Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.0)Trailer
Stream på

Når hjertet kaller - Sesong 9 (2022)

I denne sesongen følger vi Elizabeth(Krakow) og Lucas(McNally) videre i deres kjærlighetsforhold og hva tiden fremover bringer. Lee(Smith) og Rosemary(Hutton) er fortsatt med, og Rosemary øyner muligheten og starte ”Valley Voice”, Hope Valleys nye avis, en avis som vil prege sesongen. Elizabeth har også fått utgitt boken sin, til noens glede og andres frustrasjon. Videre er det en tøff kamp rundt olje og salongvirksomheten, samt mye snakk om gjenåpning av kullgruven som krevde mange liv i begynnelsen av første sesong. Vi blir også kjent med nye fjes som Mei Sou(Wong), ei dame på flukt fra sin nylige fortid. Hun blir til stor hjelp for Nathan(McGarry) og hesten hans, men er det nok til at det vil oppstå romantikk mellom dem? Det gjenstår å se. Noen flere skimter med sitt fravær, bl.a. doktor Carson som er på en lengre tids studietur. Vi får se hvordan Faith(Brooks) takler dette, og så skimter også Jesse og Clara med sitt fravær, uten at de andre virker å savne dem i noen spesiell grad. Hva kan ha skjedd? Hope Valley får også en kontroversiell ordfører, som prøver å gjøre sitt beste for å opprettholde ro og orden, og gi byen litt nytt liv. Dette og mye mer møter vi i denne sesongen av ”Når hjertet kaller”.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
8t 36min
When Calls the Heart - Season 9
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Derek Thompson
Manusforfatter
Elizabeth Stewart
Manusforfatter
John Tinker
Manusforfatter
Allie Devereaux
Manusforfatter
Skuespillere
Johannah Newmarch
Molly Sullivan
Andrea Brooks
Faith Carter
Chris McNally
Lucas Bouchard
Kevin McGarry
Nathan Grant
Gracyn Shinyei
Emily Montgomery
Loretta Walsh
Florence Blakeley
Erin Krakow
Elizabeth Thornton
Martin Cummins
Henry Gowen
Pascale Hutton
Rosemary Coulter
Produsenter
Brad Krevoy
Produsent
Eric Jarboe
Produsent
Derek Thompson
Produsent
Susie Belzberg
Produsent
Peter DeLuise
Produsent
Erin Krakow
Produsent
Michael Landon Jr.
Show Runner
Michael Shepard
Produsent
Annet
Charles Robichaud
Redigering
Andrew Coppin
Cinematografi
Elisabeth Pechlaner
Redigering
Gail Taylor
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Historien fortsetter stabilt, men med noe mere liv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Sesong ni forstetter der forrige sesong slapp, en sesong som sluttet i skuffelse for mange, med spørsmålet: Hvorfor Lucas, og ikke Nathan? De som ble skuffet forventer nok at sesong 9 skal bote på dette og gjøre alt godt igjen, eventuelt at vi kan lære å leve med det. I denne sesongen følger vi Elizabeth og Lucas videre i deres kjærlighetsforhold og hva tiden fremover bringer. Lee og Rosemary er fortsatt med, og Rosemary øyner muligheten og starte ”Valley Voice”, Hope Valleys nye avis, en avis som vil prege sesongen. Elizabeth har også fått utgitt boken sin, til noens glede og andres frustrasjon. Videre er det en tøff kamp rundt olje og salongvirksomheten, samt mye snakk om gjenåpning av kullgruven som krevde mange liv i begynnelsen av første sesong. Vi blir også kjent med nye fjes som Mei Sou, ei dame på flukt fra sin nylige fortid. Hun blir til stor hjelp for Nathan og hesten hans, men er det nok til at det vil oppstå romantikk mellom dem? Det gjenstår å se. Noen flere skimter med sitt fravær, bl.a. doktor Carson som er på en lengre tids studietur. Vi får se hvordan Faith takler dette, og så skimter også Jesse og Clara med sitt fravær, uten at de andre virker å savne dem i noen spesiell grad. Hva kan ha skjedd? Hope Valley får også en kontroversiell ordfører, som prøver å gjøre sitt beste for å opprettholde ro og orden, og gi byen litt nytt liv. Dette og mye mer møter vi i denne sesongen av ”Når hjertet kaller”.

