Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hvordan og hvor får man tak i kristen film?

Et av de spørsmålene man stadig blir spurt er hvor man får kjøpt kristne filmer? Uheldigvis er ikke svaret så enkelt her til lands, siden de færreste er blitt utgitt i Norge.


En av grunnene til at det er vanskelig å finne film til salgs som er importert fra utlandet er at de aller fleste filmene ikke er lov å selge i butikk uten å ha gått gjenom de korrekte tilsyn, merkingsprosesser og godkjennelser, som både er tidkrevende og en ekstra kostnad å få til. Dette er en ekstra stor byrde der det er et så lite marked som kristen film.


På den positive siden så har kristne gått sammen og fått et par av de største kristne utgivelsene på kino i Norge som har fungert bra med gode resultater i antall besøkende. Når først en film er kommet på kino er ikke veien lang for å få den på DVD.


Det finnes likevel en del filmer som er å oppdrive i kristne butikker sammen med noen av de større kristne filmene som har kommet de siste årene. Fellesnevneren for disse større filmene er at de har greid å koble seg på en større distributør er også å finne på vanlige video butikker. Det ble gjort mulig i kjølevannet av blant annet suksessen til Passion of the Christ som gjorde at store selskaper fikk øynene opp for kisten film. De mindre filmene er kommet som resultat av egenimport via kristne forlag, medieforhandlere eller selskaper, men også via normale kanaler dersom filmen har gjort det bra i utlandet.


Butikker i Norge

Bok og media - Har noen kristne filmer både i butikken samt på nettbutikken.

Mudistore.no - Mudistore har en god del kristne filmer til salgs på nett, og de har også "Familiens filmklubb" som har fokus på kristen film.

Platekompaniet - Plassen som tar inn de større kristne utgivelsene, samt at de har en god del av de mer sekulære titlene. Alt er nå samlet under kategorien "Religiøse Filmer".

CDON - cdon.com kan også være greit å sjekke siden de har en del titler, også noen som du ikke alltid finner andre steder - også under kategorien "Filmer med religiøst budskap".


Butikker i utlandet

Heldigvis så er det mulig å kjøpe alt på internett. Det som er ulempen her er at titlene som regel mangler Norske undertekster samt at din avspiller må kunne spille av DVD eller Blue Ray fra en annen sone. Pass også på å bestille under tollgrensen, for ellers blir det dyrt.


Christianbook.com - Fører først og fremst bøker, men er også blandt de største på kristen film. Virker som at frakt holdes konstant for ganske mange elementer, og blir dermed for det billigste alternativet dersom det skal kjøpes flere filmer på en gang.

Amazon.com - Hvilken side på internett har alt? Jo, Amazon.com, og de har selvsagt det meste av kristen og religiøs film på lager.


Streaming

Grunnet regionsperrer og dårlig import av kristen film til Norge, så er det lite i norske streamingtjenester å oppdrive av kristne filmer. Fra og med oktober 2019 har vi New Faith Network som tilbyr streaming av kristne filmer med norsk teksting. Du kan finne noen av de største i tjenester som Netflix, men i den norske varianten så er det ikke lagt opp til en kategori som "Tro og Spiritualitet" hvis du da ikke følger denne linken som i skrivende stund inneholder 13 filmer.

Det er likevel mulig å unngå den norske sperren ved å ta i bruk VPN eller DNS spoofing (som Netflix har lovet at de skal gjøre umulig) og slik få tilgang til den amerikanske varianten der det finnes noen hundre kristne filmer. Grunnen til at det er uglesett er at de store filmselskapene ikke liker dette siden deres filmer ikke lisensiert for Norge.

Dessverre så går dette ut over de mindre produsentene og distributørene som ikke blir prioritert og dermed får vi aldri tilgang til kristne filmer uten videre her til lands. Dette er en trend vi ønsker å snu. Hvis du omgår reglene(som er lovlig, siden du betaler for det du får tilgang til) så er det kommet en del kristen film tjenester som tilbyr streaming til en god pris der du får tilgang ved førnevnte metoder.

Tjenester

New Faith Network - Tjeneste i Norge, med norsk teksting, for kristne filmer der du kan finne en god del i forskjellige sjangere.

ChristianCinema.com - Den største streamingtjenesten for kristen film på nett der du finner det meste. Du er nødt til å ha VPN i USA for at det skal fungere.

PureFlix - Samtidig som å være en av de største produsentene av kristen film er PureFlix også blitt en av de største tilbydere av kristne filmer for streaming.

Dove Channel - Dove Foundation er de du går til dersom du ønsker ren film for familien og da innebær det selvsagt stor fokus på kristen film. De startet en streamingtjeneste "Dove Channel" der de tilbyr en stor mengde kristne filmer samt en del familieorientert film.

Netflix - Uten tvil den største streamingstjenesten på nettet, og den amerikanske versjonen har en god del mer kristen film å velge mellom enn det du finner i den Norske.0 sekunder