Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Run (2017)

Run handler om den unge forretningsmannen Levi(Warren) som gifter seg med sin store kjærlighet Natalie(Murphy). Hun er en engasjert journalist som har stadige reportasjer om menneskehandel. Med arbeidet sitt vil hun vise og avsløre elendigheten, for så å kunne stoppe den. På bryllupsnatten blir Natalie kidnappet av menneskene hun skriver om. Når politiet ikke ser ut til å gripe inn, tar Levi saken i egne hender. Dette søket fører ham til Jeff Conners, en hensynsløs bakmann.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

1t 31min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Josiah David Warren
Forfattere
Sun Hui East
Manusforfatter
Skuespillere
Stephen Baldwin
Jeff Conners
Josiah David Warren
Levi
Chloe Hurst
Rose
Taylor Murphy
Natalie Winters
Joemer Dulatre
Menneskehandler
Javier Medellin
Dean
Matthew Roy
Paul
Marisa Lynae Hampton
Sandy
Jason Lee Boyson
Jimmy
Produsenter
Sun Hui East
Produsent
Annet
Josiah David Warren
Komponist
Dave Aenmey
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Greit men noe tynt om menneskehandel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den unge foretningsmannen Levi møter nyhetsankeret Natalie Winters og det oppstår søt musikk, de to finner hverandre, blir forlovet og gifter seg. Natalie er veldig engasjert i hjertesaken sin, nemlig menneskehandel, der hun prøver det som står i hennes makt å avsløre denne virksomheten. Levi beundrer hennes pågangsmot, men under bryllupsreisen blir Natalie kidnappet av noen menneskesmuglere som vil ha en stopper for hennes stadige tv-reportasjer om menneskehandel. Levi føler han ikke får nok hjelp fra politiet og bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Både Levi og Natalie holder fast ved troen om at Gud vil hjelpe dem gjennom dette.

Filmen tar for seg en aktuell problemstilling der dystre tall er realiteten. Både Levi og nyhetsreporteren Natalie er kristne noe som kommer tydelig fram i handlingen. Under etterforskningen og kidnappingen så nøler de ikke med å vitne til sine fiender, og ved møte med andre prostituerte nøler de ikke med å fortelle dem at ”Jesus elsker deg”. Natalie formaner også en av bakmennene til å omvende seg for å bli tilgitt, og sier ham rett i ansiktet at ”Gud ser alt, ingenting er skjult for Ham.”. Filmen viser litt av innsiden av denne industrien og hvordan mange av dem bærer en maske som de så inderlig ønsker å komme seg ut av. Selv om filmen tar for seg et viktig budskap så blir den kristne formidlingen dessverre ikke formidlet på den mest originale måten, men man tyr til klisjér blandet med dårlig skuespill.
Det er også mye bønn i filmen, og selvfølgelig så ordner ting seg på film, og da på en kanskje litt for lettvint måte. Det er også merkelig at man plutselig merker seg menneskehandel rundt hvert gatehjørne, for å sette det litt på spissen, og at Levi også tilfeldigvis har dultet borti ei annen som er blitt offer for dette på omtrent samme tid som hans kone. Guds navn blir også vagt misbrukt av en av de troende rollehaverne, mens filmens undertekster feilaktiv oversetter noe som ikke er direkte misbruk av Guds navn til å være det. Levi er også temmelig sint mot en av de ledende bakmennene og setter ham til veggs i desperat sinne. Da er det bakmannen som klarer å holde seg behersket og rolig. Budskapet i seg selv er ikke så verst, men måten det blir presentert på virker noe uekte. Her kunne manuset og skuespillet vært jobbet litt mer med.

Som sagt, klisjéne mangler ikke, og det blir ikke noe bedre når skuespillet hangler, og det hjelper heller ikke mye, men kanskje litt for kvalitetens del at Stephen Baldwin gir den beste rolleprestasjonen som skurken Jeff. Bilde- og kamerakvalitet veksler veldig fra helt OK, til dålrlig og slurvete. Lyden er også noe vekslende. Historien er noe tynn, men allikevel noenlunde spennende og grei å henge seg med på. Regissert av Josiah David Warren, som også spiller Levi.
3.7 av 7 - -
0.41 sekunder