Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb (4.1)
Stream på

The Moment After (1999)

På et øyeblikk forsvant mange mennesker fra jorden. FBI agentene Adam Riley(White) og Charles Baker(Downes) får i oppdrag å undersøke saken nærmere, noe som påvirker dem begge forskjellig og tar en avgjørende vending når saken blir avsluttet og de blir gitt oppdraget å finne en mystisk mann ved navn Jacob Krause(Heller) istedenfor.

Vurdering

3 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Kevin Downes
Kevin Downes
Manusforfatter
Wes Llewellyn
Manusforfatter
Amanda Llewellyn
Manusforfatter
Skuespillere
David A. R. White
David A. R. White
Adam Riley
Kevin Downes
Kevin Downes
Charles Baker
Brad Heller
Brad Heller
Jacob Krause
D. David Morin
D. David Morin
Spesialagent Thomas
John Gilbert
Peter McCollum
Monte Rex Perlin
Lt. Fredricks
Geoff Ludlow
Soldat
Dan Wells
Offiser
Lory Bennetts
Mann ved gasspumpe
Produsenter
Bobby Downes
Bobby Downes
Medprodusent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Brad Heller
Brad Heller
Produsent
Wes Llewellyn
Produsent
Lory Bennetts
Medprodusent
Amanda Llewellyn
Medprodusent
Annet
Philip Hurn
Cinematografi
Wes Llewellyn
Redigering
Marc Fantini
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En av de mange…

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Moment After" går rett inn i gruppen av en av de mange endetidsfilmer som har kommet de siste ti årene, og skiller seg ikke så veldig mye ut. Det skal sies at denne var blant de første og sånn sett ok. Teologien er den samme, men hovedvekten er likevel på frelsen som i det minste er rett. Handlingen er to personer som får i oppdrag til først å undersøke noen av forsvinningene, men når det blir satt på is så får de et annet oppdrag, nemlig å finne en mann som er ettersøkt for sin tro. Den ene av FBI agentene er på søken etter sannheten, mens den andre er trygg på at han ikke kan ha gjort noe galt og dermed følger strømmen. Selv om de prøver å holde sammen i oppdraget sitt, så byr det på problemer når den sannhetssøkende kommer nærmere og nærmere sannheten.Kvaliteten er helt middels, særlig med tanke på det lave budsjettet så har de fått det til å bli ganske bra, og i forhold til de andre filmene i sjangeren så skiller den seg ikke ut. Skuespillet er heller ikke så annerledes enn andre filmer med de samme velkjente fjesene til Kevin Downes, David White og Brad Heller. Manuset er ikke det beste jeg har sett og utførelsen kunne på mange punkter vært bedre, både når det kommer til realisme og troverdig men også det filmatiske inntrykk som gis. Likevel har den litt sin egen vri. Jeg kjedet meg ikke hele tiden, men det var ikke den mest spennende filmen heller og gav meg som kristen ikke noe nytt, og vil nokk heller ikke treffe den ikke-kristne noe særlig annet enn som en håpløs kristen evangelistisk film med endetidstema. Hadde det vært den eneste filmen av denne typen jeg hadde sett kunne det kanskje vært hakket mer interessant.Filmen vant Crown awards for beste drama og beste evangeliske film i 2002, men jeg ville synes nokk ikke den på lang nær fortjener disse titlene, hvis ikke 2002(eller 1999-2002, siden filmen kom ut i 1999) var ganske middels år for kristen film da vel og merke. Smak og behag.
3 av 7 - -

En skuffende endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det norske coveret til filmen sier misvisende at dette må være en av de beste endetidsfilmene der ute. Desverre så stemmer ikke det overens med inntrykket jeg fikk av filmen.

Filmen lider av veldig dårlig bildekvalitet, skulle tro den var en VHS overføring som den kanskje også er. Det går da ann å få en lavbudsjettsfilm til å få bedre bildekvalitet enn denne. Skuespillet er heller ikke noe stort å skryte av, selvom det innimellom kan virke helt OK, men vi har sett David White og Kevin Downes i bedre roller enn dette.Musikken befinner seg også på ganske lavt nivå, og låtene til Steve Camp og Crystal Lewis er kanskje to små reddende engler, men gir ikke det helt store løftet til filmen.Filmen har et pretrib syn på bortrykkelsen, dvs at bortrykkelsen skjer før den store trengsel. Hele budskapet filmen prøver å formidle synes jeg blir surret inn i dårlig klisjeaktige fremtoninger og mangler viktige profetiske elementer som omvendelse og oppgjør med synd som burde vært essensielle emner i en slik film. Desverre så blir også den "klassiske" "be en bønn så er du frelst metoden" tatt ibruk.

Teologisk sett så finnes det også mange forskjellige meninger om hvem de 144000 er, og sette det inn i en film slik det gjøres her vil muligens forvirre noen, men det beste er å la det ligge ganske nøytralt og ta dette som en film og ikke fakta det filmen prøver å formidle på det området. Samtidig så er det rart å se at ei liten jente på kanskje 10-12 år er en av de etterlatte, og det kan hende det var en god grunn til det, men det kan settes spørsmålstegn ved hvorfor hun var det eneste barnet igjen?Det mer positive filmen prøver å fortelle oss er det at mennesket aldri kan fortjene seg selv til det evige livet gjennom gode gjerninger men at det bare skjer gjennom Jesus, og det skal den ha, for det klarer mennesket aldri, uansett hvor mye det prøver.

Desverre klarer ikke alle de kjente kristne skuespillerne å redde denne fra den plaseringen den får av meg. Man må innse at det trenges et større budsjett for å få endetidsfilmer til å bli bedre. Oppfølger er «The Moment After 2»
3 av 7 - -
0.37 sekunder