Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Letter to Dad (2009)

Dan Donahue (Thom Mathews) har endelig funnet kvinnen i sitt liv, men kvelden han skal fri til henne så backer han ut. Skylden er en dyptgående sinne på faren som forlot familien når han var liten gutt. Dan bestemmer seg å konfrontere smerten, og velger å skrive om sin bitterhet til sin far i et brev.

Mens Dan skriver får vi inblikk i hans historie, som åpner opp for hans smerter og gleder, i sin oppvekst fra å være en ungdom med problemer til å bli en voksen, sterk, kristen mann. Faren må nå møte alt det sin sønn har på hjertet eller alle år uten konfrontasjon.

Basert på en sann historie, så er "A Letter to Dad" en gripende historie om hvordan tro og kjærlighet kan seire over en livstid med smerte og sinne.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 19min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
John Harwood
Manusforfatter
Skuespillere
Corin Nemec
Dan som ungdom
Dana Barron
Kathy
Paul Gleason
Tony
Julie McCullough
Annie
Janice Lynde
Erika
Thom Mathews
Dan
Megan Gallivan
Sue
John Ashton
Mike
Produsenter
Johnny Remo
Produsent
Lance Bachelder
Medprodusent
Annet
Lance Bachelder
Redigering
Matt Gates
Komponist
Ron Spang
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt kjedelig, god gammeldags film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”A Letter to Dad” ble egentlig laget i 1994, men den ble ingen stor suksess grunnet smalt marked for kristen film og ble skrinlagt før mange fikk sett den. Prosjektet ble så gjenopptatt i 2008, oppskalert, fikk nytt musikkspor , ny slutt og andre forbedringer. Resultatet ble en fim med filmatisk god kvalitet, middels godt skuespill med god musikk.Vi tar del i livet til Dan, og oppveksten hans, etter at hans far forlot familien med utgangspunkt i at nå er voksen og har en kjæreste han vil gifte seg med. Han slår opp på grunn av at han føler han har altfor mye sinne innabords mot sin far.Til å være så gammel som den egenlig er, så er noe av stilen fra den tid, altså er den litt langsom, men ellers er den god. Kanskje litt lange krangler og unødvendige sekvenser innimellom mens andre ganger så beskriver det og gir den stemningen filmen vil utrykke. Hovedtemaet er det å vokse opp med en far som drikker, slår, eller ikke er der under oppveksten. Temaet er ganske vanskelig å feste til film, og det er ikke velig vellykket her heller fordi man ikke helt greier å forstå hvordan Dan hadde det inni seg – han får det til å høres verre ut enn det filmen greier å formidle. På den annen side er det et viktig tema som sjelden berøres.
4 av 7 - -
0.35 sekunder