Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.6)
Stream på

When Calls The Heart (2013)

Elizabeth Thatcher, en ung lærer formet av sin kultur i 1910 frykter å forlate sin komfortable liv i byen. Så aksepterer hun en lærerjobb i en liten bygd i nybyggerland og oppdager et nytt mål i livet sammen med en mulig kjærlighet for en kjekk "Royal Canadian Mountie". Som en støtte på reisen har hun også dagboken til sin tante som i sin tid gjorde en lignende reise til ukjent territorium.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Skuespillere
Lori Loughlin
Abigail
Maggie Grace
Tante Elizabeth
Poppy Drayton
Elizabeth
Cherie Lunghi
Mrs. Thatcher
Christopher Villiers
Mr. Thatcher
Stephen Amell
Wynn
Daniel Sharman
Edward
Jean Smart
Frances
Daisy Head
Julie Thatcher
Produsenter
Brian Bird
Produsent
Eric Jarboe
Produsent
Brad Krevoy
Produsent
Jimmy Townsend
Produsent
David R. Kappes
Produsent
John Bauman
Produsent
Laurette Bourassa
Produsent
Philip Poole
Medprodusent
Annet
Lee Holdridge
Komponist
Christo Bakalov
Cinematografi
Bridget Durnford
Redigering
James L. Carter
Cinematografi
Michael S. Bolton
Produksjonsdesign
Dan Toader
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt forhistorie til TV-serien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne filmversjonen av ”When Calls the Heart” får vi forhistorien til TV-serien med samme tittel. Vi følger Elizabeth som ferdig utdannet lærer og valgets kvaler som møter henne med tanke på de forskjellige lærertilbud hun får. Hun mottar et tilbud fra Coal Valley, som ikke er særlig fristende i øynene til de andre i familien, men som hun stadig blir mer og mer tiltrukket av når hun leser i dagboken til sin tante, med samme navn som henne.

Filmversjonen av ”When Calls the Heart”, distribuert av Hallmark, gir en grei forhistorie til TV-serien, men den gir ikke så veldig mye åndelig input. Man nevner Gud i ny og ne, noen ganger litt mer i dybden enn andre, mens Elizabeth kan tas i å misbruke Guds navn på sett og vis et par ganger. Hun sier ”Oh Lord”, og da får man velge selv om man tolker det som misbruk eller som en kulturell uttrykksform. Den norske underteksten oversetter det i hvert fall med: ”Herregud”.

Kvaliteten er så som så, skuespillet halter til tider og handlingen blir noe kjedelig i lengden, i hvert fall når man forventet å se litt mer enn forhistorien til TV-serien. Slutten av filmen hinter til en oppfølger, noe vi ikke her sett noe av. Da bør man kanskje ty til TV-serien med andre skuespillere, bortsett fra Lori Loughlin som Abigail Stanton, som vi får et lite bekjentskap til mot slutten av filmen. Ellers har filmen noen spenningspunkter, men det blir litt slitsomt å ha to handlingsganger samtidig i filmen, den ene med tilbakeblikk til Elizabeths tante og hennes lærervirksomhet i en liten landsby i vesten og den andre om Elizabeth og hennes løsrivelseskamp.
3.7 av 7 - -

Filmen som startet serien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Før tv serien som ikke var basert på allerede skrevne bøker av Jeanette Oke så er filmen som startet serien det i større grad. Her følger vi nemlig den unge Elisabet Thatcher som får en drøm om å reise vestover til ingenstedsland for å bli lærer, spesielt etter at hun oppdager dagboken til sin tante som også het Elisabeth Thatcher. Denne Elisabeth, fra dagboken, er Elisabeth Thatcher fra bøkene, og vi følger begge i deres reise, den ene på veien til å rive seg løs fra familien og ta steget ut i verden(en reise som serien siden fortsetter) - den andre om hvordan hun taklet livet som lærer i vanskelige kår og fant kjærligheten. Filmen tar en noe annen form enn serien i at den gir inntrykk av en Elisabeth som kommer fra høye kår i byen, i form av 1800talls kostymedrama, og på den måten blir stilen noe annerledes enn den typisk polerte Hallmark stilen som serien minner mer om. Litt uvant å se etter å ha sett serien siden skuespillerne ikke er de samme, men man blir vant med det og slik gir filmen et godt inntrykk selv om det er veldig tydelig at Elisabeth er utenfor sitt element. Jeg vet ikke om det kan skyldes på dårlig casting eller god casting. Kristne budskapet her er ikke altfor tydelig men det dukker opp noen gode poenger etterhvert som ikke legger skjul på troen som bærer karakterene. Fin film som absolutt står på egne ben.
4.3 av 7 - -
0.5 sekunder