Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Fighting Temptations (2003)

Etter at den glatte reklamemannen Darrin Hill(Gooding Jr.) har mistett jobben i New York, reiser han tilbake til hjembyen i Georgia for å motta arven fra sin avdøde tante. Men før Darrin kan innkassere pengene, må han innfri tantens siste ønske – å starte et lokalt gospelkor og lede dem til å vinne den årlige konkurransen Gospel Explosion. Darrin finner snart ut at hjembyen hans er full av fargerike karakterer, men tom for talentfulle sangere. Så møter han Lilly(Knowles), en vakker jazzsangerinne med en enestående stemme. Darrin ser at Lilly er svaret på hans bønner, hvis han klarer å overbevise henne om sine gode intensjoner og overtale henne til å synge. Se Darrin prøve å lede den brokete, religiøse gjengen mot seier, mens han på veien innser at tanten etterlot ham noe mye mer verdifullt enn en arv.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 58min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jonathan Flynn
Forfattere
Elizabeth Hunter
Manusforfatter
Saladin K. Patterson
Manusforfatter
Skuespillere
Wes Chatham
Cashier
Yolanda Adams
Seg selv
Wilbur Fitzgerald
L&G representant
LaTanya Richardson
Paulina Pritchett
Mike Epps
Lucius
Beyonce Knowles
Lilly
Roland Heart
Sanger
Jill Jane Clements
Togkontrollør
Chloe Bailey
Lille Lilly
Produsenter
Benny Medina
Produsent
Loretha C. Jones
Produsent
David Gale
Produsent
Jeff Pollack
Produsent
Momita Sengupta
Medprodusent
Tierre Turner
Medprodusent
Van Toffler
Sjefsprodusent
Annet
Beyonce Knowles
Komponist
Victoria Paul
Produksjonsdesign
Paul Hirsch
Redigering
Affonso Beato
Cinematografi
Big Jim Wright
Komponist
Terry Lewis
Komponist
Jimmy Jam
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe fengende men lite fristende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«The Fighting Temptations» er en musikkfyllt gospelfilm med fengende gospelsanger som man nesten ikke kan la være å trampe i takt med. Når det er sagt så er filmen ellers ganske tynnslitt og historien så som så og budskapet kommer omtrent bare overfladisk fram. Filmen blir en mix av lunkenhet, lettsindighet og loviskhet, samtidig som filmen prøver å få frem at man ikke har noen rett å utestenge selv den verste synder fra en menighet men at alle er hjertelig velkommen. Det er en liten positiv ting, men spørsmålet er om en såpass gospelmusikksentrert menighet skulle klart å fø dem slik Jesus gjorde. Samtidig er det endel dårlig og grovt snakk i filmen som kunne vært redusert en god del!Filmen har jo fengende musikk, noen gamle klassikere som er omlagd til moderne gospel og man kan ha rytmen i det hele, men samtidig så blir ting litt overfladisk, man tar frem alvorlige ting og gjør på en måte narr av det og det er skuffende! Hele konseptet med konkuranse og business innenfor kristen musikk, slik det blir portrettert her er jo bibelsk absurd.Tross dette så får vi jo se og høre T-Bone, en kjent kristen rap artist, opptre på en fabelaktig måte med rasktemporap, hvis det er noe som heter det, blandet med litt «Down by the riverside». Vi får også små innblikk på artister som MaryMary, Yolanda Adams og Donnie McClurkin! Vi får også møte det kjente kvinnelige forkynneren Shirley Ceasar i en rolle hun sikkert er vant til.

I selve hovedrollen har vi jo Oscar belønnede Cuba Gooding jr. og Grammy vinneren Beyoncé Knowles. Filmen gir oss noen smileverdige øyeblikk men stort sett mer enn det klarer denne ikke bringe frem av inntrykk som får følelsene til å komme fram. Mange klisjér, lite nyskaping og endel etterligning av «Sister Act 2: Back in the Habit». Kvalitetsmessig er bilde og lyd helt bra, skuespillet går gjennom og budskapet klarer ikke å nå opp til de høyder en slik film burde ha.
3 av 7 - -
0.43 sekunder