Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Trial (2010)

"Mac" McClain(Modine) er en advokat styrt av sine følelser og har mistet tro på Gud og seg selv. Det er da Mac motvillig bestemmer seg for å ta for seg en siste sak: Den unge mannen Pete Thomason(Wayne) står overfor dødsstraff for førstegrads mord. Allikevel kan ingenting forberede Mac på de oppsiktsvekkende vendingene som følger rettsaken mens han kjemper for rettferdighet og søker etter forløsing i sitt eget liv.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 41min
Robert Whitlow's The Trial
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Gary Wheeler
Manusforfatter
Robert Whitlow
Forfatter
Mark Freiburger
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Rice
Dr. Newbern
Rance Howard
Dommer Danielson
Bonnie Johnson
Juryforkvinne
Ted Johnson
Banksjef
David Dwyer
Alex Hightower
Danny Vinson
Rodney MacFarland
Kera O'Bryon
Stemmen til Angela Hightower
Larry Bagby
Spencer Hightower
Produsenter
Chad Gundersen
Medprodusent
Gary Wheeler
Produsent
Robert Whitlow
Sjefsprodusent
Mark Freiburger
Produsent
Matthew Modine
Produsent
John F. Ayers III
Sjefsprodusent
Reid McGraw
Sjefsprodusent
Elise Graham
Medprodusent
Roger Hair
Medprodusent
Kathy Whitlow
Sjefsprodusent
Annet
Jonathan Olive
Redigering
John D. Kretschmer
Produksjonsdesign
Tom Priestley Jr.
Cinematografi
Rob Pottorf
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Rettsak mellom liv og død

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Matthew Modine spiller advokaten Mac McClain som mistet kone og barn i en bilulykke. Dette har ført til at livet hans henger på kanten av stupet og han er i ferd med å ta sitt eget liv og troen på Gud er mer eller mindre lagt på hyllen, i det han får forespørsel om å ta for seg en siste sak om en ung mann som er siktet for drap på kjæresten sin og risikerer dødsstraff på det. Bevisene viser mer og mer til at Pete er uskyldig men motstanden er hard og Mac må kjempe hardt for Petes sak og selv settes han på prøve med det som har skjedd i livet hans.Dette er et ganske greit og spennende rettsdrama basert på Robert Whitlows bestselger med samme tittel. Med godkjent moral fra Dove Foundation og lite å utsette på den kanten så kan vi merke oss at kristne filmskapere også kan lage noenlunde greikvalitets thrillere. Fokuset er hovedsakelig på rettsaken og noe av livet til hovedpersonen Mac og det han har gjennomgått og gjennomgår i livet sitt. Til hjelp dukker den kristne psykologen Dr. Anna Wilkes opp som en forlenget arm i saken. Hun holder fast ved Gud som sin støtte og hjelp i den vanskelige tiden hun selv har vært i. Vi hører sitert vers fra både Klagesangene og Ordspråkene og det er snakk om sjelelig helbredelse ved Guds hånd. Når det er sagt, så savner jeg et litt dypere dykk i trosbakgrunnen til både Mac og Anna og hvor de står og har stått i troen. Selve evangeliet kommer nok ikke fram, og Jesus er fraværende, men hovedtemaet er handlingen i rettsaken, mens Gud blir et mer sidetema, men allikevel en nødvendig del av handlingen.Skuespillet og kvaliteten er ganske gode og handlingen og drivet fungerer greit selv om det ikke er så veldig mye ”action” med i bildet. Siste del av filmen kunne også vært noe mer utdypet og sydd noe bedre sammen.

Med mormonsk familiebakgrunn og rollen som Jakob i Bibelfilmen ”Bibelen: Jakob”(1994) så er Matthew Modine tilbake i en film som omhandler tro. Vi møter også Randy Wayne som den siktede Pete Thomason, kjent fra ”To Save A Life”(2009), i en troverdig rolle, men med ikke all verdens replikkansvar. Liker du rettsdramaer generelt og ikke tar skade av en med elementer av Gudstro så er dette en grei film å få med seg.
4 av 7 - -
0.34 sekunder