Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.3)
Stream på

Når Hjertet Kaller - Sesong 1 (2014)

På grunn av seriens popularitet, så vil vi bare gi litt informasjon: Netflix fjernet seson 1-5 fra sin katalog i USA som tyder på at sesong 7 og 8 ikke kommer dit i nær framtid. Vi kan håpe at det ikke er slik. Om du ønsker å se fra Sesong 7 og videre, så er det en guide på hvor du kan få sett dem på hos hallmark. Dette inkluderer Amazon instant video, iTunes, vudu og Hallmark sin egen streaming. For å få tilgang fra Norge, så er det sannsynlig at du trenger en VPN. Sesong 8 fikk vi sett på frndlytv.com som var det billigste alternativet, sammen med VPN.
Elizabeth Thatcher er en ung lærer fra den øvre klassen og storbyen som velger å flytte til den lille bygda Coal Valley som sitt første jobb som lærer. Livet der er langt fra enkelt, og en nylig eksplosjon i kullgruven tok livet av store deler av den mannlige arbeidsbefolkningen hvorav det er tilbake en gruppe enker som forsøker å få livet sitt tilbake. En av dem, Abigail Stanton, som hadde en ektemann av status blandt gruvearbeiderne, ønsker Elisabeth velkommen og hjelper henne med å finne seg til rette. Konstabel Jack Thornton er ikke like velkommende fordi han mener Tatchers far dømte hans karriere ved å gi ham jobben i Coal Valley for å beskytte Elisabeth.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

8t 36min
When Calls the Heart
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Cindy Kelley
Manusforfatter
John Wierick
Manusforfatter
Neal H. Dobrofsky
Manusforfatter
Tippi Dobrofsky
Manusforfatter
Vanessa Parise
Manusforfatter
Jon Nappa
Manusforfatter
Sheryl J. Anderson
Manusforfatter
Skuespillere
Kavan Smith
Leland Coulter
Erin Krakow
Elizabeth Thatcher
Martin Cummins
Henry Gowen
Pascale Hutton
Rosemary Coulter
Jack Wagner
Bill Avery
Lori Loughlin
Abigail Stanton
Daniel Lissing
Jack Thornton
Johannah Newmarch
Molly Sullivan
Gracyn Shinyei
Emily Montgomery
Loretta Walsh
Florence Blakeley
Produsenter
Susie Belzberg
Sjefsprodusent
Michael Shepard
Sjefsprodusent
Brian Bird
Produsent
Jimmy Townsend
Sjefsprodusent
Greg Malcolm
Sjefsprodusent
Vicki Sotheran
Sjefsprodusent
Brad Krevoy
Sjefsprodusent
Neill Fearnley
Produsent
Annet
John Sereda
Komponist
Charles Robichaud
Redigering
Michael Balfry
Cinematografi
Nicole Ratcliffe
Redigering
Lee Holdridge
Komponist
Bridget Durnford
Redigering
James Robbins
Produksjonsdesign
Robert Irving
Komponist
Robert Brinkmann
Cinematografi
Brentan Harron
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

God serie på kristen grunnvoll

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Janette Okes bokserie kommer til live i denne Hallmark produserte serien om læreren Elisabeth Thatcher som må lære seg bygdeliv og møte utfordringer og kjærlighet i sin nye tilværelse. Serien er veldig behagelig og langsomt fremskreden som tyder på at filmskaperne har tatt seg god tid til å fortelle historien, noe som kan både være godt og ikke så bra. Er man i modus for god western romantikk som ikke haster avgårde så er dette midt i blinken, og filmen er også rettet mot den gruppen mennesker som liker dette mest, nemlig kvinner. Selv syntes jeg den var ganske langsom med mange episoder og hendelser som er lagt inn for ikke bare å bygge opp hovedhistorien men også for å legge inn sidehistorier - noe jeg mener man ikke blir så altfor tilknyttet til siden man kun blir kjent med disse nye ansiktene i et par episoder. På den måten minner det ofte om gode gamle Bonanza. I moderne format så er ikke det alltid et godt tegn, men jeg kom meg gjennom sesongen med en meget positiv følelse. Jeg er glad for at vi har denne serien. Thatcher og mange med henne i serien er troende noe som bærer dem gjennom men også noe som gir serien en veldig god grunnvoll å bygge en trygg serie med gode verdier. Det utforskers en del temaer underveis, men i hovedsetet så er det romantikk og kjærlighet i sine mange former som hovedfokus er på.
5.3 av 7 - -

