Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Man Called Peter (1955)

Filmen handler om Peter Marshall(Todd), en skotsk pastor som allerede som en ung man reiser til Washington D.C. og blir pastor i presidentens kirke. Før hans død var han blitt prest i Senatet og en stort respektert mann. Selvom han var Presbyterianer så appelerte visdommen og ærligheten i hans taler til mennesker fra alle trossamfunn.

Vurdering

5.67 av 1 stemme

Fakta

S
1t 59min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Eleanore Griffin
Manusforfatter
Catherine Marshall
Forfatter
Skuespillere
Dorothy Neumann
Miss Crilly
Les Tremayne
Senator Willis K. Harvey
Doris Lloyd
Miss Hopkins
Emmett Lynn
Mr. Briscoe
Charles Evans
President av Senatet
Jean Peters
Catherine Wood Marshall
Richard Garrick
Oberst Evanston Whiting
Ruth Clifford
Sykepleier
Richard Todd
Peter Marshall
William Forrest
Bibelskole president
Produsenter
Samuel G. Engel
Produsent
Annet
Alfred Newman
Komponist
Harold Lipstein
Cinematografi
Robert L. Simpson
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Historien om en troens mann

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen er basert på biografien om den kjente skotske pastoren Peter Marshall, av hans kone Catherine Marshall, som også står bak fortellingene om ”Christy”. Vi får innblikk gjennom livet til en pastor som brøt med tradisjoner og fulgte Guds kall helt til siste åndedrag. Mange mennesker møtte opp for å høre ham forkynne, men som den ydmyke mann han var så skremte det ham mer enn det gjorde vell. Han var bevisst på at han kun var et menneske i Guds hender og at stolthet ville føre til fall! Vi får også et innblikk i familielivet hans, hvordan han, tross sin travle hverdag, får tid til familien sin noe som er mangelvare hos flere kjente forkynnere.Filmen bærer på godt buskap, og jeg kan skjønne hvorfor det var flere filmer med sterke kristne verdier i gamle dager enn i dag, og dette er en av dem. Selv om det tar en stund før Jesus fokuset kommer, så kommer det ca. halvveis inn i filmen og Peter får forkynt det som ligger ham på hjertet på en god måte og filmen fremstiller det likeså. Vi følger en prosses i forkynnelsen til Peter der han stadig blir mer bevisst i sin forkynnelse og hvordan han til stadighet vokser i sitt kall og får også oppleve Gud gjennom prøver og vanskeligheter i hverdagen og tjenesten.

Filmen har stor fokus på forkynnelsen og talene til Peter Marshall og man kan vente i spenning på neste tale han skal holde. De er sikkert kortet ned til å passe inn i en film på 2 timer og det forundrer meg ikke om han var enda mer radikal i tanke og forkynnelse enn filmen får det til å se ut.

Filmen har også et sterkt budskap om ikke å forhåndsdømme en situasjon før man vet hva som foregår. Situasjonen filmen får fram, treffer spikeren rett på hodet! Filmen får også frem flere av sitatene som Peter Marshall også er kjent for, bl.a. ”Små gjerninger utført er bedre enn store gjerninger planlagt”.Filmen ble Oscar-nominert for beste fargefotografering og gir oss også godt skuespill av Richard Todd og Jean Peters som representerer Marshall familien. Fadingsovergangene kunne vært gjort noe bedre. Man merker godt i forkant når fadingen skal skje, noe som kan være et lite irritasjonsmoment med filmen. Lyden skrenter innimellom men tar seg opp og leverer oss god stereolyd.Jeg hadde ikke hørt om Peter Marshall før jeg så denne filmen, så det var interessant å få innblikk i en mer eller mindre anonym forkynner i mine ører, og se hva han utrettet blant mennesker og i sin egen menighet. Selv om filmen bærer et mer eller mindre 30-40-talls statskirkepreg så er den verdt å få med seg. Det er spesielt innholdet i filmen som utmerker seg. En god film verdt å få med seg!
5.67 av 7 - -
0.49 sekunder