Mange ble nok skuffet etter siste episode i sesong åtte, noe som vises på sesongoversikten for serien på ”Internet Movie Database”. Der får episoden klart lavest score sammenlignet med de andre episodene. En skikkelig nedtur for mange. Men kampen om kjærligheten var intens, ikke minst et vanskelig dilemma for Elizabeth. Sesong ni har fått en tøff oppgave å blidgjøre fansen, men klarte de det? Til en viss grad blir man vant til Elizabeths forhold til Lucas, men man blir kanskje litt mer opptatt av de andre rollefigurene med tanke på skuffelsen som fulgte i kjølevannet av forrige sesong. Sesongen prøver å kjøre seg inn i et litt annet spor og gir kanskje mer spenning på andre områder, men denne sesongen får allikevel ikke en opptur etter min mening. På det budskapsmessige området så fortsetter Hope Valley å være et ”paradis” på jord, der ”de slemme” blir ”jagd ut” for at freden og harmonien kan beholdes. Pastor Joseph har blitt byens tillitsfulle pastor, selv om vi ytterst sjelden ser ham på prekestolen. Det åndelige fokuset får heller ikke like mye plass her som i forrige sesong, men når det glimter til så er det noe i det, spesielt i siste episode av sesongen. Det blir kort og godt! En annen ting som plager meg er at ”My goodness” ofte blir oversatt til ”Herregud” på norsk. Det er en mulig oversettelse, men kunne likeså godt vært oversatt til ”kjære vene”. Da slipper man tolke ordet som banning / misbruk av Guds navn. Dette problemet har vart i flere sesonger. En annen ting er forholdet til Elizabeth og Lucas, som jeg synes er litt overdrevet og man blir litt lei av deres stadige litt overdrevne kysseepisoder når de møtes, men her er det hver sin smak. Jeg savner også mer av de åndelige sidene til de andre rolleinnehaverne. Er det bare Joseph som skal dra lasset eller finnes det andre som egentlig er sanne troende i denne byen? Man får ikke inntrykk av det. Hvis Elizabeth er ment til å være en kristen rollefigur så synes jeg hennes beundring av Gud burde kommet tydeligere frem. Man kan også spørre seg rundt det at hun finner seg en mann som da ikke ser ut til å ha noe som helst interesse for Guds sak. Kan dette gi troende der ute et feil bilde av forhold og ekteskap? Bibelen er klar på at en troende ikke skal slå følge med en ikke troende i slike forhold. Her må den som ser serien klare å sjeldne og prøve alt og ta vare på det gode.

Kvaliteten fortsetter nok som før og man får jo et slags forhold til byen og dens innbyggere når man har kommet så langt som til sesong ni. Men sesongen gir ikke så veldig mye egentlig, og det skjer heller ikke så mye revolusjonerende, og for meg ble denne nok litt mer tidsfordriv enn de forrige. Jeg hadde forventet noe mer. Vi får igjen håpe at sesong 10 bringer med seg noen flere lyspunkter og svar på ubesvarte spørsmål, og at den ikke dveler altfor lenge på litt mer komplekse ting, slik som intrigene rundt oljeselskapet og en eventuell gruvegjenåpning. Tross dette så har sesongen en del høydepunkter og gode øyeblikk med humor og glimt i øyet som kan være verdt å få med seg. Dette redder sesongen fra å synke for lavt, men den holder seg allikevel på et middels nivå.
4 av 7 - -
0.29 sekunder