Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

90 Minutes in Heaven (2015)

Don Piper(Hayden Christensen) kræsjer bilen sin og blir erklært død på åstedet. 90 minutter senere kommer en pastor forbi og ønsker å be over den døde og da våkner Don til live igjen, syngende på en salme. Basert på boken og den sanne historien forteller filmen det som skjedde etter ulykken samt om opplevelsen Don Piper hadde når han var i himmelen.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

2t 1min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Polish
Forfattere
Michael Polish
Manusforfatter
Cecil Murphey
Forfatter
Don Piper
Forfatter
Skuespillere
Rhoda Griffis
Rhoda Griffis
Mary Nell
Hayden Christensen
Don Piper
Michael W. Smith
Cliff McArdle
Elizabeth Hunter
Nicole Piper
Gregory Alan Williams
Terapidoktor
Jody Thompson
Ambulansesjåfør
Nicholas Pryor
J.V. Thomas
Kate Bosworth
Eva Piper
Fred Dalton Thompson
Jay B. Perkins
Trevor Allen Martin
Barry Wilson
Produsenter
Harrison Powell
Medprodusent
Michael Polish
Produsent
Rick Jackson
Produsent
George Furla
Produsent
Randall Emmett
Produsent
Marsha L. Swinton
Medprodusent
Timothy C. Sullivan
Medprodusent
Dawn Parouse
Produsent
Jason Netter
Sjefsprodusent
Annet
Michael W. Smith
Komponist
M. David Mullen
Cinematografi
Tyler Smith
Komponist
Adam Henderson
Produksjonsdesign
Cary Gries
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Inspirerende om litt himmel og mye lidelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den sanne historien om Don Piper, en baptistpastor, som krasjer med en lastebil som kommer i motsatt kjørefelt. Bilen blir knust og Piper blir erklært død på stedet, og det er ikke noe vakkert syn som venter en forbikjørende pastor som stopper opp og føler seg kallet til å be for Don som ligger fastklemt og død i vraket. På mirakuløst vis, etter 90 minutter vekkes han til livet igjen uten noe som helst hjerneskader eller skader på andre vesentlige indre organer. Men etter himmelopplevelsen starter en sterk og intens kamp mot smerter, lengsel og fortvilelse.

Filmen baserer seg som sagt på en sann historie og er ganske lik boken, selv om noen litt vesentlige ting er utelatt. F.eks. så får vi et litt for vagt og kort innblikk i depresjonene hans i forhold til boken, og vi får ikke sett hvordan han ble fri fra det, samt noen andre hendelser som hadde vært fint å hatt med. I tillegg skriver boken om at pastoren som var kalt til å be for ham i bilvraket ber om at ingen indre organer skal være skadet, mens filmen utelater det. Himmelscenene ligner nok litt mer på drømmeaktige scener selv om Piper hevder at himmelen var mer virkelig en det jordiske livet, men jeg skjønner at filmskapere har begrenset med midler, kreativitet og fantasi til å kunne gjenskape et troverdig bilde av himmelen. Filmen og historien har sine kritikere og det kan være greit å lytte til dem også, og noen mener også at han opp igjennom årene har forandret noe på historien sin. Ulik boken, så mangler filmen også drypp av evangeliet og den kan jeg heller ikke huske nevner at det finnes et helvete, med forbehold at jeg husker feil. Ellers er filmen en sterk historie om kamp og lidelse, og himmelen i seg selv får en litt sekundær rolle.

Skuespillet kan virke litt flatt til tider og Hayden Christensen, kjent fra noen av ”Star Wars” filmene, kunne ha portrettert lidelsene til Piper på en litt mer troverdig måte. Men til tider så fungerer det greit. Jeg synes at Kate Bosworth, kjent fra bl.a. ”Superman vender tilbake”, gjør den beste rolletolkningen i filmen. Vi får også en liten birolle av den kristne artisten Michael W. Smith. En inspirerende film, men jeg vil allikevel holde en liten skeptisk dør på gløtt.
4.3 av 7 - -

90 minutter i sykehus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg husker godt når boken til Don Piper om hans 90 minutter i himmelen ble gitt ut og halve kristennorge hadde lest den. Ikke jeg. Så, jeg så denne filmen i forventing av at det var mer himmel enn, hva skal man si, helvete. Noe overrasket ble jeg over hvor mye av historien handlet om Don sin vei tilbake fra de skadene han pådro seg og den smerten han opplevde. Det ble en mye mer nær film, som handlet om barmhjertighet og finne igjen troen på livet og igjen åpne seg for de rundt seg. Det var ingen lett vei med bønnesvar og bam, helbredet. De som har lest boken og kjenner til den sanne historien filmen baserer seg på vil nok få mer som de forventer.

I rollen som Don er Hayden Christenson og kona Eva spilles av Kate Bosworth som er relativt kjente fjes i ukjente roller, som sammen bærer filmen. For en såpass monoton film som dette kreves det litt for å holde på publikum. Men, for all del, filmen er ikke dårlig. For min del ble det likevel litt vel mye å drøye filmen så lenge når handlingen stort sett foregår i et sykehus uten alt for mye munterhet. Vi får forøvrig også se Michael W. Smith i en av rollene.

"90 minutter i himmelen" er en ganske velprodusert film(en ting som helt klart redder mye), som har sine gode øyeblikk og som har en historie å fortelle med et budskap som har fanget mange menneskesinn siden hendelsen først tok sted.
4.7 av 7 - -
0.51 sekunder