som går fram i seier etter seier.Det kristne budskapet i filmen ligger på en måte i et sidespor, mens debattene som inneholder mye likeverd mellom svarte og hvite er i sentrum. Vi følger litt med pastoren for en menighet, der sønnen er engasjert med i debattlaget, og hvordan han driver hjemmet og forsamlingen sin. Vi merker ikke så veldig store kristne tendenser blant de engasjerte debattantene men som tross dette får frem et viktig tema om raseforskjellene i landet på 1930-tallet.Denzel Washington og resten av skuespillerstaben gjør en flott innsats. Legg også merke til Denzel Whitaker, som ikke er sønn av Forest, men oppkalt etter Denzel Washington som også er en av inspirasjonskildene hans. Kanskje en av grunnene til at rolleprestasjonen hans viser seg i toppklasse i denne filmen der de to får spille på samme lag. Kvaliteten er veldig bra og debattene er lagt godt til rette og filmen og historien får et engasjerende og godt driv.Som sann historie gir dette et ekstra preg over filmen og gir seerne noen ekstra grunner til sine heia rop. Dette er et viktig stykke av, mer eller mindre, ukjent amerikansk historie som alle bør få med seg. Kanskje den gir oss noen råd når vi kommer innfor temaer der det lønner seg å kunne noen debatteringstriks?
5 av 7 - -

Bunnsolid film av sann historie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denzel Washington er som regel en god skuespiller, også her, men hvordan fungerer han som en regissør? Aldeles glimrende. Han har valg å ta for seg et spennende og viktig tema, nemlig moral i relasjon til rasisme i denne historien som baserer seg på en virkelig hendelse. En liten by i sørstatene, der rasismen var størst, vokser det fram en debattgruppe som slår alle andre store svarte universiteter. Deres drøm er å møte noen hvite universitet, og vekke oppmerksomhet rundt dette og de svartes situasjon i sør.Som i de fleste viktige historiske hendelser så involverer historien en kirke, og også her begynner historien der, hvor den 14 år gamle debattanten James Farmer Jr. far, er pastor. Fra ham har han tatt lærdom, og er en mann som gutten ser opp til, og bruker også den lærdommen han har fått overlevert i debatten. Nå spiller både sønn og far en viktig rolle i filmen, men det hintes nokk til at kirken hadde et greit grep i samfunnet – men her i positiv forstand. Alkohol blir en flukt fra virkeligheten for en i temaet, noe James modig er villig til å møte. Det er den delen av kristendom vi får del i her, men det er viktige hovedtema som blir belyst – rasisme og moral – som er begge tema som står sentral i historien og teologien.”The Great Debaters” er en utmerket film. Den gir det som forventes, og gir det glimrende – men den gir ikke så mye mer enn det som forventes.
5 av 7 - -
0.62 sekunder