Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Greater Yes (2009)

Filmen baserer seg på den sanne historien om Amy Newhouse(Underwood), en student ved en ungdomskole som startet en bønnegruppe, bare for å oppleve å bli diagnostisert kreft - og slik bli den personen som bønnegruppen ber mest for. Oppholdet i sykehuset hindrer Amy i å gjøre alt det hun vil for Gud, og selv om hun har sagt seg villig så er det vanskelig å forstå Guds vilje med sykdommen. Bak i kulissene blir fler å fler engasjert i bønnen, noe som gir Amy håp, siden Gud aldri har sviktet henne før.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 29min
A Greater Yes: The True Story of Amy Newhouse
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bradley Dorsey
Manusforfatter
Marshal Yonger
Manusforfatter
Skuespillere
Clayton Miller
Doktor
Roger Lindley
Doktor Young
Anne Underwood
Produsenter
Bradley Dorsey
Produsent
Clayton Miller
Medprodusent
Annet
Bradley Dorsey
Redigering
Clayton Miller
Redigering
John Snavely
Cinematografi
Rob Powers
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Film om tro, håp og nestekjærlighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”A Greater Yes” er basert på den sanne historien om Amy Newhouse som satt sin lit til Gud og trodde Gud alltid svarte på bønn. Når hun mottar kreftdiagnosen så blir livet hennes snudd opp ned, men hun gir ikke opp for hun vet at for Gud er alt mulig.Filmen har et sterkt budskap om medmenneskelighet og troen på at Gud kan utrette ting. Filmen mangler dessverre Jesusfokus og navnet Jesus blir ikke engang nevnt. Vi kan vitne til starten av bønnemøter og høre om Amys tilrettelagte konferanser, men vi får liksom aldri et dypere innblikk i dette arbeidet hennes som skal ha gitt håp til mange mennesker. Det kan godt ha noe med budsjettet å gjøre, men allikevel.

Som sagt så har filmen stor fokus på medmenneskelighet, om det å se til dem som er ensomme og trenger hjelp. Dette er hovedtemaet gjennom hele filmen og gir filmen den verdien den har. På den måten er dette en film som først og fremst kan være tilrettelagt for kristne, og gi dem øynene opp for hva mye av kristenlivet egentlig bør gå ut på.Skuespillet i filmen er helt greit, og Anne Underwood viser seg å være god i rollen som den kreftsyke Amy Newhouse. Lydklippingen derimot kan være et irritasjonsmoment gjennom hele filmen, selv om replikkene høres klart og tydelig, så blir det litt forstyrrelser i lyden ellers.I det store og hele er dette en god film som kan gripe ens hjerte og få noen tårer til å dale nedover kinnet. Filmen har sine små skuffelser, men stort sett så holder den seg og kan gi oss en varm filmopplevelse og kanskje også lære oss noen viktige poenger i livet.
4.33 av 7 - -

Når Gud sier nei

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”A Greater Yes” er en ganske middels kristen produksjon, der man fort legger merke til feil i alt fra kamerabruk til skuespill, og får slik et preg av amatørlighet over seg, men ikke mer enn at det går an å leve med – selv om det er noen grove bommer. Synes selv at fokuset i handlinger ofte kan bli litt feil, med stor vekt på sykdommen og bønnen og altfor lite vekt grunnen til at folk blir engasjerte i historien til Amy når hun selv ikke får bidratt, og når hun bidrar så får vi ikke se så mye av det. Filmen blir dermed litt kjedelig, men det er tross alt en film om en ganske ordinær jente.Amy er veldig ivrig etter å ”redde verden” og blir et typisk forbilledlig kristen, men det er også noe som filmen spiller på fordi det ikke alltid viser seg å være veldig positivt. Det gjør likevel at det oppstår noen situasjoner som ikke helt passer inn, men det ser ut til å gi utslag i at mennesker begynner å be siden de legger merke til hennes engasjement. Det blir likevel ikke gjort større enn det er, og filmen virker på flere områder ganske realistisk (og det skulle bare mangle). Hun er ung og ivrig, kjæresten ikke like ivrig men likevel alltid med – som gjør at forholdet dem imellom virker litt rar. Som mange kristne filmer så er man gjerne litt ivrige å få fram et budskap, men her henger ikke historien helt med alltid.Siden filmen handler om sykdom, så er det en del rørende scener som redder noe av filmen, og det er en del bra sider i historien – men med noen grep kunne man fått fram det på en bedre måte. Ingen veldig dårlig film, men kunne vært mye mer.
4 av 7 - -
0.42 sekunder