Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Østens brud (2004)

En ung mann fra Sør-Afrika, Pete de Jaeger(Alexander), blir under en forretningsreise i Midt-Østen invitert i bryllup. Vennen Masoud(Gopie) blir midt under sin egen bryllupsfest arrestert og anklaget for å ha kommet med blasfemiske utsagn og Muhammed.

Samtidig blir en ung TV-reporter, Liana Donnely(Hartley), sendt av BBC for å lage en dokumentarfilm om dagens Kina. Ikke helt uventet oppdager Liana at det moderne Kina har to ansikter. Hennes oppdrag får en ny dimensjon i møte med kristne som lider for sin tro.

Vurdering

2.83 av 2 stemmer

Fakta

1t 7min
The Eastern Bride
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Iain Morris
Forfattere
Iain Morris
Manusforfatter
Skuespillere
Danny Fisher
Gordon
James Alexander
Pete de Jaeger
Greg Melvill-Smith
Michael
Nadine Naidoo
Østens brud
Kenneth Fok
Jef Loos
Julie Hartley
Liana Donnelly
Rajesh Gopie
Masoud Boutros
Produsenter
Iain Morris
Produsent
Anis Attaya
Produsent
Lance Samuels
Produsent
Karen Cook
Produsent
Annet
Anton Noordman
Produksjonsdesign
Robbert Huijskens
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Kjedelig, men sant

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Østens brud", laget av "Åpne dører", viser noe av realitetene blandt kristne i Kina og Midt-Østen, hvordan mange av dem blir forfulgt pga. sin kristne tro. Men desverre så forventet jeg mer av filmen en det den gav. Hvis "Bakenfor Solen" og "Bambus om Vinteren", som er to eldre filmer fra "Åpne dører", klarer å lage et sterkere realitetsbilde festet til film, så burde "Østens brud" som er en 2004 film klare å gjøre det enda bedre. For å få en bedre innsikt i forfølgelsene i disse landene/områdene så se heller de to ovennevnte filmene, de er nok et par hakk bedre.



For å få et skikkelig realitetsbilde over situasjonene i disse landene så synes jeg kameraføringen og ikke minst skuespillet bør være på plass. Man får et inntrykket av at det har blitt brukt et hjemmevideokamera med DV kvalitet, der resultatet nødvendigvis ikke trenger å bli dårlig, men når kameraføringen blir rotete og ufullstendig til tider så trekker dette nok endel ned på helhetsinntrykket, bortsett fra når det kommer til oversiktsbildene som faktisk blir en kontrast til resten av filmen. Skuespillet sliter også endel og dermed mister filmen endel av sin troverdighet. Filmen er også litt tam når det gjelder Kristus fokus som også gjenspeiler seg i skuespillerne og filmens Åndelighet.

Noe av det gode i filmen er at bønn sees på som mye viktigere enn det å håve inn mest mulig penger til arbeidet som utføres! Dette kommer også tydelig og positivt frem i filmen. Det skal den ha! Så hvis du absolutt ønsker å se filmen så kjøp den med motivet om å støtte "Åpne dører".
2.33 av 7 - -

God som informasjons film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det første man legger merke til er nokk kameraføringen og kanskje det litt amatørmessige skuespillerne. Men skuespillerne gjør riktignokk til tider en veldig god jobb, og kameraføringen har sin effekt. Særlig når kamerat går ekstra nær personene, og amatørfølelsen gir en virkelighetsfølelse og nærhetsfølelse, noe man blir vant til etter hvert. Litt utradisjonelt og uvant. Presonene i filmen ser også ut til å ha sine problemer med tro, de vestlige med velstand og uvitenhet som hinder, mens i Østen sliter de med forfølgelse og lite kunnskap.



To forskjellige kulturer med noe liknende problem, den ene styrt av stat og den andre av religion. To vestlige mennesker, den ene uvitende om at det er et problem blant kristne i kina eller Midtøsten, den andre har bare hørt om det men ikke opplevd helt nært. Filmen er kanskje litt naiv, men den tar fram holdninger og tanker mange i vesten har, for vi vet så lite om forholdene i misjonslandene. Her har nokk åpne dører masse ekspertise og mange historier å hente fra, og det er noe av dette de prøver å få fram. De lager også et poeng over at det vi kan gjøre er først og fremst å be, og jeg liker viktigheten dette har framfor det å gi penger noe de ikke nevner i filmen.



Målgruppen er helt klart oss uvitende i vesten, det viser de blant annet når de modifiserer språkbruken og unngår mange religiøse utrykk og sier for eksempel ”religiøse lover” istedenfor ”sharia”.



Men noe er det som ikke helt stemmer, som de ikke får svart godt nokk på. Hva er det med forholdene i kina som gjør at det å være en kristen blir en kamp mot staten? Hvorfor må absolutt de kristne i Midtøsten prøve å influere kulturen bort fra det den er med vestlige synspunkter? Det virker som om det skaper mer konflikt enn fred og respekt, men på en annen side så er det kanskje veien? Litt mer klarhet skulle vært ønskelig, fordi filmen får meg til å spørre litt uten at den gir så mye svar. Den prøver kanskje å dekke altfor stort tema på altfor kort tid.



Jeg lurte også litt på hva som er hovedpoenget med filmen, for det er en blandning av informasjonsvideo om Åpne dører og en film som prøver å fortelle misjonens realiteter. Slik jeg kjenner organisasjonen så er filmen ganske virkelighetstro og i tråd med deres arbeid, men den spiller litt på typiske bilder av begge landene jeg som kristen har hørt om før, ikke at disse trenger være gale. Åpne dører gir ut nyhetsbrev med informasjon om arbeidet i forskjellige områder, med bønne emner, historier, hilsener, triumfer og tragedier – noe som gjør at, når man har lest i nyhetsbrevet, føler at filmen har røtter i virkelige hendelser.



Hadde dett vært for filmen som film hadde den fått en dårligere kvalitet, men jeg velger å vurdere den som informasjonsvideo med hensikt å promotere arbeidet til Åpne dører.
3.33 av 7 - -
0.34 sekunder