Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Man Who Sued God (2001)

Steve Myers(Connolly) er en tidligere jurist som etter sin skilsmisse ble fisker, og han trives med sitt nye, avslappende liv på sjøen sammen med sin hund. Helt til en dag da lynet slår ned i det eneste han eier - fiskebåten. Forsikringsselskapet avviser hans erstatningskrav med at lynnedslag betraktes som "act of God" - et inngripen fra en høyere makt, og vil ikke betale ham noe tilbake. Men Steve gir seg ikke, og bestemmer seg rett og slett for å stevne den som de anser for å være den skyldige i saken: Gud. Snart begynner folk som får lignende avslag fra forsikringsselskapene etter naturkatastrofer, å ta kontakt med Steve, hvis stevning ikke bare en trussel for forsikringsselskapene, men også for kirken. Ettersom kirken utgir seg for å være Guds ombud kan en seier for Steve innebære dødsstøtet for alle kristne forsamlinger...

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 38min
Land: Australia
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mark Joffe
Forfattere
John Collee
Manusforfatter
John Clarke
Manusforfatter
Patrick McCarville
Manusforfatter
Don Watson
Manusforfatter
Skuespillere
Billy Connolly
Steve Myers
Bille Brown
Gerry Ryan
John Howard
Edward Piggott
Tim Robertson
Dommer Bonaface
Linal Haft
Rabbi
Warren Coleman
Pastor
Ron Zines
Vaktmester i synagogen
Richard Carter
Dirk Streicher
Judy Davis
Anna Redmond
Colin Friels
David Myers
Produsenter
Mark Joffe
Produsent
Brian Abel
Medprodusent
Irene Dobson
Medprodusent
Ben Gannon
Produsent
Annet
David Bridie
Komponist
Peter James
Cinematografi
Peter Barton
Redigering
Luigi Pittorino
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Interessante poeng av en usaklig ting

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske så morsom film om en tidligere advokat, som bestemmer seg for et rolig liv med fiskebåten og hunden sin. Dette får en brå ende når lynet slår ned i båten og forsikringsselskapet nekter å erstatte den pga. en paragraf som kaller hendelsen for en ”Act of God”. Steve Myers, som han heter, liker dette slettes ikke, og velger å sette Gud i rettsak og de som representerer ham, nemlig noen av trossamfunnene i området. Det som var tenkt å bli en enkel sak for kirken, eller forsikringsselskapene, ser ut til å bli vanskeligere enn antatt.Filmen har flere morsomme sekvenser, selv om et klart kristent budskap mangler, så er det tendenser til moral mot slutten av filmen, selv om det heller ikke veier helt opp med bibelsk standard. Det blir også litt for mye banning gjennom filmens handlingsgang. Noen ganger kan det virke som om filmen beveger seg mot det blasfemiske, dette kommer også fram blant noen konservative kristne demonstranter i bakgrunnen av ”presseopptøyene” med skilt der det står ”Blasfemi” på. Jeg anser dette allikevel ikke som en direkte blasfemisk affære, men en film der noe av Guds vesen blir debattert og satt opp til sak, der vi møter både skeptikere og troende fra forskjellige trossamfunn. Vi kan merke tendenser som avslører noe av kirkens pengemani, samt forsikringsselskapenes urettferdige behandling av diverse saker og pengesluket som finnes på begge sider.

Det er verdt å legge merke til ordene til en kardinal under rettsaken, som får handlingen til å stå stille en stund, og som gir oss filmens lille åndelige smakebit som også hovedpersonen ser ut til å ta seg litt lærdom av.Dette er nok et morsomt stykke film, med en del slapstick humor blandet inn med livlig skuespill av Billy Connoly som advokaten og saksøkeren Steve Meyers. Bildet er greit og filmen er drivende og fengende men til tider blir noe litt diffust samtidig som ting blir satt litt på spissen og overdrevet, men det er kanskje meningen? Totalt sett blir filmen noe absurd, men når alle kort blir lagt på bordet så gir den faktisk litt mening også, i hvert fall når den tidligere advokaten begynner å briljere med kunstene sine om å overbevise juryen.
3.67 av 7 - -
0.41 sekunder