Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Lars and the Real Girl (2007)

Iblant finner man kjærligheten der man minst venter det. Bare spør Lars(Gosling). Han er en snill, men noe spesiell fyr som mener han har funnet drømmejenta i form av en dokke i full størrelse, ved navn Bianca. Lars opplever et meningsfylt forhold til sin kunstige kjæreste, og hele bygda støtter opp som best de kan.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 42min
Land: USA, Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Craig Gillespie
Forfattere
Nancy Oliver
Manusforfatter
Skuespillere
Boyd Banks
Russell
Ryan Gosling
Lars Lindstrom
Nancy Beatty
Mrs. Gruner
Joshua Peace
Jerry
Paul Schneider
Gus
Kelli Garner
Margo
R.D. Reid
Pastor Bock
Produsenter
John Cameron
Produsent
Whitney Brown
Sjefsprodusent
William Horberg
Sjefsprodusent
Sidney Kimmel
Produsent
Bruce Toll
Sjefsprodusent
Sarah Aubrey
Produsent
Peter Berg
Sjefsprodusent
Annet
David Torn
Komponist
Adam Kimmel
Cinematografi
Arvinder Grewal
Produksjonsdesign
Tatiana S. Riegel
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Overraskende bra

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En artig komedie om Lars som er noe annerledes enn de andre rundt seg. Han er mer eller mindre isolert og benytter mesterparten av tiden sin enten hjemme, i kirken eller på jobb. Han får invitasjon til å spise frokost hos sin bror og svigersøster som er naboene hans, men møter ikke opp. Lars er ellers en veldig hjelpsom og grei kar, men han har ingen kjæreste og interessen for det er kanskje noe mangelfull. En dag får han allikevel tilsendt en dokke i full størrelse som han hevder er hans livs store kjærlighet. Menneskene rundt ham vet ikke helt hvordan de skal takle dette, spesielt naboen.Filmen er hjertevarmende og bedre enn man kanskje ville forvente fra et kristent hold. Filmen gir oss et fint bilde mellom Lars og Bianca (dokken) og hvordan dette kan lære oss å behandle hverandre med respekt og ærbødighet slik Lars gjør det overfor Bianca. Det er også et slags bilde på renhet mellom dem noe man kanskje ikke i utgangspunktet hadde trodd om en sekulær film som omhandler en slik såkalt sex-dokke. I en slik sekulærproduksjon skulle man trodd at seksuelle scener var dagligdags, men i denne er det utelatt og det eneste som kan tyde til noe er arbeidskameraten til Lars som surfer på nettet og kommer over en nettside der de selger disse dukkene, men stort sett mer spares vi for.

Ellers klarer filmen å få en fin og ganske uskyldig historie rundt Lars og denne dokken, som er med på å få med seg menneskene i nærmiljøet til og både hjelpe Lars og vise respekt for den han er. Ellers er det fint å høre at pastoren i menigheten til Lars, på et styremøte spør om hva Jesus ville ha gjort i en slik situasjon, noe vi kanskje får svar på i løpet av filmens gang.Kvaliteten er god og Ryan Gosling gjør en fin innsats som den noe forstyrrede Lars. Filmen ble også Oscarnominert for beste manus og Ryan Gosling ble nominert til flere priser for rolleprestasjonen sin, bl.a. en Golden Globe. Selv om filmen kan ha noen innslag av kjedsomhet så er dette alt i alt en fin film om kjærlighet, hjelpsomhet og det å bry seg om sine medmennesker som kanskje ikke er helt lik en selv.
4.33 av 7 - -
0.33 sekunder