Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Love's Abiding Joy (2006)

Missie(Cottrell) og Willie(Bartholomew) har etablert seg i vesten med sin voksende familie. Faren(Midkiff) til Missie får mulighet til å besøke datteren og se sine barnebarn, men så under det gledelige gjensynet skjer tragedien som setter familiens kjærlighet og tro nok en gang på prøve.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Douglas Lloyd McIntosh
Manusforfatter
Bridget Terry
Manusforfatter
Skuespillere
Dale Midkiff
Dale Midkiff
Clark Davis
Erin Cottrell
Missie LaHaye
Logan Bartholomew
Willie LaHaye
Stephen Bridgewater
Frank Taylorson
James Tupper
Henry Klein
Frank McRae
Cookie
Brett Coker
Mattie LaHaye
Brianna Brown
Melinda Klein
John Laughlin
Samuel Doros
Produsenter
Robert Halmi Jr.
Sjefsprodusent
Michael Landon Jr.
Sjefsprodusent
Larry Levinson
Sjefsprodusent
Michael Moran
Sjefsprodusent
H. Daniel Gross
Sjefsprodusent
Nick Lombardo
Sjefsprodusent
Brian Gordon
Produsent
Erik Olson
Produsent
Amy Goldberg
Sjefsprodusent
Annet
Brian Shanley
Cinematografi
Kevin Kiner
Komponist
Colleen Halsey
Redigering
Niko Vilaivongs
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Om å tro når tradgedie inntreffer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Nå begynner filmserien, som er basert på Jeanett Oke's romaner, å ta form i lengde og vi har kommet til film nr.4 "Love's Abiding Joy" der LaHaye familien møter på nye utfordringer i en ellers så tøff hverdag. De får også Guds timet hjelp av Missies far, Clark Davis, som kommer den lange veien på besøk etter årevis av lengsel.Vi kan se hvordan fæle ting kan få troen og familieforholdene til å vakle men at man tross dette kan få se Guds hånd i det hele når man velger å søke Guds rike først i sorgen eller hva slags situasjon det nå enn skulle være.Filmen starter med flott bildekvalitet og stemningsfull musikk og en handling der det skjer litt av hvert. Erin Cottrell har også klart å leve seg noe mer inn i Missie rollen sin men jeg klarer fortsatt ikke helt si meg enig i at dette er den Missie jeg så i den første og andre filmen i serien selvom Cottrell gjør en merkbart bedre innsats i denne enn den forrige.

Det er også godt å se at Dale Midkiff er tilbake i en mer sentral rolle som Clark Davis, for man har vel alltids bruk for en fars visdom når en tragedie inntreffer.Alt i alt blir dette en fin oppølger til "Love's Long Journey" og fortsettelse følger i noen filmer til. Oppfølgere er "Love's Unending Legacy", "Love's Unfolding Dream", "Love Takes Wing" og avsluttes med "Love Finds A Home". En av de lengste kristne filmserier der ute.
5 av 7 - -

Om å komme over sorgen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Man kunne nesten tro at filmen handlet om glede når man så på tittelen, men det gjør den altså ikke. Den handler om den glede kjærligheten har ved å stå ved oss når vi er i smerte og sorg. Og det er sorg som er hovedtemaet i filmen når den nyfødte datteren til Missie dør plutselig i krybba. Samtidig er det dårlige tider for folk flest, og for å greie seg når Missie bestemmer seg for å legge lærerjobben på is, så tar Willie jobben han blir tilbudt som sheriff. Selv om man i filmen har satt hovedfokus på handlingen og slik mister kanskje noe av det kristne budskapet som kom tydeligere fram før, så ligger likevel fokuset på bønn og Gud i bakgrunnen hele tiden som hovedmotivet for hjelp og takk. Det er aldri tvil om kilden til kjærligheten.Fjerde filmen i serien verken skuffer eller overrasker, men er jevnt over en god film av god kvalitet som fortsatt berører hjertet. Vi fortsetter å følge Missie og hennes families historie videre i gode og onde dager, i glede og i sorg, og ikke minst, i kjærlighet og alle dens former. Filmen følger noe av samme grunnoppskrift når det kommer til å vise troen, ved at familien ber og leser i bibelen, men jeg skulle ønske at troen kom enda bedre fram gjennom handlingen. Dette er ellers den første utgivelsen til Fox Faith og den første av filmene i serien som er satt opp på kino, men jeg tror ikke det har påvirket retningen filmene har.
5 av 7 - -
0.34 sekunder