Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Revelation (1999)

Da opprykkelsen var et faktum forsvant kona og datteren til agent Thorold Stone(Fahey) rett foran nesa hans. Denne hendelsen forfølger ham og har ham gjort til en kritisk person på leten etter sin familie, samtidig som har på statlig oppdrag forfølger de kristne. Men når han møter de kristne og blir konfrontert med deres tro samtidig som han avslører at Macalousso(Mancuso) står bak mord og skylder på uskyldige kristne forandres han sakte med sikkert. Samtidig planlegger Macalousso ”the day of wonders”, som ingen vet hva er.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Apocalypse II: Revelation
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Paul Lalonde
Manusforfatter
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Manusforfatter
Skuespillere
Andre van Heerden
Andre van Heerden
Bill Rowsome
Paulino Nunes
Ung Agent
John Hagee
Seg selv
Jack Van Impe
Seg selv
Leigh Lewis
Helen Hannah
Nick Mancuso
Franco Macalousso
Marium Carvell
Selma Davis
Patrick Gallager
Jake Goss
Neville Edwards
Agent Walker
Produsenter
Paul Lalonde
Produsent
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Produsent
Annet
Gary Koftinoff
Komponist
George Tirl
Cinematografi
Ronald A. W. Lee
Produksjonsdesign
Marvin Lawrence
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Fantasifull trengselstid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Selv om selve filmkvaliteten har forbedret seg siden første film i serien, så har mye annet forandret seg. Måten filmen er satt sammen på er litt annerledes og nå ser vi ikke lenger så mye gjennom nyhetsbildet og fokuset er flyttet til en liten gruppe mennesker. Man får aldri inntrykk at dette er snakk om en global hendelse lenger, og de lever alle selv om de er forfulgt ganske i nærheten av hovedkvarteret til antikrist. Antikrist har også en mindre rolle og istedenfor så er hans høyre hånd det meste å si virker det som pluss at han er skuddsikker og kan gå gjennom vegger. De har også fått inn en djeveldyrke ritual scene, wow!Og etter det så bare baller det på seg av fantasifulle tvister. Antikrist annonserer "the day of wonders" som er en dag da alle skal delta i en virtuell verden der de skal få valget om å tilbe antikrist eller Jesus. Han deler ut en hjelm til alle mennesker i verden, sånn uten videre på de tre årene som har gått og folk får levert den noen dager før. Problemet er også at teknologien er mange tiår fram i tid, og at ingen tvinger alle til å ta på seg masken. Dermed vil bare av den grunn de kristne unngå å ta valget og de som ikke har datamaskin, eller slik planen blir sagt å være enten å drepe alle kristne eller å omvende dem slik at Jesus ikke har noen å returnere for – så tror djevelen at han vinner. Så planen er helteit og alt er helt urealistisk, selv om det er antikrist med sine evner som står bak. Så der første film til en viss grad fikk fram noe realisme har denne ikke kommet nær engang.Budskapet om Jesus kommer jo fram, men det er nokk langt mer vekt på underholdning. Noen godt får man jo ut fra det siden hovedpersonen har vanskelig for å tro og krever bevis, og de diskusjonene det medfører. Så selv om filmen bommer på veldig mye så har den likevel en grei underholdningsverdi.
3.33 av 7 - -

Et hakk ned...

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Revelation" er den andre filmen i "Apocalypse" serien, og starter med den kjente kristne sangen "I'd wish we've all been ready" skrevet av den nå avdøde Larry Norman. Filmen kan sies å være mer spennende enn den første og kvaliteten noe bedre. Vi får også se de kjente b-skuespillerne Jeff Fahey og Nick Mancuso i to fremtredende roller.

Filmen blir nok litt latterlig og overfladisk overnaturlig etterhvert som handlingen tar til. Dette blir mer som en oppdiktet science fiction film med personer som ikke dør av skudd og som går gjennom vegger, hvorfor ikke bruke noe som ikke er brukt så mye før?

I filmen nevnes det et par ganger om å tro på Gud for å komme videre, evangeliet blir ikke forkynt i det hele tatt i filmen og Jesus fokuset er nok ganske bak mål. Desverre. Filmen mister også noe av sin realitet når man har byttet ut rollen til Macalousso med Mancuso. Desverre faller filmen et par hakk og skuffer som en kristen film, med et vagt budskap. Kanskje en kristen kan bli litt underholdt, men hvis du er ute etter en film der evangeliet kommer fram, så hopp over denne.
3 av 7 - -
0.43 sekunder