Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.8)
Stream på

Himmelen er på or'ntli (2014)

En småbarnsfar i en liten amerikansk by må finne motet til å dele den ekstraordinære opplevelsen til sønnen med verden.

Todd Burpo (Kinnear) og hans kone, Sonja (Reilly), må håndtere en opplevelse som forandrer hele deres verdenssyn når sønnen deres, Colton, våkner opp fra en nær-døden opplevelse og forteller at han har vært på besøk i Himmelen. Colton forteller entusiastisk om sin fantastiske ferd, og skildrer hendelser som inntraff lenge før han ble født. Ting han ikke har noen forutsetninger for å vite. Todd og familien hans forsøker å finne ut hva den oppsiktsvekkende opplevelsen til sønnen egentlig betyr. Samtidig får de både støtte og motstand fra samfunnet i den lille byen.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

1t 49min
Heaven Is for Real
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Randall Wallace
Forfattere
Lynn Vincent
Manusforfatter
Randall Wallace
Manusforfatter
Todd Burpo
Forfatter
Chris Parker
Manusforfatter
Skuespillere
Greg Kinnear
Todd Burpo
Jacob Vargas
Michael
Margo Martindale
Nancy Rawling
Randy Apostle
Slim Forrest
Mike Bell
Bubba
Danso Gordon
Ray
Thanya Romero
Rosa
Lane Styles
Cassie Burpo
Connor Corum
Colton Burpo
Produsenter
Joe Roth
Produsent
T. D. Jakes
Produsent
Kim H. Winther
Produsent
Derrick Williams
Sjefsprodusent
Sam Mercer
Produsent
Andrew Wallace
Medprodusent
Phyllis Laing
Medprodusent
Sue Baden-Powell
Sjefsprodusent
Annet
John Wright
Redigering
Dean Semler
Cinematografi
Arvinder Grewal
Produksjonsdesign
Nick Glennie-Smith
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Himmelen er på on'kli, men kanskje ikke helt som i filmen?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Himmelen er på on’kli” er basert på boken med samme tittel og samtidig på den sanne historien om Colton Burpo som ifølge historien skal ha besøkt himmelen under en kritisk operasjon og møtt på personer som spesielt faren er nysgjerrig på å vite mer om. Moren til Colton er litt mer tvilende og tar historien hans så som så, og det skal litt mer til for å knekke hennes tvil.

Som utgangspunkt er jeg veldig skeptisk til slike historier. De finnes i alle varianter, men ofte med noen fellestrekk. Mange av disse må sies å være fascinerende, men når mennesker fra forskjellige religioner og nyåndelighet får lignende syner av himmelen så må man stille spørsmålstegn ved sannhetsgestalten på det denne filmen/historien tar fram. Mennesket har en enorm kapasitet til fantasi og hallusinasjoner og dette blandet med litt forskjellig kan skape mye fint i menneskers øyne. I tillegg tviler jeg ikke på at forførende åndskrefter kan være virksomme i slike tilfeller.

Men hva sier Bibelen rundt slike besøk? Paulus hadde et besøk i den tredje himmel, men det var så stort at han ikke ytret noe mer rundt det enn det vi kan lese om i 2.Kor. 12:2-5. Colton Burpos historie blir ytret i mange ord i boken og filmen, men nok til at man kan si at dette ikke er troverdig nok hvis man skal sammenligne med Guds Ord. I tillegg har spesielt boken blitt en enorm kassasuksess og pengemaskin i den såkalte kristne verden. Paulus himmelbesøk ble ingen slik pengemaskin. Det som gjør at jeg til syvende og sist mister tilliten til filmen er da faren prøver å få ut av sønnen sin hvordan Jesus så ut og når vi får vite det i flere detaljer at det er en Jesusfigur som ei annen himmelvisjonær har malt, som etter litt research kan knyttes til nyreligiøsitetens sfære. Da bør jo varsellampene blinke litt. Videre når det kommer til menneskers frelse og når folk i filmen lurer på om deres kjære er i himmelen så blir det gitt noen flåsete svar om Guds kjærlighet som ikke har helt hold i Bibelen. Det virker som om hvis man er god og grei og glad i barnet sitt så er alt ok.

Filmen gir oss allikevel et fint bilde av en families kamp rundt tro, tvil og frustrasjon i en slik situasjon, og vi kunne jo tenke oss selv hva vi selv hadde foretatt oss hvis våre barn hadde opplevd det samme.
Faren til Colton Burpo, som også er metodistpastor, får en utfordrende tid i forhold til menigheten sin og de rundt ham, og møter mye motstand, men også litt støtte. Familien kommer også i høy gjeld i forbindelse med sykehusregninger etter Coltons operasjon, og det fine er at faren nekter at menighetens skal betale regningen, noe som kunne vært en fristende ting å ta imot.
En videre grunn til at jeg vil fradåre kristne å sette sin lit til slike historier er at flere andre som ikke engang er kristne opplever slike ting om himmelen og setter dermed sin lit og komfort til sin egen rettferdighet. De tror da videre at det dermed er trygt å dø for den himmelen de så i sin ut av kroppen opplevelse må jo være sann, de har jo tross alt fått det bekreftet i ” besøket” sitt. Dette er noen av de forførende triks som vår motstander djevelen vil bruke i disse dager for å forføre mennesker.

Kvaliteten er grei og skuespillet i filmen er godkjent, og Connor Corum gjør det fint i rollen som lille Colton. Man henger greit med i filmen, men innimellom føler man at det ikke skjer så veldig mye, men at filmen da heller velger å fokusere på de familiære forholdene og hvordan de kan styrkes i en slik situasjon. Ingen film som jeg vil anbefale for noen, spesielt hvis du ikke kan din bibel i forkant. Vi må ha Guds Ord som rettesnor også i slike fenomener, for det finnes uten tvil mye villfarelse i slike historier, selv om Coltons historie ikke trenger å være av den verste sorten, eller kanskje den er det siden den løfter opp kristennavnet så høyt som den gjør? Hvis du velger å se filmen, så ikke la deg blir drevet omkring av enhver lærdoms vind, slik bibelen formaner oss til (Ef.4:14).
3.7 av 7 - -
0.25 sekunder