Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Moment After 2 (2006)

Den tidligere FBI agenten Adam Riley(White) har greid å rømme fra fengselet, og forenes med Jacob Krause(Heller) som er en av frontfigurene i bevegelsen de kaller Veien, en gruppe forfulgte kristne. Adams tidligere partner Charles Baker(Downes) blir tvunget til å infiltrere denne gruppen og så overgi dem i hendene til en av lederne i den globale aliansen.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 33min
The Moment After II: The Awakening
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
David A. R. White
David A. R. White
Adam Riley
Kevin Downes
Kevin Downes
Charles Baker
Brad Heller
Brad Heller
Jacob Krause
Wes Llewellyn
Patruljeleder
Bobby Downes
Bobby Downes
Kunde i butikk
John Gilbert
Peter McCullum
Monte Rex Perlin
Komandør Fredericks
Marc Davies
Global patruljesoldat
Produsenter
Bobby Downes
Bobby Downes
Produsent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Andrea Logan White
Andrea Logan White
Medprodusent
Annet
Wes Llewellyn
Redigering
Todd Barron
Cinematografi
Mike Wech
Redigering
Tim Williams
Komponist
Keleigh Ferguson
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Left Behind møter Mad Max

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter igjen hovedpersonene fra den første filmen i denne fortsettelsen som er to år fram i tid og Adam Riley(White) får flyktet fra fengselet og får slått seg sammen med en gruppe kristne. Samtidig blir hans tidligere partner, Charles Baker tvunget til å infiltrere de kristne for til slutt å avsløre gruppens posisjon til det globale politiet. Dette skjer i avleggs ørkenstrøk og det minnet meg litt på Mad Max filmene selv om de to har lite til felles.



Handlingen bygger seg godt opp, men så synes jeg filmen blir litt vel tam, forutsigbar og med en bunke klisjeer som gjør "The Moment After 2" til en helt grei oppfølger som ikke når opp likevel. Bedre busjett merkes. Den har også en del problemer med logikken føler jeg som gjør at jakten på de kristne mister litt av piffen. Kvalitetsfølelsen er bedre enn i eneren noe som også bør forventes i 2007, men jeg liker ikke helt hvor idyllisk de kristne blir portrettert i forhold til hvor typisk "bad guy" det globale politiet er. Hver eneste film av denne typen ser ut til å ha de samme kristne, og den samme typen slemme. Litt slik som i de fleste disney filmer.



Det blir tatt opp diverse moralske spørsmål også om å holde ut i trengselen, om å tilgi og om å vende det andre kinnet til, og mindre vekt på det teologiske angående endetiden som ble presentert i forrige film. Disse er alltid relevante, selv om vi ikke er helt i samme situasjon som de kristne i filmen, men det blir kanskje litt mye av det i forhold til hvor de har prøvd å legge lista actionmessig. Det er vanskelig å gripe helt når budskapet skal være seriøst, alvorlig og sant, mens handlingen og karakterene er så karikerte. Derfor synes jeg at som en actionfilm er filmen midt på treet, det samme gjelder hvordan det kristne budskapet blir presentert, men sammen ender det opp til å ikke helt bli den beste miksen alltid.
4 av 7 - -

En noe mer oppløftende oppfølger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det første jeg la merke til her var at bildekvaliteten var skjerpet og skuespillet var også noe bedre. Historien fortsetter der den første sluttet, selvom det er over 6 år siden den første. Kvalitetsmessig så har filmlagerne gjort fremskritt. Budskapsmessig så er denne ikke like klisje som den første selvom den inneholder noen litt teite måter å si kristne ting på. Den første var mer fokusert på frelse, mens denne er mest fokusert på å vokse i den kristne troen, spesielt legger den vekt på å tilgivelse, det å tilgi sine fiender, elske sine fiender, velsigne dem osv. En annen ting som tydelig blir lagt vekt på her er hvor viktig det er å være skjult i Kristus og at vi ikke har kamp mot kjøtt og blod men mot maktene, mot myndighetene...mot ondskapens åndelige hærskarer i himmelrommet (Ef.6:12). Så åndelig sett har filmen modnet seg endel siden sist og står på en fastere og stødigere grunn.



Storyen er fortsatt litt tynn og ensidig og til tider uinteressant og tørr, men innimellom øker spenningen litt, men i det store og hele så blir det litt kjedelig og man må se litt på klokken for å se når filmen nærmer seg slutten.

Man kan merke seg at bortrykkelseseffekten blir mer brukt som fadeeffekt i denne oppfølgeren. Men samtidig så har filmen noen kule kamera mooves. Alt i alt så kunne filmen vært mye bedre, men vi får håpe at en eventuelt oppfølger til denne kan ordne den saken.
4.33 av 7 - -
0.29 sekunder