Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Apocalypse (1998)

Tredje verdenskrig ser ut til å bryte løs på Armageddon sletten i Israel og ellers rundt om i verden. Bronson Pearl(Nester) dekker saken for den verdensvide TV-kanalen WNN mens hans kjære Helen Hannah(Lewis) er nyhetsoppleser. Plutselig blir de vitne til at krigen brått tar slutt og folk forsvinner helt plutselig mens en person, Franco Macalusso(Bornstein), står fram som Messias og Gud og bakmannen bak den plutselige freden. Samtidig som Helen graver dypere og finner svarene hun leter etter i bibelen så blir en massiv forfølgelse av de kristne påbegynt.

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 34min
Apocalypse: Caught in the Eye of the Storm
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Peter Gerretsen
Forfattere
Paul Lalonde
Manusforfatter
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Manusforfatter
Skuespillere
Egidio Tari
Israelsk kameramann
Jack Van Impe
Seg selv
Leigh Lewis
Helen Hannah
Ken Ryan
WNN stemmen
David Roddis
Len Parker
Sam Bornstein
Franco Macalusso
Richard Nester
Bronson Pearl
Produsenter
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Produsent
Paul Lalonde
Produsent
Annet
Uri Yakibew
Cinematografi
Ray Boltz
Komponist
Igor Boros
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Global endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg falt litt for måten historien blir fortalt på, gjennom nyhetskanalen WNN. Filmen greier å få sagt at endetiden er en global hendelse i mye større grad enn slektningen Left Behind. Hele filmen blir drevet litt av det at man ser på reportasjene, samtidig som den handler om reporterne. Det er ellers mye likt i denne filmen som i den mer kjente Left Behind, som selve settingen med reportere i hovedrollen, og filmene har hver sine styrker og svakheter. Nå må det sies at denne filmen er laget to år før av samme selskap, så det som er av likhetstrekk er nokk hentet fra denne og det at de har veldig likt syn på endetiden.Kvaliteten er ikke sånn super. Det er for eksempel snakk om verdens største TV-kanal og så har de lagt så lite vekt på design av logo og TV-bilde, og siden det spiller en så stor rolle gir det et litt dårlig inntrykk. Men som sagt så er det spennende at de har fått det slik til å bli en verdensvid hendelse der det blir rapportert fra aller verdens hjørner. Men på den annen side, når det er ofret så mye tid på å fortelle generelt om et mulig endetidscenario, utfallet og grusomhetene som følger av den, så får de mindre plass til karakterutvikling og en god story rundt personene.Når det kommer til frelsesbudskapet som kommer fram så kommer den fram den samme, enkle måten som det ofte gjøres via en eller annen TV-predikant. Her Jack Van Impe, som også er med i teamet bak filmen. Men budskapet er der, og det er vel noe av poenget med filmen. Det jeg kanskje synes er det beste siden av budskapet er synet på døden for den kristne, der Guds vilje går framfor det å leve på jorden i de siste tiden fordi man har vissheten om å leve i himmelen til evig tid.
3.33 av 7 - -

Få med deg siste nytt!

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Apocalypse" er den første filmen i en endetidserie på fire filmer. Vi møter ingen spesielt kjente skuespillere i denne filmen men hovedrolleinnehaverne gjør en helt grei innsats, og Leigh Lewis fortjener å gå videre til de resterende filmene i serien. Filmen starter med å fortelle at hendelsene i filmen baserer seg på det som hebraiske profeter ble vist i sin tid, selvom jeg ikke helt skjønner hvorfor, for teoligien henger ikke helt på greip med Bibelen, ihvertfall kunne de forklare hvordan de kommer frem til at bortrykkelsen skjer før den store trengsel og at resten av menneskeheten fortsatt har en sjanse til å vende om, også kjent som en "second chance", men da med risken om å lide martyrdøden. Når jeg selv trodde på dette endetidssynet så synes jeg filmen faktisk var litt bedre enn det jeg synes nå, men når jeg etterhvert har innsett hvor lite Bibelen snakker om dette så synes jeg filmen fort blir mer latterlig enn seriøs. Tross dette så prøver jeg å ignorere litt av endetidsteologien og fokusere mer på det evangeliske budskapet i filmen. Desverre faller også det litt selvom slutten prøver å knalle til med et skikkelig budskap. Filmen har sine blinkskudd og gode stunder som nyhetsinnleggene er veldig bra lagt inn og man får en følelse av at en verdenskrig faktisk har bryti ut.

Når bortrykkelsen finner sted så forsvinner overraskende mange, men det er kanskje laget for å se at en bortrykkelse faktisk finner sted. Kvaliteten er så som så, og den nye teknologien, nemlig storskjermer over alt i alle storbyer kan være litt avslørende, for det er lett å merke seg at det faktisk kan være brukt green screen eller noe lignende i disse tilfellene. Lyden er også litt dårlig, men helt OK. Navnet Jesus blir for det meste tatt frem i de mer negative situasjonene og ikke så mye løftet opp når det virkelig gjelder. Hvis jeg nå kan leve meg inn i denne endetidsteologien filmen viser så vil jeg si filmen er en helt grei endetidsfilm og en grei start på en serie. Oppfølgerne er "Revelation", "Tribulation" og "Judgement".
3.67 av 7 - -
0.36 sekunder