Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

First Sunday (2008)

Durell(Cube) og LeeJohn(Morgan) er to tyver som ikke har bønn på timeplanen. Når de blir dømt til 5000 timers samfunnstjeneste, går livet deres fra å være ille til å bli verre. Når det går opp for dem at Herren hjelper de som hjelper seg selv, bestemmer de seg til slutt for å hjelpe seg selv til den nærliggende kirkens byggefond. Sammen med sin toskete forbryter- partner LeeJohn, oppdager de to lykkejegerne til deres forferdelse at pengebeholdningen allerede er blitt stjålet. Så de holder like godt hele menigheten som gisler i et Ave Maria-forsøk på å få vite hvem blant de rettroende som allerede har stukket av gårde med deres lodd!

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 34min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
David E. Talbert
Forfattere
David E. Talbert
Manusforfatter
Skuespillere
Loretta Devine
Søster Doris
P.J. Byrne
Assistant D.A.
Arjay Smith
Preston
Keith David
Dommer B. Bennet Galloway
Tracy Morgan
LeeJohn
Clifton Powell
Offiser Eddie King
Ice Cube
Durell Washington
Don Abernathy
Kirke medlem
Reynaldo Rey
Soul Joe
Roy Jackson
Obiniques kjæreste
Produsenter
David E. Talbert
Produsent
Ice Cube
Produsent
Trae Ireland
Medprodusent
Stacy Cramer
Sjefsprodusent
Matt Alvarez
Produsent
Neil A. Machlis
Sjefsprodusent
Jessica McCullagh
Medprodusent
Julie Yorn
Sjefsprodusent
Tim Story
Produsent
Ronald G. Muhammad
Sjefsprodusent
Annet
Dina Lipton
Produksjonsdesign
Jeffrey Wolf
Redigering
Alan Caso
Cinematografi
Stanley Clarke
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En overfladisk komedie med noen lysglimt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Durell og LeeJohn er to småkriminelle som på nød og neppe slipper fengsel etter et mislykket oppdrag for den kriminelle Blahka. Durell har allikevel en sønn og trenger å gjøre opp for sitt mislykkede forsøk på å selge rullestoler på et kriminelt nivå. Han er desperat etter å få dekket opp dette og samtidig få litt penger for å få sønnen sin til å bli værendes etter at eksen hans Omunique planlegger å flytte til Atlanta og ta med seg sønnen deres. Durell og LeeJohn øyner sjansene for å få tak i pengene når de merker seg en menighet midt i byen der kollekttalene står høyt på lista. De tar styret medlemmer som gisler for å presse dem for penger. Men hva skjer når pengene allerede er borte og ikke minst når menigheten begynner å få innflytelse på disse to småkriminelle?Noe tynt i rekkene når denne småmorsomme menighetskomedien prøver å levere et budskap som kunne vært gitt ut enda klarere og ikke så lettsindig som det blir gjort her. Allikevel så blir man sittende igjen med en liten godfølelse etter at filmen er ferdig og den har et ørlite budskap til mennesker der ute. Den forteller oss at man ikke kan stole på alle innenfor de fire kirkeveggene, og det å prøve å gi mennesker der ute en ny sjanse selv om de har feilet flere ganger. Budskapet blir dessverre presentert gjennom en litt tynn og usannsynlig historie men som kan nå inn til dem som ikke tar ting så høytidelig, og viser at nestekjærlighet nytter uansett resultatene for Gud er allikevel i stand til å snu noe ondt til noe godt.

Noe morsomt blir det når vi ser en plakat henge på pastorens kontor med budet ”Du skal ikke stjele” noe som senere i filmen minner meg på det bibelen snakker om at de syndige lystene blir vekket opp ved loven (Rom.7:5).Rapperen Ice Cube, som den siste tiden også har prøvd seg som skuespiller, og Tracy Morgan spiller greit i denne kriminalkomedien som de to småkriminelle som helst ikke ønsker å havne i trøbbel, men som allikevel bommer sterkt på målet.Som en komedie synes jeg dette fungerte greit og den har et lite glimt av budskap, men ikke så mye mer å gi for den som er ute etter ”fast føde”. Liker du komedier og typisk afroamerikansk menighetsliv med skuespill i samme rekkene så er kanskje dette en liten bit film for deg. Noen avsløringer kommer og den kan gi oss et hint om at det er stor sannsynlighet for at det er muffens i rekkene når pastoren står fram og maser om kollekt og fokuserer på givertjeneste i forsamlingen, selv om det sies å gå til et nytt kirkebygg i tryggere omgivelser.
3.67 av 7 - -
0.41 sekunder