Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The List (2007)

Når faren til Renny(Carrington) dør, overraskes han med at han ikke arver noe som helst. I steden for får han en liste med noen navn og retningslinjer for å møte disse menneskene som vil ha ham med i en hemmelig organisajon som vil trygge hans finansielle framtid og som lover ham masse makt. På veien møter han Jo(Burton) som har samme skjebne, men hun vil finne mer ut som sin far i motsetning til Renny som jakter etter rikdommen. Men alt føles ikke helt som det skal, og det fører Renny og Jo på leting etter svar i deres families fortid.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 48min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Gary Wheeler
Manusforfatter
Robert Whitlow
Manusforfatter
Robert Whitlow
Forfatter
Michelle Hoppe
Manusforfatter
Johnston H. Moore
Manusforfatter
Skuespillere
Geoff Ludlow
FBI agent
Danny Vinson
Tauebil sjåfør
Malcolm McDowell
Desmond Larochette
John D. Kretschmer
Original liste medlem
Don Henderson Baker
Weiss sin livvakt
Pat Hingle
Gus Eicholtz
Will Patton
Harriston
Frank Hoyt Taylor
Amos Candler
Nicholas Pryor
Harold Smithfield
Produsenter
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Gary Wheeler
Produsent
Robert Whitlow
Sjefsprodusent
Korey Scott Pollard
Medprodusent
Jonathan Stanley
Medprodusent
Dale Williams
Medprodusent
Annet
James Covell
Komponist
Jonathan Olive
Redigering
John D. Kretschmer
Produksjonsdesign
Tom Priestley Jr.
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Penger, makt og spenning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Kanskje litt treg spenningsfilm som ikke satser så mye på action men litt mer på gransking, personutvikling og stemninger. Man merker at noe er i lufta hele tiden uten at man helt kan vite hva. Siden det er en kristen film så kommer i tillegg det å få inn noe kristent budskap i denne personutviklingen og granskingen av historien. Men det gjør egentlig ikke så mye, annet enn at det blir en ganske rolig thriller.Det som slår meg er at det onde typisk virker raskere enn bønnene til Gud, men bønnen vinner likevel til slutt. Kanskje det har noe med at Gud ikke tvinger eller slår ned noen mens ondskap gjør det uten å blunke. At ondskap får så stor makt i en film er egentlig ganske vanlig element, for det skal virke som at de troende har litt motstand. Det er likevel ikke det virkemiddelet jeg liker best. Det virker så jordnært men så blir det litt for mye overnaturlige fenomen. Derimot er jeg veldig glad i slike gode, kloke, jordnære og stødige kristne personer som ber og som virkelig utstråler kjærlighet og sprer visdom.Hilary Burton(One Tree Hill) passer godt i rollen som Jo, mens Chuck Carrington gjør en god men litt monoton rolle som Renny. Ellers er det en god rolleliste med mange skuespiller som gjør utmerkede roller og gir oss et godt sluttprodukt. Filmkvaliteten er overbevisende, noe som tyder på at regissøren og resten av staben har gjort en super jobb. Musikken kommer også godt med, men noen ganger synes jeg det blir litt mye spenningsoppbygging uten at det er behov for det. Jeg så filmen med kommentarsporet der de snakker litt om lavbudsjettet på filmen og hvordan de brukte egne ting, familie og venner i filmen. At det skulle vært lavt budsjett skulle man likevel ikke tro.

5 av 7 - -

En av mange filmer på listen, men OK

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The List" er basert på Robert Whitlows roman om blodspaktene blandt noen familier som fører ca.150år tilbake i tid. Denne pakten er bundet av noen uvanlige krefter som trår til gjennom makt og griskhet!Tross fin bildekvalitet og ganske godt skuespill så blir det litt lite handling og litt mye prating i filmen! Noen ganger kan man lure hva som egentlig skjer, man får på en måte ikke dykket så altfor dypt i historien før man begynner å lure litt på ting. Selvom brikker faller på plass mot slutten så blir storyen egentlig etter min mening ganske uinteressant selvom filmen har sine oppganger og interessemomenter til tider.Filmen har endel fokus på bønn og bønnens kraft versus det mer okkulte og det som har med denne listen å gjøre, men innimellom synes jeg dette kristne bønnekammeret og omstendighetene rundt, slik det blir vist i filmen virker mer okkult enn kristent åndelig. Man er litt forsiktig med å nevne Jesu navn, selvom det også kommer frem, men jeg savnet Jesu navn der det virkelig burde ha blitt proklamert.
4 av 7 - -
0.39 sekunder