Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Keeping the Faith (2000)

Jake Schram(Stiller) og Brian Finn(Norton) har vært bestevenner siden barndommen. Jake har blitt rabbi mens Brian er prest. De får et gledelig gjensyn med en sjarmerende Anna, bestevennen deres fra barndommen, når hun dukker opp i byen noe som skaper følelser hos begge to. Anna velger å innlede et forhold til Jake og de blir enige å ikke fortelle noe til Brian. Brian på sin side tolker signalene fra Anna feil og forelsker seg i henne.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

2t 4min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Stuart Blumberg
Manusforfatter
Skuespillere
David Wain
Steve Posner
Anne Bancroft
Ruth Schram
Edward Norton
Fader Brian Finn
Ron Rifkin
Larry Friedman
Eli Wallach
Rabbi Ben Lewis
Jenna Elfman
Anna Riley
Ben Stiller
Rabbi Jake Schram
Produsenter
Roger Birnbaum
Sjefsprodusent
Gary Barber
Sjefsprodusent
Edward Norton
Produsent
Stuart Blumberg
Produsent
Annet
Elmer Bernstein
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Overfladisk kjærlighetsfilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Keeping the faith» kan trygt sies å ikke være en kristen film selvom den tar for seg jødedom og katolisme. Filmen er overfaldisk både når det kommer til de relgiøse og åndelieg aspekter i filmen, selvom den har sine gode poenger når det kommer til det å løsrive seg fra et alfror tradisjonsbundet menighetsliv. Vi ser hvordan Jack(som er rabbiner) og Brian(katolsk prest) får fart på menighetene sine og kirkene deres, som før ikke gikk så bra, men plutselig fylles opp pga. deres karisma, kreativitet og taleevner.Dette er jo en typisk kjærlighetsfilm som man i større eller mindre grad har sett lignende av før. Og når det blir snakket om kjærligheten så vil jeg si at dette er klisjé nr.1 filmkjærlighet som ikke har noe med ekte kjærlighet å gjøre. Desverre, etter min mening! Jeg blir litt oppgitt når man til stadighet ser og enser det samme når det kommer til det som verden i dag så ofte kaller for kjærlighet.Bilde, skuespill og foto fungerer fint, men budskapsmessig har denne ikke noe særlig å komme med for en kristen, eller jøde for den saks skyld. Det finnes faktisk kjærlighetsfilmer der ute, uten noen religiøse undertoner som faktisk klarer å fremvise hva kjærlighet er på en mer ekte måte enn denne filmen gjør det på.Se heller en god kjærlighetsfilm, uten disse religiøse undertonene og overfladiskheten som filmen prøver å flette en kjærlighetshistorie inn i.
2.67 av 7 - -

Beholder sjarmen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Keeping the faith" er langt fra noen kristen film og har ikke mye til kristent budskap, men den handler om en ung prest og en ung rabbi og hvordan deres vennskap og karriere utvikler seg når en jente dukker opp i deres liv. Her dukker det opp noen moralske valg og taler som dessverre ofte ikke er så veldig kristelig begrunnet til tross fora at det kommer fra en prest. Det beste er kanskje enheten som vises mellom jøden og kristne, der de samarbeider og blir inspirert av hverandre, og tilber samme Gud. Men dessverre, for å gjøre dette svelgbart for allmennheten så blir Gud redusert til en følelse som blir betegnet som troen(dvs. følelsen = troen = gud), noe som blir ganske direkte sagt det som preger mange sekulære filmer om dette tema.Det som også skuffer litt er at Jesus ikke blir nevnt så mye av pastoren, derimot blir han brukt som "banneord" i filmen. Ellers er fokus veldig mye på det ytre i en forsamling, måten budskapene blir framstil og hvordan personene lever sine liv. En annen ting som filmen skildrer er noen av vanskelighetene som medfører i rollen som prest og rabbi.Men, som romantisk komedie og alt hva det innebærer av klisjeer så er filmen ganske vellykket selv om den blir litt lang med sine 124 minutter. En koselig film.
3.67 av 7 - -
0.42 sekunder