Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Though None Go With Me (2006)

Året er 1951 og Amerika befinner seg midt i den Koreanske krigen, men langt avgårde i Three Rivers er Elizabeth Leroy(Grabow) fanget i sine egne personlige kamper. Hun lengter etter å forlate småbylivet for å oppdage mer av den verden som befinner seg rundt henne, men en liten overtalelse og ekte kjærlighet tvinger henne til å bli.
Hun møter på byens nye, kjekke og Gudsovergitte pastor(Rowe) som som hun fort faller for og som hun ønsker å gifte seg med, men når han føler kallet til å dra til Korea for å gjøre Guds arbeid, blir hennes hjerte knust. Hendelsene som følger har stor betydning for Elizabeths videre liv og setter ikke bare troen og hennes indre styrke på prøve men like mye hvor hun skal tilpasse seg hen.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 40min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Armand Mastroianni
Forfattere
Jerry B. Jenkins
Forfatter
Pamela Wallace
Manusforfatter
Skuespillere
George Wyner
Advokat Albert Browning
Cheryl Ladd
Elizabeth Bishop
Millie Perkins
Frances Childs
Peter White
Eldre Ben Phillips
Chase Ryan Jeffrey
Richie
James Leo Ryan
Den paralyserte mannen
Amy Grabow
Unge Elizabeth Leroy
Denise Grayson
Eldre Sally
Brad Rowe
Unge Ben Phillips
Produsenter
Robert Halmi Jr.
Sjefsprodusent
Larry Levinson
Sjefsprodusent
Kyle A. Clark
Produsent
James Wilberger
Produsent
Annet
Nathan Furst
Komponist
Andrew Vona
Redigering
Amit Bhattacharya
Cinematografi
Christine Kelley
Redigering
Jonathan A. Carlson
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En film om hvem man setter sin lit til

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Though None Go With Me" er basert på en roman av den best selgende forfatteren Jerry B. Jenkins som bl.a. er kjent fra den populære "Left Behind" serien.Til å begynne med virker filmen som om den kommer til å bli et klisjéfylt drama, og den blir nok det i en viss grad, men utover i filmen så viser filmen noe mer enn hva vanlige kjærlighetsfilmer gjør. Denne viser hva livsvarig og ekte kjærlighet virkelig er. I vanlige kjærlighetsfilmer så er det et par som finner hverandre og der slutter ofte filmene. Men her følger vi, da gjennom tilbakeblikk, et kjærlighetsdrama som fører en gjennom gode og onde dager og gjennom sterke prøvelser som prøver å rokke troens grunnvoller.Vi ser at når alt rundt Elizabeth holder på å rakne så har hun Gud å lene sin lit til, og her poengteres det at det trengs en overgivelse til Ham for at man skal kunne bestå prøven.Selvom skuespillet innimellom er middelmådig så får filmen fint fram det å holde ut i kjærligheten og holde seg nær til Gud gjennom trengsler. Filmen gir også gode tips til å ikke forhaste seg inn i et forhold men å være bevisst på at det er ekte kjærlighet som er inne i bildet og ikke ta alt rundt seg for å være noe ekte. Vi får også se hvordan Gud vendte alle de tøffe og harde periodene til noe godt som hovedpersonen ikke helt klarte å merke seg med en gang når de pågikk. Men mot slutten får vi en fin klarhet i det hele.Filmen har en grei TV-film kvalitet, men som i endel andre kristne filmer så mangler Jesus kvaliteten i filmen. Jeg vet ikke hvordan boken er i forhold til filmen, men fokuset på Jesus burde vært der, siden Han er opphavsmannen til troen som blir testet, og uten det blir filmen fort en klisjé trosbasert film, men samtidig er dette en helt grei film for kristne å se, og tar for seg den siden i kristenlivet der det virkelig lønner seg å stole på Gud, selv i vanskelige tider og at det ikke lønner seg å gi opp.Filmen kan tross alt det positive være litt kjedelig og langdrøyd, spesielt første halvdel, men når man kommer seg dypere inn i handlingen så letter kjedeligheten.
4.33 av 7 - -
0.43 sekunder