Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Note (2007)

Etter en tragisk flyulykke finner Peyton MacGruder(Francis) et lite notat som skyller opp på stranden sammen med rester fra flyet. Hun er en journalist som holder på å skrive en kronikk som ikke går så bra, men når hun skriver om jakten etter hvem notatet var skrevet til øker intressen. Letingen etter den notatet var ment til ser ut til å forandre menneskene som hun oppsøker, men ikke bare deres eller lesernes liv, den påvirker også hennes eget liv.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Angela Hunt
Forfatter
Paul W. Cooper
Manusforfatter
Skuespillere
Katie Boland
Christine
Richard Leacock
Jim Johnson
Genie Francis
Peyton Macgruder
Heather Hanson
Taylor
Rick Roberts
Truman
Produsenter
William Spencer Reilly
Sjefsprodusent
Cindy Bond
Sjefsprodusent
Steve Solomos
Produsent
Joel S. Rice
Sjefsprodusent
Karen M. Waldron
Sjefsprodusent
Annet
Eric Allaman
Komponist
Derick V. Underschultz
Cinematografi
Cindy Parisotto
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Mirakler gjennom tragedie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hallmark har gitt oss enda en fin fortelling basert på boken til den kristne forfatterinnen Angela Hunt. Et budskap som bibelen setter høyt, nemlig tilgivelse, og som har styrken til å berøre mange brutte hjerter. Filmen er ikke veldig kristen i den forstand at den forteller om Jesus, men den er kristen i den forstand at den har kristne verdier i grunn i fortellingen. Det kommer også fram hvor dette budskapet kommer fra. Det kan også lønne seg å se bonusmaterialet på dvdn for å få et dypere innblikk i budskapet til filmen slik forfatteren av boka hadde tenkt.Filmskaperne greier å holde på spenningen ved å ikke vise innholdet i notatet som er det sentrale temaet. Vi får heller sett reaksjonene til de få som får lese det, og hva budskapet gjør med dem. Til slutt får vi jo se hva som står, og selv om det ikke er noe som nødvendigvis forandrer så mye i den som ser på filmen så får det oss kanskje likevel til å tenke hva som ligger i ordene og hvorfor de betyr så mye for så mange som de gjør.En del små klisjer er det i historien, men det gjør ikke noe for filmens del. Historien er godt filmatisk fortalt og skuespillet er stort sett godt uten irritasjonsmomenter, noe som gjør at filmen greier å berøre. Det er en fin familiefilm til å se i jula, men passer for hvilken som helst annen årstid også.
5.67 av 7 - -

Verdien av et notat

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Genie Francis spiller Peyton Macgruder, en spaltejournalist som ikke gjør det helt bra i jobben sin og får bare et par uker på å forbedre spaltene sine. Det er da hun finner en livsforvandlende lapp fra en av passasjerene, som har funnet veien sin mot land etter en tragisk flystyrt i havet. På jakt etter sannheten bak lappen så går ikke bare lesertallene opp, men menneskene hun møter på sin vei for å finne hvem lappen egentlig var ment til blir såpass berørt av den at det gir livet deres en ny retning. Kanskje lappen inneholder noen ord som også vil forandre retningen i ditt liv?Filmen handler om et viktig kjærlighetsbudskap som har kraft til å forvandle de mest nedbrutte sjeler. Tross dette så har budskapet en viss ankring i Bibelen og man kan trekke gode paralleller mellom noe av handlingen og Bibelens budskap på området. Når det er sagt så er ingen av hovedpersonene troende i filmen, men vi får noen møter med troende elementer gjennom filmens gang. Når det er sagt så inneholder filmen litt mye misbruk av Guds navn, noe som kunne vært dempet ned pga. de verdiene den ellers bærer på.Filmen lider litt under dårlig bildekvalitet og et skuespill som ikke alltid helt fungerer slik det kunne ha gjort, men det fungerer ganske greit de plassene der det kanskje forventes mest.

Når det kommer til historien så kan den virke litt usannsynlig, men snakker man om mirakler så skjer jo det fortsatt i dag, så på den måten får man jo budskapet bra frem.Uten å ha lest romanen av Angela Hunt så har jeg en følelse av at den er noe bedre enn filmen, uten å si noe sikkert, siden fremgangen her ikke har det drivet den kunne ha hatt for å nå enda større status hos meg. Dette er en film som absolutt kunne fungert bedre med et større budsjett laget av de litt ”større” der ute. Men alt i alt synes jeg dette var en fin film som kanskje vil berøre noen dypere enn andre, og det gjelder spesielt når det kommer til at lappens budskap ikke blir avslørt før mot slutten av filmen. Oppfølger til denne er ”The Note II: Taking a Chance on Love”.
4.33 av 7 - -
0.41 sekunder