En serie med hjertevarme og budksap om håp

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Når hjertet kaller” baserer seg på en romanserie av den kristne forfatteren Janette Oke, som også står bak ”Love Comes Softly” bøkene, som også er blitt filmatisert. I sesong 1 som er på 12 episoder møter vi Elizabeth Thatcher, en rikmannsdatter som bestemmer seg for å følge sine drømmer og bli lærer i en liten landsby ved navn Coal Valley, som er kjent for kullgruvevirksomheten. Elizabeth ankommer bygda for å ta over lærerjobben der. Det er ikke bare en hvilken som helst klasse hun overtar, men en klasse der de fleste har mistet fedrene sine i en grusom kullgruveulykke som vi blir introdusert for allerede i første episode. Omtrent samtidig som Elizabeth flytter inn, får bygda også ansatt den ridende politimannen Jack Thornton. Forholdet mellom Elizabeth og Jack er ikke det aller beste når serien begynner, men dette utvikler seg og gnister tennes og forelskelse kan skimtes. Midt i alt dette begynner en etterforskning av bl.a. gruveulykken, en kirkebrann og noen banditter som lurer rundt. Kjærligheten blir også satt på prøve ved flere anledninger.

Budskapsmessig så er nok ikke det kristne budskapet direkte fremtredende, vi er vitne til en begravelsestale, slutten av noen andakter, oppfordring til bønn og litt spontant nevning av Gud og det å stole på Ham i den vanskelige tiden som er. Serien har også et fokus på enker, og kan vekke opp den bibelske vektleggingen av å ta vare på enker i sin nød (Jak.1:27). Den tar også for seg en prest i konflikt, men der konflikten løses og forsoning finner sted. Et annet godt moralsk aspekt som sesong 1 i tar fram er temaet om å finne den rette, det å ikke forhaste seg eller alltid ty til den første som ”banker på døren”, selv om det kunne være fristende for enker i nød. Her går Elizabeth fram som et godt forbilde. Sesong 1 viser hvor viktig det er å være varsom i slike situasjoner. Den viser også at kjærligheten er tålmodig, og en rød tråd som går gjennom hele sesong 1 er å ha HÅP for fremtiden.
Ellers innholder denne sesongen mange gode øyeblikk som kan røre ved hjerteroten.

Når det er sagt så nevnes ikke Jesus en eneste gang og evangeliet kommer heller ikke fram. Den kristne troen virker å være noe man stort sett tyr til i nødens stund og det kristne livet filmen presenterer kan sammenlignes med en slags kulturell kristendom der alle går i kirken og har en tro på Gud, nevner Ham av og til, men det er vanskelig å påpeke hvor dypt denne troen stikker, hos noen selvfølgelig dypere enn hos andre. Jeg har ikke lest romanserien så jeg kan ikke si hvor fremtredende budskapet er der, men noe tydeligere kunne det kristne budskapet vært i denne filmatiseringen. Mot slutten av sesong 1 nevnes det også hvordan alle de omkomne fedrene titter ned fra himmelen på samme måte som Gud gjør det. Kanskje det er billedlig ment, men uansett ikke helt bibelsk. Det man om budskapet i sesong 1 er at moralen og intensjonen er god i serien, mens kjernen er noe mangelfull. Med andre ord kan dette være en god motvekt til mange andre serier der ute.

Sesong 1 har ellers en helt grei kvalitet over seg, selv om skuespillet av og til skrenter, men tar seg som regel fort opp igjen. Serien har god foto og bilde og man kommer i litt gammeldags western stemning av å følge med episode etter episode. Serien gir god stemning i en kanskje ellers stressende hverdag og kan gi et fint koselig avbrekk på kveldstid. Sesongen avsluttes greit med forventninger til neste sesong, så da er det bare å åpne opp for sesong 2.
4.7 av 7 - -
0.56 sekunder