Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.3)
Stream på

Når Hjertet Kaller - Sesong 5 (2018)

På grunn av seriens popularitet, så vil vi bare gi litt informasjon: Netflix fjernet seson 1-5 fra sin katalog i USA som tyder på at sesong 7 og 8 ikke kommer dit i nær framtid. Vi kan håpe at det ikke er slik. Om du ønsker å se fra Sesong 7 og videre, så er det en guide på hvor du kan få sett dem på hos hallmark. Dette inkluderer Amazon instant video, iTunes, vudu og Hallmark sin egen streaming. For å få tilgang fra Norge, så er det sannsynlig at du trenger en VPN. Sesong 8 fikk vi sett på frndlytv.com som var det billigste alternativet, sammen med VPN.
Det er endelig bryllup på gang når Jack er tilbake, men ikke for veldig lang stund siden han blir kallt ut på oppdrag igjen. Elisabeth må dermed finne tålmodigheten igjen mens hun venter og gjør sitt beste i Hope Valley. Saken mot Henry nærmer seg sin konklusjon, men kan han bli en forandret mann?

Vurdering

4.8 av 2 stemmer

Fakta

8t 26min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Cynthia Cohen
Manusforfatter
Richard Manning
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Elizabeth Stewart
Manusforfatter
Derek Thompson
Manusforfatter
Paul Jackson
Manusforfatter
Alfonso H. Moreno
Manusforfatter
Skuespillere
Gracyn Shinyei
Emily Montgomery
Johannah Newmarch
Molly Sullivan
Daniel Lissing
Jack Thornton
Andrea Brooks
Faith Carter
Lori Loughlin
Abigail Stanton
Loretta Walsh
Florence Blakeley
Erin Krakow
Elizabeth Thatcher
Martin Cummins
Henry Gowen
Pascale Hutton
Rosemary Coulter
Produsenter
Martin Wood
Produsent
Cynthia Cohen
Produsent
Richard Manning
Produsent
Erin Krakow
Produsent
Mike Rohl
Produsent
Lori Loughlin
Produsent
Brian Bird
Produsent
Annet
Charles Robichaud
Redigering
John Sereda
Komponist
Michael Balfry
Cinematografi
Nicole Ratcliffe
Redigering
Michael Nemirsky
Produksjonsdesign
Steve Scott
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Mer håp, omsorg og godhet fra Hope Valley

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Sesong 5 bringer oss videre i denne serien som har varmet mange hjerter, og som står bak en hel bevegelse kalt ”Hearties”. Denne sesongen starter med rettegangen til en angrende Henry og Abigails tro på forandring av et hjerte til det bedre. Vi får med oss at Jack vender tilbake fra Nordvestterritoriene, til Elisabeths store glede. Vi får også et gjensyn med Elisabeths søster Julie og vi blir bedre kjent med legen Carson og selvfølgelig hans medhjelper Faith. Banken i Hope Valley sliter og lønninger blir forsinket til byfolkets store frustrasjon, og som ordfører står Abigail i bresjen for å finne en ny investor til banken samt en løsning på de problemer som dukker opp. Bryllupsforberedelsene er også i gang og det blir også klart for et heindundrende bryllup. Alt blir allikevel ikke like enkelt når sesongen etter hvert når sitt klimaks.

Sesongen starter med julen, slik forrige sesong, men denne gangen får vi dessverre ikke høre noe om julas hovedperson, Jesus. Vi får allikevel et innblikk i det som står i ringene til Elisabeth og Jack, et utdrag fra 1.Kor.13 om at ”Kjærligheten er tålmodig”, noe også undertegnede til sin store glede også har i sin giftering. Et artig sammentreff.
Vi følger en skjerpet Henry Gowen som har gått fra å være av den kriminelle typen til å bli en eksemplarisk mann. Av og til blir han fristet til det kriminelle, noe som stort sett vendes til noe godt. I Gowens forvandling er det allikevel ikke noe evangelium involvert, men man kan jo få tro at mennesker kan forbedre seg uten evangeliet også, men det har lite å si i et evighets perspektiv.
Flere av episodene har mangel på Gud og kristen tro, men hver episode prøver å ha noen fode moralske poenger, som f.eks. tilgivelse og ta vare på foreldreløse og holde sammen i godhet mot hverandre. Vi ser lite til pastor Frank som plutselig blir fraværende, men dukker opp en sjelden gang, heldigvis til Jack og Elisabeths bryllup. Bryllupet blir allikevel ikke så åndelig fokusert som man kunne benyttet anledningen til i en serie med kristen moral og undertoner. Innimellom glimter sesongen allikevel til med et par bibelvers, men det blekner også like fort.
Serien mangler ikke på overraskelser og denne gangen kommer en av de største overraskelsene til manges sorg og forargelse, men i Hope Valley mister man ikke håpet, man holder motet oppe og fortsetter å vise hverandre omsorg og godhet.

Kvaliteten blir dessverre ikke bedre ettersom serien går sin gang og vi får aldri noe innblikk i jernbanen som det snakkes så mye om og som blir bygd, og ikke ser vi noe tog ankomme på noe som helst skinner. Serien har mye prat om store ting, men vi får lite innblikk og handlingen foregår som regel på de vanlige plassene i Hope Valley. Regner med at budsjettet er en begrensning her, noe som igjen er en liten demper på serieopplevelsen for min del. En annen ting er at ting ordner seg litt for enkelt i denne serien, der denne sesongen ikke er noe unntak. At ting ordner seg så enkelt er ikke det vanlige i verden utenfor serien. Så her kunne manuset vært jobbet noe mer intenst med.

Mulig SPOILER: Overraskelsen forstår jeg forarger noen og gjør at noen kanskje ikke ønsker å følge med videre, men det kan være verdt å følge med allikevel, kanskje skjer det noe man kan lære av slike situasjoner. Kanskje kan man lære noe om det å ta vare på hverandre i slike perioder som KAN inntreffe ens eget liv. Da er det bare å fortsette å se hva som skjer over i sesong 6 av denne serien som ikke mangler på hjertevarmende øyeblikk.
4.3 av 7 - -

Kirkeklokkene ringer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Endelig er sesongen her hvor Elisabeth og Jack gifter seg men ikke uten å gi oss gode leksjoner i hvordan et godt ekteskap bygges. Det er noe som er det beste med denne serien er at det alltid gis moralske leksjoner i hvordan leve livet best mulig i harmoni med hverandre. Vi har alle noe å lære, og her rettes det både mot voksne så vel som barn. Jacks tilstedeværelse er ikke stor denne sesongen, noe jeg oppdaget ganske fort når han ble skrevet til å bli borte i mange måneder, noe som også hinter om hans avskjed fra serien. Det er trist og her ganske åpenbart men serier som varer over tid mister noen skuespillere mens nye kommer inn. En annen som nærmest forsvinner er pastoren, Frank, som toner ned det pastorale aspektet ved serien, men strengt tatt var det ikke mye behov for ham når alt vi lærer kommer fra resten av befolkningen uansett. Abigails forhold med ham blir satt noe på is før det virkelig kom i gang, noe som gir denne sesongen en følelse av at valg er tatt på basis av ting utenfor kameraet framfor en ferdig utviklet handling. Det som gleder kanskje mest er Henry Gowan og historien hans hvordan Abigail ved å vise kjærlighet får ham til å endre hjertelag til inspirasjon for oss alle. Leeland og Rosemary fortsetter å være til inspirasjon også.
5.3 av 7 - -
0.34 sekunder