Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Old Fashioned (2014)

En tidligere festgutt, Clay, og en frisinnet kvinne, Amber, prøver sammen på det umulige, en gammeldags frieri i det morderne Amerika. Han eier en antikvitetsbutikk og prøver å legge fra seg sitt tideligere liv. Hun, som reiser fra by til by så lenge tanken rekker og blir aldri lenge på samme sted for å slippe å slå rot, leier leiligheten over butikken hans. De møtes og utvikler et forhold, der Clay ønsker å gå sakte fram mens Amber pusher på. Alle er like forundret over hvorfor han er så vanskelig på dette med kjærlighet...

Vurdering

6.7 av 1 stemme

Fakta

1t 54min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Rik Swartzwelder
Forfattere
Rik Swartzwelder
Manusforfatter
Skuespillere
William K. Baker
Butikkansatt
Rik Swartzwelder
Clay
Nini Hadjis
Lisa
Dorothy Silver
Zella
Joseph Bonamico
George
Lindsay Heath
Trish
Maryanne Nagel
Carol
Tyler Hollinger
Brad
LeJon Woods
David
Elizabeth Roberts
Amber
Produsenter
William K. Baker
Produsent
Rik Swartzwelder
Produsent
Nini Hadjis
Produsent
Jeffrey Stott
Produsent
Phillip Sherwood
Medprodusent
Rachel Dik
Sjefsprodusent
Dave DeBorde
Produsent
Stephen R. Campanella
Medprodusent
Zach C. Gray
Sjefsprodusent
Benjamin Hershleder
Medprodusent
Annet
Jonathan Olive
Redigering
Phillip Sherwood
Redigering
Robin Katz
Redigering
Melody George
Produksjonsdesign
David George
Cinematografi
Kazimir Boyle
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Romantikk på den gamle måten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I “Old Fashioned” møter Clay, som har en veldig spesiell og gammeldags tilnærming til romantikk etter å ha, som ung, levd livet. Han møter Amber som flytter inn i leiligheten over butikken hans, og hun er forundret over holdningene hans mot kvinner slik de aller fleste i byen. Hun er skeptisk, men nysgjerrig og blir med å nærme seg relasjonen med Clay sin måte med ekteskap i sikte.

På mange måter handler filmen om at deres forhold utvikler seg, men også hvordan Clay er blitt den han har blitt. Det er selvsagt ikke bare Clay som har en historie. Samtidig tar filmen oss med på reisen å teste noen av de teoriene han har om kjærlighet, om han blir nødt til å inngå kompromisser med sin overbevisning og ikke minst om de er klare for å møte det som kommer.

Når et av de sterkeste øyeblikkene i filmen er i det begge står i hver sin dørkarm på vei til å avgjøre sin framtid i et definerende øyeblikk, så vet man at det er en god film når den har greid å bygge opp til et slikt øyeblikk.

Dette er en flott og stillegående romantikkhistorie med et budskap i sterk kontrast til det normale vi finner i sjangeren, og det er det så aboslutt behov for. Det er noe fint med slike historier, som henter og utrykker noe fra dypet av karakterene og får oss til å vurdere det opp mot våre liv samt bli underholdt og engasjert så lenge filmen varer.
6.7 av 7 - -
0.37 sekunder