Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Me & You, Us, Forever (2008)

En 47 år gammel kristen mann (Michael Blain-Rozgay) er på den andre siden av en uønsket skilsmisse. På søken etter svar og lindring for smerten, møter han ei dame (Stacey J. Aswad) på en gruppe for mennesker som har gått gjennom en skilsmisse. De finner vennskap, og ikke minst et felles tema - de har nemlig begge tenkt over sine tapte første kjærligheter. Mens han husker tilbake til sine skoledager og sin fortids kjæreste (Kathryn Worsham) angrer han på at han en gang gjorde det slutt med henne, og nå, 30 år senere, ønsker han å møte henne igjen.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dave Christiano
Dave Christiano
Manusforfatter
Skuespillere
Terry Loughlin
Gruppeleder
Karla Droege
Nikki
Stacey J. Aswad
Carla
Michael Blain-Rozgay
Dave
Produsenter
Dave Christiano
Dave Christiano
Produsent
Annet
Philip Hurn
Cinematografi
Jasper Randall
Komponist
Shane McMullin
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Enkelt laget, om savn og skilsmisse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen til Dave Christiano har ikke helt samme kreativiteten som hans tidligere prosjekt, og er veldig enkelt laget. Det vi si, enkle sett som kontor, hjem og kafé samt mye samtale og stille filming – og ikke veldig godt skuespill alltid, men som regel fungerer kjemien godt. Det gjør at filmen blir litt småkjedelig og historien blir trukket veldig ut, men handlingen går i det minste litt framover og man er litt spent på hvordan det ender selv om man må vente.Basert på regissørens egen første kjærlighet så ville jeg ha forventet litt mer om denne, og litt mer av det som vill ha betydd mer for handlingen og budskapet. Dessverre er tilbakeblikkene bare lydløse klipp av telefonsamtale, holde i hender og slikt, og dermed veldig dårlig gjennomført. Budskapet handler mye om skilsmisse, og vi får høre mange bra samtaler og refleksjoner rundt det og troen på Jesus, mens det egentlige hovedtema blir noen ganger litt i skyggen og gir ikke veldig store bidrag til selve budskapet samt at det gjør slutten ganske platt.Altså, ikke den mest spennende filmen, men med noen gode poenger og noen gode scener så blir det en film for hovedsakelig kristne siden det handler om primært kristenliv og skilsmisse.
3.33 av 7 - -

Skilsmissens tøffe tak

”Me & you, us, forever” baserer seg på en sann historie om Dave som ganske nylig har blitt skilt fra sin kone. I kjølevannet av det som har skjedd og for å døyve smertene finner Dave trøst i å drømme og tenke seg tilbake til sin ungdoms kjæreste som han nå angrer på at han gjorde det slutt med en dag i 1974. Han innrømmer at hans motiver for å gifte seg var feil, men samtidig at det var feil av hans kone å gå fra ham. Han mener han har prøvd hardt for å få henne tilbake. Videre får han hjelp av ei dame som heter Carla som han møter på i en samtalegruppe for de som går gjennom skilsmisser. Selv om Dave til å begynne med ikke så på dette som noe nyttig, så begynner han etter hvert å se nytteverdien av det. Men hva skjer når han etter 30 år ønsker å ta opp kontakten med sin ungdoms kjæreste? Kan han få henne tilbake, er hun gift, har hun familie, vil hun kjenne ham igjen? Hva vil skje hvis han plutselig dukker opp ved døren hennes?

For å ta det positive først så har filmen et budskap om at Gud hater skilsmisse og tar opp alle de vanskelige spørsmålene som kommer opp i en slik situasjon, om hvorfor Gud kan tillate det, og lignende. Det blir mye samtaler rundt dette og kanskje god terapi for noen. Filmen nevner også en slik situasjon som en mulighet for Gud å arbeide i en til å bli mer lik Jesus.
Når det er sagt så kommer ikke filmen med noen klar stilling til om gjengifte er greit eller ikke, selv om det kan helle litt mot at den kan være det i visse situasjoner, noe også bestevennen til Dave, Paul, som ser ut til å være en brennende kristen mener. Han mener at Dave har havnet i en ubibelsk skilsmisse på den måten at han har rett å gifte seg på nytt. Men Dave drøyer og ønsker ikke det i den situasjonen han befinner seg i. Paul er allikevel en sterk motstander av det noe kramaktige tiltaket som Dave har tenkt å foreta seg. Spørsmålet om gyldig skilsmisse kommer opp flere ganger, med et hint av betydning at det da er lov å gifte seg på nytt. For meg er dette en helt ubibelsk tanke. I 1.Kor. 7 tillates den ikke kristne parten å skille seg for å holde fred, men ikke med frihet til å gifte seg på nytt. Det legges også vekt at motparten i denne saken kalte seg kristen, men at man nå har sådd tvil i det. Den eneste muligheten til gjengifte er hvis motparten dør, da oppløses ektepakten. Dette kunne jeg skrevet mye mer om, men må begrense meg her. Filmen avsluttes på en måte der seerne kanskje må tenke ut resten av hendelsesforløpet selv.

Skuespillet er noe opp og ned, fotograferingen kunne vært noe bedre. Noen lange klipp uten skift av vinkel virker inn litt, men den klarer å holde seg godt over amatørnivå. Christiano brothers er kjent for sine konservative og bibelfokuserte filmer og selv om de ikke gir klar signal om hvor de står i skilsmisse-gjengifte saken så klarer de i noen grad å unngå den aller største kritkikken fra min side, selv om det er klart at jeg stusser på visse ting. Det at filmen også baserer seg på en sann historie gir den en historie som kan være verdt å fortelle for de som går gjennom en skilsmisse, men føler du at du kan gifte deg på nytt etter å ha sett filmen, betyr det at du bør dykke inn i Guds ord i henhold til temaet og ikke menneskers ord, for filmen tar ikke frem noen Bibelske argumenter som tillater gjengifte i de situasjonene de skilte personene har havnet opp i. Hvis du vil se denne, se den med et varsomt blikk.
4 av 7 - -
0.33 sekunder