Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.7)IMDb
Stream på

Christmas Comes Home to Canaan (2011)

Daniels(Cyrus) sønn Bobber(James) trenger omfattende ortopedisk kirurgi og måneder med intensiv fysioterapi etter en bilulykke. Rodney(Ward), gutten Daniel tok med seg hjem noen år tidligere og oppdratt som sin egen sønn, har blitt en berømt forfatter og tilbyr å fly Daniel og Bobber til San Francisco og betale for operasjonen der. Vel framme i San Francisco møter Daniel Briony Adair(Holden), en spesialist innen fysisk rehabilitering som skal behandle Bobber, og han faller for henne. Siden terapien går sakte, inviterer Bobber, Briony til å komme hjem til Canaan for å tilbringe julen med Burtons og fortsette behandlingen der. Briony er glad for invitasjonen, men Sarah(Tennant), Daniels datter distanserer seg fordi hun føler de vanærer den avdøde morens minne, og julebesøket ender i en katastrofe, noe som driver Bryony og Daniel fra hverandre. I selvransakingen som følger, finner Daniel styrken til å åpne hjertet sitt på ny og invitere kjærligheten inn i livet sitt.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 28min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Donald Davenport
Forfatter
Donald Davenport
Manusforfatter
Skuespillere
Liam James
Bobber Burton
Emily Tennant
Sarah Burton
Gina Holden
Briony
Billy Ray Cyrus
Daniel Burton
Jacob Blair
DJ Burton
Matt Ward
Rodney
Jaishon Fisher
Rodney som ung
Produsenter
Neill Fearnley
Produsent
Fernando Szew
Produsent
Donald Davenport
Produsent
Dawn Knight
Medprodusent
Dan Angel
Produsent
Darin Oishi
Medprodusent
Margaret Loesch
Produsent
Ted Bauman
Sjefsprodusent
Howard Braunstein
Sjefsprodusent
Lynne Bespflug
Produsent
Annet
Tony Westman
Cinematografi
John Sereda
Komponist
Phil Schmidt
Produksjonsdesign
Lisa Binkley
Redigering
Paul Michael Thomas
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Om å finne håp ved å hjelpe

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne oppfølgeren til den noe mer suksessrike fjernsynsfilmen ”Christmas in Canaan” følger vi Bobber Burton, som helst liker å bli kalt Bob, som ble skadet i en ulykke i forrige film, og klarer ikke å gå uten krykker. Håpet virker ute for at han kan få lært seg det inntil nye muligheter dukker opp ved en klinikk i California. Faren, Daniel Burton tar kontakt og reiser dit med sin sønn og møter også ortopeden Briony. Ikke bare hjelper Briony Bobber, men det blir søt musikk mellom Daniel og Briony. Hvordan skal dette klaffe med alle problemer som møter og er barna til Daniel, som er enkemann, klar for å ta imot Briony. Alt blir langt fra lett, men når det å hjelpe hverandre blir et gjennomgående tema som får betydning for Daniel og hans families fremtid så er det kanskje håp?

Jeg har ikke sett den første filmen, og man trenger nødvendigvis ikke det for å komme seg inn i filmens handling på en grei måte. Når det er sagt så virker det kristne budskapet noe skjult i denne oppfølgeren. Vi ser barna i familien bøye hode til bordbønn før scenen byttes og mot slutten får vi en ganske solid bønn av Rodney, som familien inviterte til å bo hos dem i ung alder når ingen andre ønsket ham. Når det er sagt så har filmen et godt budskap om det å hjelpe og ta vare på hverandre, og et budskap om det å ikke gi opp. Filmen sies også å være basert på en sann historie, noe som kan gi mersmak.

Dessverre så vakler skuespillet til den kristne musikeren Billy Ray Cyrus, som spiller hovedrollen som Daniel, og senker noe av kvaliteten. Ellers er skuespillet også noe labert av de andre rolleinnehaverne, der Emily Tennant som Sarah Burton gjør den beste fremføringen slik jeg kan se det. Vi får også høre musikkinslaget ”Home” av Cyrus som også har bidratt som musikk konsulent i filmen.

Dette er ikke den mest fengende filmen, men allikevel en film der man klarer å henge med fra begynnelse til slutt, og med noen øyeblikk som varmer noe. Bilde og foto er med på å redde denne fra å dale helt ned. Filmen kan lære oss visse poenger om det viktige med julen, og ikke bare julen, men resten av året også.
4 av 7 - -
0.32 sekunder