Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Diary of a Mad Black Woman (2005)

Helen har vært gift trofast til sin rike og mektige advokatektemann Charles i 18 år. Men så, på 18 årsdagen så kaster ham henne ut av huset til fordel for sin elskerinne som han har fått to barn med. Helens perfekte liv er blitt snudd på hodet, og veien tilbake til et normalt liv har såvidt begynt.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 52min
Tyler Perry's Diary of a Mad Black Woman: The Movie
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Tyler Perry
Manusforfatter
Tyler Perry
Forfatter
Skuespillere
Tyler Perry
Brian, Madea, Joe
Steve Warren
Advokat
Mike Pniewski
Foreman
Brandon Thaxton
Sognebarn
John Fitzgerald Page
Dr. Frank Doyle
Laurie Gardner
Sykepleier
Joe Walsh
Stålarbeider
Produsenter
Tyler Perry
Produsent
Tyler Perry
Sjefsprodusent
Mike Upton
Medprodusent
Michael Paseornek
Sjefsprodusent
Joseph P. Genier
Produsent
John Dellaverson
Sjefsprodusent
Reuben Cannon
Produsent
Annet
Ina Mayhew
Produksjonsdesign
David Claessen
Cinematografi
Camara Kambon
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt rar, men morsom og god

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er ingen typisk kristen film, men konteksten filmen utspiller seg i er likevel kristen og troen spiller en rolle i filmen både hos hovedpersonene og bipersonene. Råd og visdom gitt fra Madea og moren til Helena som begge er sterkt overbeviste kristne er med på å gi filmen et godt preg. Det er forståelig at folk synes noen av rollene til Tyler Perry i filmen er rare, meg inkludert, men jeg synes ikke det ødelegger. Krydder er bra. Jeg har ikke sett andre filmer av Tyler Perry, men tror de fleste er litt i samme stil som denne.Filmen handler om det å miste alt som man har holdt kjært over lengre tid, og hvordan man kjemper seg tilbake fra bitterheten. Det er ingen lett kamp, så dramadelen i filmen er ganske framtredende, men det er plass til mye komikk og romantikk også innimellom. Det er god kvalitet på filmen og skuespillet som gjør at det som skal være ment realistisk(som følelser) blir realistiske.Jeg liker denne filmen veldig godt siden den gir et inntrykk som varer samtidig som du kan le og gråte. Kanskje man ikke er enig i all teologien men det gjør lite synes jeg for det er litt kontroversielt i noen kretser særlig når man tenker på skilsmisse og gjengifte etc. Det er ikke noen lett romantisk komedie, men tvert imot så tør den å være litt dypere og ta opp et viktig budskap samtidig, og da er det lov å tråkke på noen tær.
5 av 7 - -

Nei så teit må jeg si

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ettersom filmen starter så merker man mer misbruk av Guds navn og teit humor enn noe tegn til kristen film, men utover i filmen så blir det tatt med kirkekor, menighet, gospel med mer og man øyner et lite håp. Men man har hele tiden følelsen av en amerikanisert kristendom som ikke tar Gud på alvor, men har Ham som en sidetro midt i det hele. Mot slutten så ser filmen til å ende bra, men «nei så teit» sier jeg og det er sikkert flere som er enige med meg.Filmkvaliteten er helt bra, med endel teit humor og mye humor man kunne latt være! Tyler Perry som hovedsakelig spiller Madea tar i bruk Eddie Murphy taktikken ved å prøve å spille flere presoner, derav Brian og Joe! Budskapet blir lunket ut til en amerikanisert og lettsindig kristentro som ikke bærer noen som helst vei og etter filmen vil man bli sittende paff av skuffelse hvis man sammenligner budskapet med Bibelen, og hvis man utenom det også tenker moralsk fornuft så vil jeg også si at filmen blir drøy og gir et feil bilde av hva livslang kjærlighet, hva gode og onde dager er for noe, og hva tilgivelse er ment til å bringe en familie. Er du ute etter en kristen film som skal gi deg et budskap så dropp denne! Er du ute etter en morsom film med god humor, så drop denne! Jeg ble skuffet, så filmen har flaks at noe av filmkvaliteten er med å redder denne fra grus. Alt i alt så er det slutten som har skylden!
2 av 7 - -
0.41 sekunder